Katti 14.10.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Demon, Rasiu Spróbuję! Chociaż troszeczkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) Odpowiadając na Wasze pytania : ) - fajnie, że je stawiacie. Drewno Okoume. Prosta deska 12cm szerokości, 2cm grubości. Krzywa, jak cholera! Dopiero przy wykonywaniu elewacji zrozumiałam dylematy, o których pisał Zygii. Łączę się z Tobą w bólach Deski położone w odstępach 5mm. Wszystko robiliśmy sami - rękoma mojego Tomka i naszego Przyjaciela, Krisa. Elewacja jest jeszcze nie skończona. Brakuje progu przy jednym z okien, ostatnich desek na każdej drewniane części oraz musi być jeszcze co najmniej raz pomalowana. Postawiliśmy na naturalność. Malujemy zatem bezbarwnym olejem. Nie zmienia koloru drewna, nie ujednolica. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Więcej zdjęć z realizacji i efektu końcowego po wszystkich pracach : ) http://i1.fmix.pl/fmi2791/13bd2b4d000dfe37525be219/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi2988/c7fe906a00189aa7525be1d9/zdjecie.jpg Edytowane 14 Października 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.10.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Pięknie! I ten ciepły odcień jesiennego słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 14.10.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Drewno fajnie łamie ogrom betonu, gratuluję efektu, gratuluję wykonania prac własnymi rączkami - jest super znacznie lepiej niż na concept visual w avatarze. helll yeahhh KEJT tak trzymajcie Ślązoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.10.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 :yes: prawda że wykonane własnymi siłami bardziej cieszy ?! Świetny ruch z bezbarwnym impregnatem a z krzywymi deskami znam ten ból.... Nieraz takie dostałem w zamówieniu. Trzeba się nagimnastykować żeby jako tako to wyglądało. A jak z jakością samej deski ?? Macie ją w klasie premium czy niższej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 14.10.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Cześć Kasiu! Za drewnem, jak wiesz , nie przepadam, ale niezmiennie zachwycam się domem jako całością Wasza ciężka praca przyniosła efekty! Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena2007 15.10.2013 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witaj Marzeno! Dziękuję i Tobie : ) Fanie gościć nowe osoby. To znak, że dziennik jeszcze nie umarł Co się stało, że już po 4latach musicie odnawiać elewację ???? Jakie drewno ? Jak położone ?? Strach się bać... Witaj Na elewacji mam modrzew syberyjski pomalowany lakierobejcą na kolor sosnowy....mam dużą iloś drewna- cale piętro, wejście przed domem i garaż oblożone dwoma typami tej samej deski. Ponieważ kolor wyszedł masakrycznie żółty poszła tylko jedna wastwa lakierobejcy.Dodatkowo deska elewacyjna została położona bez dylatacji i obawiam się, że mi to za chwilę splesnieje. Deska w miejscach narażonych na opady zaczyna szarzeć i zielenieć... W przyszłym roku marzy mi się remont kapitaly elewacji - wyczyszczenie i przemalowanie deski oraz zmiana tynku z szarego na biało-szary. W końcu zrobiono przed naszym domem drogę i już się nie kurzy.... Przynajmniej wybór ciemnoszarej elewacji był trafny Dlatego z przyjemnością oglądam Twoją elewację bo kocham drewno i kibicuję bliskiemu finałowi. Pozdrawiam i życzę miłego ciepłego jesiennego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 15.10.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 ...Krzywa, jak cholera! Dopiero przy wykonywaniu elewacji zrozumiałam dylematy, o których pisał Zygii. Łączę się z Tobą w bólach Witaj Katii Jak widziałem pierwszy raz Wasze deski to myślałem, że moje to jakaś totalna wtopa (1/3 desek zwróciłem na podmianę z otrzymanych w nowej dostawie to samo ....takie perpetum mobile) Czapki z głów dla Twojego Tomka, Kolegi i Ciebie bo o ile wiem też pomagałaś Prace wykonane samemu mają wartość bezcenna i dają największą satysfakcje (M.A.G ma 100% racji) Nie zapomnijcie tylko o LEDach ... oczyma wyobraźni widzę tą widownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 19.10.2013 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 http://i2.fmix.pl/fmi1408/c0aaf81b0009969a52628c8d/zdjecie.jpg w niedzielę wrzucę zdjęcia skończonej elewacji ... brakuje tylko zamontowanych w rynnach listew LED! Pamiętam o nich Zygii : )))Pozdrawiam WAS!Fajnego weekendu : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.10.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Naprawdę pięknie to wygląda. I ileż uroku dodało... Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KMI 20.10.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Katti dom wygląda odjazdowo. Ciepły kolor drewna dał sporo ożywienia przy szarości tynku. Będę zaglądał, jak to zresztą robię od dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.10.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Katti pięknie z tym drewienkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.10.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 WOW!!! Cudnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 21.10.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Pięknie dopełniło elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BESZO 21.10.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Kasiu piękna elewacja, warto było czekac na efekt końcowy Dziękuję wam za miłe słowa odnośnie założenia dziennika, ale nie czuję się na siłach, aby założyc własny dziennik:no: Jestem totalnym laikiem odnoście prac budowlanych dlatego też baaaaardzo doceniam waszą bezpośrednią pomoc jak również możliwośc podglądania waszych działań i wyborów. Mam nadzieję, że moje pytania nie są aż tak bardzo irytujące i głupie ale wynikają one właśnie z małej znajomości tematyki budowlanej. Wiem, że już od pierwszych wpisów zaniedbałabym własny dziennik z powodu zbyt dużej ilości obowiązków jak również braku talentu piśmienniczego:bash: Kasiu, Karolinko, Zbyszku, Demonie jeszcze raz bardzo wam dziękuję za bezcenną pomoc w podejmowaniu decyzji i obiecuję przesłac wam na priv zdjęcie gotowego domku:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proximka 22.10.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Naprawdę super to wyszło, oglądam Twój domek od początku i nie mogę doczekać się wnętrz. Szkoda, że nie zdecydowałam się na nowoczesny dom. Trzymam kciuki za dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.10.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Katti kawał dobrej roboty Zawsze jak patrze na Twoj domek sciska mnie w dołku ze u nas nie pozwalaja na płaskie dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 24.10.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 http://i2.fmix.pl/fmi1408/c0aaf81b0009969a52628c8d/zdjecie.jpg w niedzielę wrzucę zdjęcia skończonej elewacji ... brakuje tylko zamontowanych w rynnach listew LED! Pamiętam o nich Zygii : ))) Pozdrawiam WAS! Fajnego weekendu : )) Nie wiem, czy to przypadek, ale Wasz avatar jest praktycznie lustrzanym odbiciem tego zdjęcia ? Ten fragment domu wygląda żurnalowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 01.11.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Kochana, masz nowy avatar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 04.11.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Kochani, dziękuję!Wszystkim dziękuję! Zdjęcie wyszło przypadkiem : ) Nie planowałam : ) Jako zajawkę wrzucam foty odpalonej pierwszej linii led od frontu domu! Linia oczywiście montowana z jednego kawałka. Na zdjęciach z widocznym styropianem podtrzymującym przyklejonego dopiero co leda (stąd te widoczne przerwy w linii światła) oraz bez klosza, który wniesie jeszcze pewną łagodność w światło : ) 60sztuk na metr, 4vaty z 5metrów, światło cold white lub cool white (nie jestem pewna), ledy w pasku żelowym....Wszystko podłączone w rozdzielni. Żadnych akumulatorów na zewnątrz.Zapalenie w środku domu oraz na zewnątrz od strony tarasu : ) http://i3.fmix.pl/fmi939/f3d0059c00292f1752779568/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi460/6184556d000a123d52779565/zdjecie.jpg Edytowane 4 Listopada 2013 przez Katti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts