Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz krótko, a wieczorem wrzucę kilka zdjęć :)

Dechy, stemple i podpory zdjęte... przez weekend je pięknie umyjemy i w poniedziałek jadą "do domu".

Strop od dołu wygląda cudnie! Zasługa mojego Małżonka, który sam podkładał dystanse pod zbrojenie. Pewnie, gdyby nie jego praca, dołem wychodziłyby pręty... - po tej ekipie można się spodziewać wszystkiego, a do stropu byliśmy z nich tak bardzo zadowoleni!

Już do nich więcej mam nadzieję w opisach nie wrócę :) Odcinam grubą, czerwoną linią ten wątek :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

moje standardowe pytanie- zostawiasz go tak czy tynkujesz?

Nie planowaliśmy surowego betonu we wnętrzach. Mamy go wystarczająco dużo na zewnątrz :) :D

Nasz strop, dumie nazwany SUFITEM, będzie za chwile przyjmował stelaż, 10cm rury z rekuperacji i całą instalację elektryczną.

:)

M.A.G. :)

:) U nas było trochę ponad 7ton stali, prawie 60m3 betonu (bez attyk) - zbrojenia też nazywali mostowymi :), masakryczna robota ze względu na fakt,

że prawie połowa stropu wisi sobie właściwie w powietrzu. Niewiele punktów stanowiących podparcie.

Wszystko trwało podobnie długo jak u Oliwki! Prawie dwa miesiące.

I jeszcze jedno :( nie mam co pokazać :( Trwają prace na dachu. Mamy większość pomieszczeń zawalonych styropianem od dołu po sam strop! Wokół domu MASAKRA! Ekipa, którą wywaliłam kończy jutro więc się jeszcze plączą po budowie, nowa ekipa szaleje na dole, a trzecia ekipa kręci się na dachu :D Cały dom obstawiony dookoła paletami z dechami, koszami z podporami i z masą doków.