Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

uf majeczko podziewam się wszędzie, bo wiecznie mi czasu brak, ale jak tylko mogą to wpadam na fm

co do tui - szmaragdy są bardziej dekoracyjne niż brabanty, no i wolniej rosną. Możesz je pogrupować i sadzić gatunkami, możesz je również skomponować z innymi roślinami albo zrobić z nich ścianę. Nie masz takiego miejsca, które chciałabyś schować lub oddzielić?

Jako przykład wkleję Ci moją fotkę, gdzie brabanty mam posadzone jako tło, żywopłot

a w półkolu wokół ogniska są nasadzone szmaragdy przeplecione innymi roślinami.

http://imageshack.us/a/img825/2154/pa050083.jpg

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co do tuj, to jak są za darmo to bierz. Ja się dba- nawozi, podlewa i przycina to będą pięknie i brabanty- o ile to są branbanty:lol2:

Okazało się, ze brabanty i parę szmaragdów ;)

uf majeczko podziewam się wszędzie, bo wiecznie mi czasu brak, ale jak tylko mogą to wpadam na fm

co do tui - szmaragdy są bardziej dekoracyjne niż brabanty, no i wolniej rosną. Możesz je pogrupować i sadzić gatunkami, możesz je również skomponować z innymi roślinami albo zrobić z nich ścianę. Nie masz takiego miejsca, które chciałabyś schować lub oddzielić?

Jako przykład wkleję Ci moją fotkę, gdzie brabanty mam posadzone jako tło, żywopłot

a w półkolu wokół ogniska są nasadzone szmaragdy przeplecione innymi roślinami.

http://imageshack.us/a/img825/2154/pa050083.jpg

nie wiem, czy to dobrze widać, ale wiesz o co chodzi?

a jeśli brabanty będziesz przycinać będą rosły ładnie i gęsto

buziaki Maju, wpadnę znowu, a teraz idę spać :yes:

nie chcę Ci zaśmiecać tematu, więc jak oglądniesz to napisz, mogę usunąć moją fotkę

Bardzo Ci dziękuję za rady i za zdjęcie ( proszę mi nic nie kasować :mad: )

Tuje brabanty miejsce znajdą ... odsłonimy się od sąsiada :yes:

A szmaragdy też gdzieś wkomponuję :yes:

Buziaki :hug:

Jestem Maju:bye:

Cieszę się :D

opowiadaj mi tu szybko, coś tym Tam nawyrabiała w tych eurofiranach:lol2:

Ja ???

Nic nie nawyrabiałam :no: :no: :no:

Grzeczna byłam jak zawsze :lol2: :lol2: :lol2:

Pojechała z młodą ... więc miałam ograniczone pole manewru ;)

Z lekka też w tym sklepie mnie denerwują ... mam wrażenie jakby same nie do końca wiedziały co mówią :mad:

Oglądałam materiał : PR 108/18/140 ten mi się podobał :yes:

Na 17 też zerkałam i kurcze wydaje mi się, że ona też była oznaczona jako 140 ... nie wiem, nie wiem :bash: :bash:

I tyle z mojej wyprawy ...

Młoda bardziej usatysfakcjonowana, zakupiła swoim lalką nowy wózek spacerówkę i nosidełko, bujak, krzesełko do karmienia w jednym ... takiej to dobrze :yes: Ona tam niema ciężkich wyborów :lol2:

Młoda bardziej usatysfakcjonowana, zakupiła swoim lalką nowy wózek spacerówkę i nosidełko, bujak, krzesełko do karmienia w jednym ... takiej to dobrze :yes: Ona tam niema ciężkich wyborów :lol2:

:rotfl::rotfl::rotfl:

Takiej to dobrze

Maju- już Ci u mnie odpisałam, ale powtórzę- nr 18 jest 140cm, a 17-280- ja taką mam:lol2:

Przejrzyj sobie jeszcze tą stronkę, którą Ci podałam- przecież euro nie są jedynym sklepem.

To fajnie Maju, ze masz i szmaragdy i brabanty. Będzie różnorodnie:wiggle:

No zobaczymy jak to będzie ... wiesz one są chudziutkie, mizerne ale nic nie tracę, że je wsadzę ;)

W sprawie tych tkanin to przejrzyj sobie jeszcze tą stronkę- mają spory wybór i można zamówić próbki.

http://www.firantex.pl/

Dzięki ... przejrzę sobie może jutro, bo teraz już mi się nie chce ;)

:rotfl::rotfl::rotfl:

Takiej to dobrze

Prawda ... ja też tak chcę :lol2:

Maju- już Ci u mnie odpisałam, ale powtórzę- nr 18 jest 140cm, a 17-280- ja taką mam:lol2:

Przejrzyj sobie jeszcze tą stronkę, którą Ci podałam- przecież euro nie są jedynym sklepem.

Ja wiem , że euro nie są jedynym sklepem, ale ja i tak jeszcze trochę tych zasłon będę potrzebowała, to teraz może przy tych softach zostanę ;)

Aguś a słuchaj ta 17 w sklepie wydawała mi się taka bledziutka, w domu pewnie ona inaczej się prezentuje ???

Ja wiem , że euro nie są jedynym sklepem, ale ja i tak jeszcze trochę tych zasłon będę potrzebowała, to teraz może przy tych softach zostanę ;)

Aguś a słuchaj ta 17 w sklepie wydawała mi się taka bledziutka, w domu pewnie ona inaczej się prezentuje ???

Maju rozumiem Cię, bo jak mi się coś spodoba, to też nie odpuszczam:no:

Ta 17 hmmm, no zdjęcie jednej zasłony u mnie widziałaś- to jest kolor taupe-ja nie chciałam ciemnych.

Chociaż bardzo jasna nie jest- taka średnia. U nas ten kolor raczej dobrze wygląda, ale w sypialni np. chciałam szare.:wiggle:

Aaa i musisz pamiętać Maju, ze na większym kawałku materiału kolor będzie ciemniejszy niż na kawałku próbnika.

Maju rozumiem Cię, bo jak mi się coś spodoba, to też nie odpuszczam:no:

Ta 17 hmmm, no zdjęcie jednej zasłony u mnie widziałaś- to jest kolor taupe-ja nie chciałam ciemnych.

Chociaż bardzo jasna nie jest- taka średnia. U nas ten kolor raczej dobrze wygląda, ale w sypialni np. chciałam szare.:wiggle:

Aaa i musisz pamiętać Maju, ze na większym kawałku materiału kolor będzie ciemniejszy niż na kawałku próbnika.

No właśnie o tym zapomniałam, że na większym kawałku jest ciemniejszy ;)

To jeśli u Was dobrze wygląda to i u mnie będzie, bo wnętrza mamy ciut podobne kolorystycznie :lol2:

No właśnie o tym zapomniałam, że na większym kawałku jest ciemniejszy ;)

To jeśli u Was dobrze wygląda to i u mnie będzie, bo wnętrza mamy ciut podobne kolorystycznie :lol2:

Maju moim zdaniem ten kolor 17 w wielu wnętrzach będzie dobrze wyglądał, bo jest ciekawy i nie narzucający za bardzo. Ale te szarości Softy też są ładniusie:rolleyes:

Maju moim zdaniem ten kolor 17 w wielu wnętrzach będzie dobrze wyglądał, bo jest ciekawy i nie narzucający za bardzo. Ale te szarości Softy też są ładniusie:rolleyes:

Szarość też mi się podobała :yes: Przyglądałam się jej, przyglądałam :yes: ale na dół chcę bardziej taupe ... a co ja chcę na górę ??? Pojęcia zielonego nie mam :lol2: :lol2: :lol2:

Dobrze, że tam jeszcze chwila do podjęcia decyzji :D