Xmarek30 22.04.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Dziekuje za wsparcie publicznie i pw powiem tak wiadomo mozna kupic malucha za 900 i maybacha za 9 000 000 obydwa to auta sluza ro poruszania sie z punktu a do b nie w tym rzecz nie krytykujcie moich wyborow ja nie ktytykuje waszych podziwiam wszystkich i wszystkifh szanugratuluje ze wielu jest zarardnych mi podoba sie ide mieszkaniacw malym domku pawlao podobno rosda ziemie za 1zl licze na to narazie Pod koza ogrodek husqvarna z napedem itp fakna tu jest spolecznosc pisze z taba z biedy sory za literowko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 24.04.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Popraw w wolnej chwili swój post bo szczerze mówiąc ciężko coś zrozumieć :/ co do marzeń to wiadomo można mieć, ale trzeba być też realistą, w mojej okolicy jest cała masa domów, które zatrzymały się na stanie surowym zamkniętym/otwartym i wiszą tylko ogłoszenia "sprzedam bezpośrednio"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 24.04.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam ,e tam dolujecie chlopaka i tyle .Da sie zrobic dom za taka kase i to spokojnie tylko trzeba dobrze poszukac, tym bardziej ,ze szukac czegos na Slasku gdzie ceny sa nizsze .Mnie jak na razie zrobienie dolu domu z zakupem notariuszem , meblami i calosciowym remontem kapitalnym (zostaly tylko sciany ) wyszedl ok 70 tys zl i duzo ,duzo mojej pracy ,a mam 2 pokoje z kuchnia lazienka i zajefajna piwnica mieszkalna zrobiona w starej cegle i kamieniu wapiennym .Calosc ,tzn lacznie z remontem strychu ktory wlasnie realizuje wyjdzie mnie ok 100-110 tys zl. Fakt sporo kombinacji i remont mialem rozlorzony w czasie ,wiec kupe rzeczy trafailem okazyjnie ,a poniewaz umie odnawiac antyki , meble warte sporo kasy mailem za grosze .Troche zdjec ,tak wyszedl duzy pokoj http://imageshack.us/photo/my-images/707/obraz534.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/200/obraz766.jpg/ tak wygladal dom jeszcze przed remontem strychu http://big-dot.cba.pl/img/1254868664.jpg http://big-dot.cba.pl/img/1254871359.jpg kuchnia w trakcie remontu,piwnica tez zrobiona w takich scianach jak kuchnia do tego z koza.Ogolnie za 90tys zl sie nie wybudujesz ,bo jak kiedys liczylem sama papierkologia ,podlacza i koszty odbiorow to kilkadzisiat tys zl ,ale trafiajac stary dom do kapitalki mozesz sie zmiesic ,gdyz buraki wola sprzedac cos starego ,solidnego i z dusza ,a wybudowac jakies cos byle bylo "nowoczesnie i swiatowo i plasykowo " ,a akurat cywilizowany swiat robi na odwrot.Kupujac stara chalupe musisz tylko wiedzic sporo rzeczy o strym budownictwie zeby wiedziec co sprawdzac ,no ale w Twojej okolicy mieszka specjalista od starych domow gosczacy na tym forum dosc czesto Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mortor 26.04.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Wow, zdjęcie z kominkiem świetne jak to się mówi jest moc. Wracając do tematu to kupno małego starego domku do remontu to w tej cenie jest możliwa, ale trzeba dobrze poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 27.04.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 ladnie to tak nabijac sie z ubogich , z tego co wiem to zdaje sie najtanszy kominek na tym forum ,kosztowal mnie w calosci lacznie z wkladem ok 1200zl . miedzy nami mowiac jak sie chce cos znalesc to sie znajdzie,kupujac dom w Krakowie szukalem scisle okreslonego miejsca przy okreslonej ulicy (chodzilo mi o prowadzenie sklepu) i praktycznie bralem pod uwage odcinek ok 500-800metrow,pierwszy dom przy ktorym sie zatrzymelem okazal sie domem ktory kupilem.Z domem na wsi tez mailem podobnie , scisle okreslona miejscowosc i tez praktycznie znalazlem od reki dom spelniajacy moje zalozenia ,wiec troche inwencji i cos sie trafi.Acha nie warto wierzyc w nieruchomosciach w potege internetu ,bo w przypadku zakupow okazyjnych sie to nie sprawdza.lepiej pojezdzic i popytac tubylcow .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xmarek30 27.04.2012 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 gumis jestem z tobą brachu wpadaj do bytomia jak bedziesz miał chwile zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 27.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam ,thx za zaproszenie ,ale ostanio nie za czesto tam bywam ,a poza tym robie lwasnie remont strychu ,wiec mam co robic .Wiesz skoro jestes z Bytomia to moze rozgladnij sie za jakas stara chalupa o grubych murach,jezeli konstrukcyjnie bedzie ok ,to w wiekszosci przypadkow ,moze Ci sie oplacic remont ,tylko musisz uwazac bo w Bytomiu jest sporo domow ze szkodami gorniczymi.Stare chalupe z cegly bo takie sa najczesciej na Slasku mozna dosc ladnie odnowic wiertarka ze szczotka a jezeli konstrukcja jest drowa to remont mozna zrobic porzadnie mieszczac sie w okolicach ok 500zl/m.kw i to lacznie z wyposarzeniem.Tu jest zdjecie (tylko musisz zjechac myszka ,bo jest duze ) jaki syf mialem zaraz po zakupie http://www.bankfotek.pl/view/144809 wiec jakbys cos trafil podobnego ,ale wlasnie o niespekanych scianach i zdrowej wiezbie to moze Ci sie to oplacic .Najlepszy numer kzrobilem kupujac poprzedni dom ,sprawdzilem tylko wiezbe i piwnice i od razu kupilem ,nawet nie wiedzilem ile jest pokoi i jaki rozkalad pomieszczen ,bo akurat przy takiej lokalizacji i cenie nie mialo to znaczenia ,znajomi nie mogli uwierzyc ze kupilem dom nie wiedzac takich rzeczy .Wiesz ,wez auto w weekend kup troche tanich piw i win owocowych i wybierz sie w okolice ktore Cie interesuja.Najlepiej pogadaj z ludzikami zlopiacymi piwo pod okolicznymi sklepami sa cennym zrodlem wiedzy o nieruchomosciach,popytaj znajomych mieszkajacych w okolicach,pojedzij po bocznych uliczkach i popytaj mieszkancow okolic .W necie ciezko cos ciekawego trafic ,dlatego najlepszy jest kontakt bezposredni i pamiatj zanim zaczniesz remontowac stary dom musisz duuuuzo poczytac jak to zrobic ,aby go nie spieprzyc bo o to jest strasznie latwo.Poza tym stary zadbany dom w zwiazku ztym ,iz wiekowae budownictwo staje sie coraz bardziej trendy zysuje na wartosci i to znacznie ,a nowobudowanymi domami jest raczej na odwrot(zreszta to samo dotyczy starych ladnie utrzymanych aut).Moja sasiadka kupila ok 10 lat lat temu ponad 100 letni dom z dusza za 40tys.zl (takie wtedy byly ceny) ,wpakowala w niego ok 200tys .zl ,pomieszkala 9 lat ,a ostatnio poszedl za 620.000zl ,wiec jezeli nie wpakujesz sie na mine budowlana co czasami sie zdarza to moze byc najracjonalniejszy ekonomicznie wybor i do tego mozesz w przypadku odsprzedazy zyskac duzo wiecej niz w banku.A tak aporopo mojego kominka ,jest on ustyowany jak widac w rogu pokoju w centralnym punkcie domu ,w scianach za nim sa kratki z zaluzjami ,a u gory jest stary kanal wentylacyjny ktorym powietrze z obudowy kominkowej przemieszcza sie na poziom strychu, tym oto banalnym sposobem ,jeden biedny wklad kominkowy ogrzewa lacznie 2 poziomy domu i to bez zadnych pomp ,DPG i innych "nowoczesnych " cudow techniki:-).Wiesz czasmi przy remontach starych domow lepiej zaczynac remonty od strychu , bo bywa ,ze najszybciej mozna zrobic strych i juz mieszkac ,a dol robic potem ,no ,ale jak wiadomo wszystko zalezy jaki to dom Pzdr Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts