Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maju, ale po kolei- napisz na jakiej taśmie zamówiłaś, jaki kolor?

Zamówiłaś szycie w Eurofiranach?:jawdrop:

Kochana ja Cię proszę, ja mam u nich zamawiać szycie ... oszalałaś ??? :lol2: :lol2: :lol2:

Taśmy jeszcze nie mam ... mam nadzieję, że uda mi się kupić w weekend tą kielichową właśnie ;)

Kolorek nr. 18 ... to też jest taupe ;)

Kochana ja Cię proszę, ja mam u nich zamawiać szycie ... oszalałaś ??? :lol2: :lol2: :lol2:

Tak myślałamhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gifhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

Taśmy jeszcze nie mam ... mam nadzieję, że uda mi się kupić w weekend tą kielichową właśnie ;)

Kolorek nr. 18 ... to też jest taupe ;)

Nr 18 mam w domu i dla mnie to jest odcień szarego:wtf:

Taśmę pewnie dostaniesz z łatwością, a w związku z montażem, to dokup tez agrafki plastikowe do zawieszania.

Z kółeczek zdejmujesz te metalowe żabki i w to miejsce zakładasz agrafki, które krawcowa Ci wcześniej wszyje w taśmę:wiggle:

Nr 18 mam w domu i dla mnie to jest odcień szarego:wtf:

Taśmę pewnie dostaniesz z łatwością, a w związku z montażem, to dokup tez agrafki plastikowe do zawieszania.

Z kółeczek zdejmujesz te metalowe żabki i w to miejsce zakładasz agrafki, które krawcowa Ci wcześniej wszyje w taśmę:wiggle:

Kochana 18 typowo pod światło miała szarawy odcień, bez podstawiania pod światło kolor był nieokreślony :no: ni to brąz ni szarość ;)

Właściwie to z takich ciemniejszych kolorów to nic ciekawego niema :no: podobała mi się typowa szarość ( nie wiem czy nie ta, którą masz a sypialni ) ale postawiłam na tą 18, zobaczymy co z tego wyjdzie :confused: 17 jeszcze podglądałam, ale ja się z nią bym nie zgodziła ... aaaaa mam nadzieję, że ten materiał i kolor będą mi się podobać ... Aguś czego mnie straszysz :mad: :mad: :mad:

Agrafki plastikowe ... aha zanotowałam, chyba mam gdzieś paczuszkę takich ;) a ile ja ich potrzebuję :confused:

Tylko jest jeden problem ...

GDZIE JA MAM KÓŁECZKA Z KARNISZA :o :o :o

Maju, ja Cie nie straszę, bo 18 tez mi się bardzo podobała:wiggle: tylko, ze była tylko 140, a ja chciałam 280;)

Tych agrafek dużo Ci nie pójdzie, u mnie jeszcze luby zdjął kilka luźnych kółeczek. Ale kółeczka musisz znaleźć, jak wybrałaś sposób marszczenia z taśmą:yes:

A z tym opierdzielam, to dobrze pomyślałaś:lol2::lol2:

Maju, ja Cie nie straszę, bo 18 tez mi się bardzo podobała:wiggle: tylko, ze była tylko 140, a ja chciałam 280;)

A już myślałam, że mnie straszysz :lol2:

A tutaj nie chciałaś zszywać zasłon tak jak w sypialni ???

Tych agrafek dużo Ci nie pójdzie, u mnie jeszcze luby zdjął kilka luźnych kółeczek. Ale kółeczka musisz znaleźć, jak wybrałaś sposób marszczenia z taśmą:yes:

Jutro się rozejrzę ile mam agrafek ... i muszę poszukać kółek :sick:

A z tym opierdzielam, to dobrze pomyślałaś:lol2::lol2:

Wyczułam pismo nosem :lol2:

Hej Maju,

ja mam takie chwosty w sypialni- z Leroy

http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/pasmanteria/pasmanteria-dekoracyjna/chwost-decorativa,p93581,l950.html

tylko one są dość jasno szare- zlewają się z zasłonami.

Jeżeli chcesz mieć je widoczne, to ok, a jeżeli chcesz, żeby tez się zlewały to szukaj grafitowych;)

Na dole nie chciałam zszywać i się potem gimnastykować z ich układaniem...

Bo jednak jak leża na podłodze, to ten szew jest widoczny...

To w końcu widać czy nie widać :o

A zresztą jak podepnę to nie będzie widać, a nawet jak rozpuszczę, to w sumie mam widoczne jedno okno, więc nawet mogę się poświęcić z układaniem ;)

Hej Maju,

ja mam takie chwosty w sypialni- z Leroy

http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/pasmanteria/pasmanteria-dekoracyjna/chwost-decorativa,p93581,l950.html

tylko one są dość jasno szare- zlewają się z zasłonami.

Jeżeli chcesz mieć je widoczne, to ok, a jeżeli chcesz, żeby tez się zlewały to szukaj grafitowych;)

Wiesz Aguś jak będę odbierać zasłony to spróbuję u nich dopasować chwosty, jak nic nie będzie będę się głowić i szukać dalej ;)

http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2009/12/e47q232l.gif

M.

:hug:

Taupe brzmi jak bardzo dobry wybór :yes:

Taupe mam ja, Maja ma bardziej w szarość, ale kolorek jak najbardziej piękny:wiggle:

Hej Maju, a gdzie to się podziewasz?

Ja znikam z forum, a Ty zawsze za mną :p

Utonęłam w projektach w firmie- koniec roku zawsze jest najgorszy:bash:

To kiedy będzie materiał?:popcorn: Aaa i pytałaś czy ten szef jest widoczny- powtarzam, że jak wisi to nie, ale na tej leżącej części może się to zdarzyć, dlatego zawsze trzeba pamiętać o ich ułożeniu. Dlatego teraz wzięłam materiał 280cm.

Buziaki:bye:

Edytowane przez agawi74

Cześć Maju :bye: Dotarłam wreszcie :)

Hej Dropku :bye:

Taupe brzmi jak bardzo dobry wybór :yes:

Taupe mam ja, Maja ma bardziej w szarość, ale kolorek jak najbardziej piękny:wiggle:

Materiał mam w domu i dopiero teraz mogę zobaczyć rzeczywisty kolor bo w sklepie jednak wyglądał on zupełnie inaczej ;)

Faktycznie kolor idzie bardziej w szarość ;)

ale ...

JEST PIĘKNY :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

BARDZO MI SIĘ PODOBA :yes: :yes: :yes:

Przed samym zamawianiem materiału naszły mnie wątpliwości co do koloru ;) pomyślałam czyby nie wziąć szarości ;)

kolor w sklepie autentycznie wyglądał jak taupe ... w domu to bardziej szarość ... czyli jednak wyszło po mojemu :D

Hej Maju, a gdzie to się podziewasz?

Ja znikam z forum, a Ty zawsze za mną :p

Ja za Tobą, albo Ty za mną :D

Nie było nas kilka dni, a teraz sama nie wiem w co ręce włożyć :bash:

M robi sobie teraz wolne ( wolne, niewolne ... no ale przyjmijmy, że to wolne ;) ) i bierze się za zabudowanie okapu, będziemy malować korytarz, kleić listwy przysufitowe ... ;) także zamiast robić świąteczne porządki, to ja będę robić świąteczny burdel :bash: :lol2: :lol2: :lol2:

To kiedy będzie materiał?:popcorn: Aaa i pytałaś czy ten szef jest widoczny- powtarzam, że jak wisi to nie, ale na tej leżącej części może się to zdarzyć, dlatego zawsze trzeba pamiętać o ich ułożeniu. Dlatego teraz wzięłam materiał 280cm.

Materiał miał przyjść wcześniej, przyszedł dopiero wczoraj :) ale krawcowa i tak mi obiecała uszyć je przed świętami :wiggle:

Dziś jadę do niej wieczorem, nie mam taśmy, zapomniałam się spytać czy ona taką ma :bash:

Jak nie będzie miała tej :bash: to na szybko wybiorę jakąś inną ;)

Trudno się mówi, ważne, żeby okna na święta miały nowe ubranko :yes:

Faktycznie kolor idzie bardziej w szarość ;)

Przeca mówiłam:PAle jest piękny, potwierdzam. Gdyby był w innej szerokości, też bym go wzięła:rolleyes:

Ja za Tobą, albo Ty za mną :D

No nie wiem, nie wiem-ja byłam pierwsza:lol2:

także zamiast robić świąteczne porządki, to ja będę robić świąteczny burdel :bash: :lol2: :lol2: :lol2:

O rany Maju, a zdążycie z tym na Święta?:o:o A gości planujesz?:rolleyes:

Materiał miał przyjść wcześniej, przyszedł dopiero wczoraj :) ale krawcowa i tak mi obiecała uszyć je przed świętami :wiggle:

Dziś jadę do niej wieczorem, nie mam taśmy, zapomniałam się spytać czy ona taką ma :bash:

Jak nie będzie miała tej :bash: to na szybko wybiorę jakąś inną ;)

Trudno się mówi, ważne, żeby okna na święta miały nowe ubranko :yes:

Majeczko, uszycie to trwa chwilkę, więc na pewno zdąży. Privka z cenami ode mnie dostałaś?

Szkoda, ze tak wyszło z tą taśmą, bo mogłaś zamówić z sieci- spokojnie by doszedł.

Moja mama przy okazji moich zasłon też sobie uszyła jedne z softy do pokoju gościnnego i wybrała tą taśmę kielichową właśnie. Pięknie wyszły:wiggle:

Przyjedź kochana przyjedź ... zapraszam serdecznie :p :hug:

Idę się pakować:hug:

A Ciebie znowu nie ma... w weeked to rzadko siedzę przed kompem, bo zwykle jest tyle spraw:bash:

Z ostatecznych ustaleń wyszło, ze to u nas jest Wigilia:o:o więc musimy jeszcze zrobić ostateczne zakupy:P

Oprócz tego muszę zrobić te wianki, luby powiesić roletę, kupić choinkę, koszmar z tym nadmiarem spraw:sick:

Lecę Maju, udanego weekendu- niech remoncik sprawie się posuwa:hug::bye: