M.A.G. 24.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 REWELACJA zwłaszcza pierwsze zdjęcie gdzie widać jak duża jest przestrzeń pod stropem - bez żadnych podpór, słupków.. CZAD pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 25.07.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 .. jak ja kocham nowoczesne, plaskie, parterowe bryly . Dziekuje Bogu ze zeslal nam na Swiat architektow z gustem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 25.07.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dziękuję Obiecałam kilka zdjęć więcej, ale nie mam czasu. Wybaczcie! Jutro kończymy dach, a za kilka dni wstawiamy okna... Masa praca. Tyramy całymi dniami... Dziękuję ślicznie za Wasze wpisy Tak, nowoczesna, współczesna architektura jest powalająca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 25.07.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Witam, super bryla. tez jestem zwolennikiem nowoczesnej architektury. moglabys podobac wymiary twojego domku i jak jest pow. po podlodze?? w moim wstepnym projekcie architekt podobal mi ze dom bedzie mial ok.17m dlugosci i sie zastanawiam czy nie za dlugi bedzie dla mnie wizualnie. twoj dom dla oka jest bardzo przyjemny wiec chcialem sobie porownac mniej wiecej jak to bedzie wygladac w rzeczywistosci. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 25.07.2012 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Witam, super bryla. tez jestem zwolennikiem nowoczesnej architektury. moglabys podobac wymiary twojego domku i jak jest pow. po podlodze?? w moim wstepnym projekcie architekt podobal mi ze dom bedzie mial ok.17m dlugosci i sie zastanawiam czy nie za dlugi bedzie dla mnie wizualnie. twoj dom dla oka jest bardzo przyjemny wiec chcialem sobie porownac mniej wiecej jak to bedzie wygladac w rzeczywistosci. pozdrawiam! nie martw sie 17 metrów to nie jest długi dom:) na pewno bedzie wyglądał dobrze:) (nasz ma 22) Edytowane 25 Lipca 2012 przez koktajl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 25.07.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 zgadzam się 17 metrów to nie tak dużo. Nasz ma 19 metrów a wcale nie wydaje się długi, prawda? gdyby nie ograniczały nas zapisy WZ to byłby na pewno dłuższy. Rozmawiałem z naszym architektem ostatnio i on twierdzi że już widać trend nowoczesności u młodych ludzi - patrz coraz więcej będzie płaskodachowców z gustem Ale przyznam szczerze że ja tego nie zauważam - wiekszość moich klientów to młodzi ludzie i niestety budują "dworki z kolumnami" a w ogrodzie najchetniej postawiliby krasnala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.07.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 I lwy przed bramą Katti, gdzie tak tyracie? Swoją drogą, tempo budowlane macie niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 26.07.2012 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Witam Wszystkich! Tych, którzy zaglądnęli do mnie pierwszy raz tak samo miło, jak stałych bywalców Nasza bryła też ma prawie 19metrów gdyby była krótsza, wyglądałaby mega śmiesznie hehehe Słuchaj architekta Budujemy mały domek, tylko wygląda na duży. Powierzchnia użytkowa to 155m2 (z garażem). Sprytnym przeciągnięciem linii budynku na zadaszony taras Architekci uzyskali, jak dla mnie cudowna bryłę. MAG, masz rację, tendencji wzrostowej nie widzę. Prawie wszyscy nasi znajomi zastanawiają się "po co coś takiego budujemy", "nie ogarniają tej bryły", a "te duże okna to chyba jakaś paranoja" i "kto to będzie mył"...."a beton z drewnem na elewacjach? jak to beton????" Zaprzestaliśmy rozmów o domu - chwilowo Lully, tyramy na budowie. Sami robimy wiele rzeczy, między innymi elektrykę , ogarnęliśmy też cały teren wokół domu. Tempo budowy - tak, masz rację. idzie szybko Udało mi się do tej pory tak organizować prace na budowie, żeby nachodziły na siebie. Gdy strop wisiał te pełne 28 dni, pociągnęliśmy kable w ziemi, przygotowaliśmy rozdzielnie do domu i do magazynu, który właściwie już skończyliśmy Jest w nim światło, oprawy wrzucone, rozdzielnia wisi, kolor na ścianie jest. Teraz trzeba tylko założyć obróbki blacharskie, zamontować siatkę na elewację wschodnią i jeden punkt z listy gotowy. Jak zamontują okna wkopujemy zbiornik na wodę deszczową, oczyszczalnię biologiczną i będziemy mogli zamknąć teren właściwym ogrodzeniem. Wchodzą też panowie od ogrzewania, reku i pompy. Chwilę po nich wylewki, tynki, chwila przerwy - niech wyschną i .... zacznie się chyba najgorsze: elewacja. Dziękuję, że do mnie zaglądacie! A nad krasnalem też się zastanawiamy postawimy go przed wejściem, ale jest jeden warunek: musi mieć koniecznie wystawionego jednego palca w górę lub zdjęte majty i wystawioną pupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 26.07.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) Katti jak znajdziesz takiego krasnala zamow hutrowo , ja tez wezme tego bez gaci oczywiscie ja mam 22m dlugosci i jest ok Edytowane 26 Lipca 2012 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 26.07.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) AAAA mnie ostatnio ktos zapytal jak zobaczyl nasz dom czy to jakis magazyn czy "gabinet ginekologiczny" ...... no comments Edytowane 26 Lipca 2012 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 26.07.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ja też mam 22 Gabinet ginekologiczny?! Ale ktoś miał skojarzenie:eek: Katti, podziwiam. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić mojego męża robiącego coś na budowie Siebie zresztą też nie Wystarczy, że biegam jak szalona z aparatem i zadaję tysiąc pytań na minutę, jakbym jeszcze zaczęła fizycznie "pomagać", ekipa mogłaby dostać szału i szybko się zawinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 26.07.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 hahaha ja tez podziwiam mojego Pana Henia za cierpliwosc do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 26.07.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dzieki wielkie za odpowiedz. Widze ze w tym watku i watku Oliwki przewijaja sie te same osoby o podobnym guscie na pewno od teraz tez bede czesto do Was zagladal i podgladal wasze rozwiazania. jesli chodzi o dlugosc domu to rozwialiscie moje watpliwosci. 17 jest ok tez to zauwazylem ze wiekszosc ludzi idzie w standardy bo przeciez co by sasiad powiedzial.... masakra, kazdy dom jest taki sam:bash: ja bede sie budowal w Myszkowie czyli malej miejscowosci, nasz dom bedzie niezlym ewenementem;P pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 26.07.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 AAAA mnie ostatnio ktos zapytal jak zobaczyl nasz dom czy to jakis magazyn czy "gabinet ginekologiczny" ...... no comments ja przed wczoraj dowiedziałem się że będziemy budować dom pogrzebowy bo kilku sąsiadów usłyszało że budynek będzie "bez dachu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 26.07.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 A moj tata na glupie pytania pt co bedziemy miec na dachu powiedzial ze w lato basen a w zimie lodowisko... No i poszlo w swiat ( plota juz zyje wlasnym zyciem:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 27.07.2012 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Katti jaka masz wysokosc attyki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.07.2012 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Nie uwierzycie Właśnie dzwonił do mnie sąsiad z informacją, że "mamy natychmiast przyjeżdżać na budowę, bo nam na strop wysypują jakieś kamienie!! i jak my później na tym zrobimy piętro!" Oli, 45cm attyki + 20cm strop Ściskam WAS Wszystkich! Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 27.07.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 czyli cala wysokosc domu to ile ? Fajnie ze dach sie juz robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.07.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 AAAA mnie ostatnio ktos zapytal jak zobaczyl nasz dom czy to jakis magazyn czy "gabinet ginekologiczny" ...... no comments Ale ktoś ma skojarzenia! Katti, pędzicie jak szaleni!:jawdrop:A sąsiada macie czujnego;). Zdjęć tych kamieni się domagam;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 27.07.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Powiedz sąsiadowi, że to taki nowatorski pomysł na podłogę poddasza Domowe spa - masaż stóp gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts