Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śląski dom wiejski ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, super bryla. tez jestem zwolennikiem nowoczesnej architektury. moglabys podobac wymiary twojego domku i jak jest pow. po podlodze?? w moim wstepnym projekcie architekt podobal mi ze dom bedzie mial ok.17m dlugosci i sie zastanawiam czy nie za dlugi bedzie dla mnie wizualnie. twoj dom dla oka jest bardzo przyjemny wiec chcialem sobie porownac mniej wiecej jak to bedzie wygladac w rzeczywistosci. pozdrawiam!

Witam, super bryla. tez jestem zwolennikiem nowoczesnej architektury. moglabys podobac wymiary twojego domku i jak jest pow. po podlodze?? w moim wstepnym projekcie architekt podobal mi ze dom bedzie mial ok.17m dlugosci i sie zastanawiam czy nie za dlugi bedzie dla mnie wizualnie. twoj dom dla oka jest bardzo przyjemny wiec chcialem sobie porownac mniej wiecej jak to bedzie wygladac w rzeczywistosci. pozdrawiam!

nie martw sie 17 metrów to nie jest długi dom:) na pewno bedzie wyglądał dobrze:) (nasz ma 22)

Edytowane przez koktajl

zgadzam się 17 metrów to nie tak dużo. Nasz ma 19 metrów a wcale nie wydaje się długi, prawda? gdyby nie ograniczały nas zapisy WZ to byłby na pewno dłuższy. Rozmawiałem z naszym architektem ostatnio i on twierdzi że już widać trend nowoczesności u młodych ludzi - patrz coraz więcej będzie płaskodachowców z gustem :) Ale przyznam szczerze że ja tego nie zauważam - wiekszość moich klientów to młodzi ludzie i niestety budują "dworki z kolumnami" a w ogrodzie najchetniej postawiliby krasnala :bash:

Witam Wszystkich! :) Tych, którzy zaglądnęli do mnie pierwszy raz tak samo miło, jak stałych bywalców :)

Nasza bryła też ma prawie 19metrów :) gdyby była krótsza, wyglądałaby mega śmiesznie :D hehehe

Słuchaj architekta :)

Budujemy mały domek, tylko wygląda na duży. Powierzchnia użytkowa to 155m2 (z garażem). Sprytnym przeciągnięciem linii budynku na zadaszony taras Architekci uzyskali, jak dla mnie cudowna bryłę.

MAG, masz rację, tendencji wzrostowej nie widzę. Prawie wszyscy nasi znajomi zastanawiają się "po co coś takiego budujemy", "nie ogarniają tej bryły", a "te duże okna to chyba jakaś paranoja" i "kto to będzie mył"...."a beton z drewnem na elewacjach? jak to beton????"

Zaprzestaliśmy rozmów o domu - chwilowo :)

Lully, tyramy na budowie. Sami robimy wiele rzeczy, między innymi elektrykę :), ogarnęliśmy też cały teren wokół domu.

Tempo budowy :) - tak, masz rację. idzie szybko :) Udało mi się do tej pory tak organizować prace na budowie, żeby nachodziły na siebie. Gdy strop wisiał te pełne 28 dni, pociągnęliśmy kable w ziemi, przygotowaliśmy rozdzielnie do domu i do magazynu, który właściwie już skończyliśmy :) Jest w nim światło, oprawy wrzucone, rozdzielnia wisi, kolor na ścianie jest. Teraz trzeba tylko założyć obróbki blacharskie, zamontować siatkę na elewację wschodnią i jeden punkt z listy gotowy.

Jak zamontują okna wkopujemy zbiornik na wodę deszczową, oczyszczalnię biologiczną i będziemy mogli zamknąć teren właściwym ogrodzeniem.

Wchodzą też panowie od ogrzewania, reku i pompy. Chwilę po nich wylewki, tynki, chwila przerwy - niech wyschną i .... zacznie się chyba najgorsze: elewacja.

:) Dziękuję, że do mnie zaglądacie!

A nad krasnalem też się zastanawiamy ;) postawimy go przed wejściem, ale jest jeden warunek: musi mieć koniecznie wystawionego jednego palca w górę lub zdjęte majty i wystawioną pupę :) ;)

Ja też mam 22 :D

Gabinet ginekologiczny?! Ale ktoś miał skojarzenie:eek:

Katti, podziwiam. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojego męża robiącego coś na budowie :D Siebie zresztą też nie :) Wystarczy, że biegam jak szalona z aparatem i zadaję tysiąc pytań na minutę, jakbym jeszcze zaczęła fizycznie "pomagać", ekipa mogłaby dostać szału i szybko się zawinąć :D

Dzieki wielkie za odpowiedz. Widze ze w tym watku i watku Oliwki przewijaja sie te same osoby o podobnym guscie :rolleyes: na pewno od teraz tez bede czesto do Was zagladal i podgladal wasze rozwiazania. jesli chodzi o dlugosc domu to rozwialiscie moje watpliwosci. 17 jest ok :) tez to zauwazylem ze wiekszosc ludzi idzie w standardy bo przeciez co by sasiad powiedzial.... masakra, kazdy dom jest taki sam:bash: ja bede sie budowal w Myszkowie czyli malej miejscowosci, nasz dom bedzie niezlym ewenementem;P pozdro!

Nie uwierzycie :) Właśnie dzwonił do mnie sąsiad z informacją, że "mamy natychmiast przyjeżdżać na budowę, bo nam na strop wysypują jakieś kamienie!! i jak my później na tym zrobimy piętro!" :D

Oli, 45cm attyki + 20cm strop :)

Ściskam WAS Wszystkich! :) Miłego dnia!

AAAA mnie ostatnio ktos zapytal jak zobaczyl nasz dom czy to jakis magazyn czy "gabinet ginekologiczny" ...... no comments ;)

Ale ktoś ma skojarzenia! :lol2:

Katti, pędzicie jak szaleni!:jawdrop:A sąsiada macie czujnego;):D. Zdjęć tych kamieni się domagam;).