Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jakie w tych płytach są funkcję na co trzeba zwracać uwagę :confused:

No i najważniejsze ... czy ja będę umiała na niej gotować :lol2: :lol2: :lol2:

Maju zwróć uwagę na jej energooszczędność przede wszystkim, czyli szukaj klasy AA+

A gotować na pewno będziesz umiała:lol2::lol2:

Jestem:D

nadaję już z domku:p Co za śnieżyca brrrrr:sick:

To fajnie, że jesteś :D

Pogoda na pewno nie nastraja do wychodzenia z domu :sick:

Maju zwróć uwagę na jej energooszczędność przede wszystkim, czyli szukaj klasy AA+

Ok zanotowane ... na coś jeszcze ???

A gotować na pewno będziesz umiała:lol2::lol2:

A bo ja Ci wiem ... najgorzej jak nie :lol2: :lol2:

Maju, niektóre te płyty są bardziej lub mnie zaawansowane, mają np. przyciski turbo, które szybciej gotują, ale moim zdaniem nie jest to konieczne, bo indukcja i tak błyskawicznie gotuje. Pamiętaj tylko, ze na indukcję są potrzebne odpowiednie gary.

A z gotowaniem- dobra kucharka zawsze sobie poradzi:lol2:

ps. Co do kosztów prądu, to podam Ci jutro- muszę dokładnie zapytać lubego jak wróci, bo on zajmuje się takimi nudnymi sprawami:P:D

Maju, niektóre te płyty są bardziej lub mnie zaawansowane, mają np. przyciski turbo, które szybciej gotują, ale moim zdaniem nie jest to konieczne, bo indukcja i tak błyskawicznie gotuje. Pamiętaj tylko, ze na indukcję są potrzebne odpowiednie gary.

Gary mam z przeznaczeniem na indukcję :yes:

Nie wiem tylko co z moim czajnikiem, a dopiero go sobie kupiłam :cry:

A z gotowaniem- dobra kucharka zawsze sobie poradzi:lol2:

A bo ja wiem czy ja dobra :confused:

ps. Co do kosztów prądu, to podam Ci jutro- muszę dokładnie zapytać lubego jak wróci, bo on zajmuje się takimi nudnymi sprawami:P:D

No popatrz to zupełnie jak u mnie :lol2:

Nie wiem tylko co z moim czajnikiem, a dopiero go sobie kupiłam :cry:

O raju, faktycznie:( Może komuś opchniesz:yes: i kupisz sobie taki jak mójhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

No popatrz to zupełnie jak u mnie :lol2:

:lol2::lol2: Ale właśnie gadałam z lubym skypem i wychodzi to mniej więcej ok. 150 zł miesięcznie (włączając w to pracę studni głębinowej i podlewanie ogrodu latem- tego nie da się rozdzielić) To dużo czy mało?:rolleyes:

O raju, faktycznie:( Może komuś opchniesz:yes: i kupisz sobie taki jak mójhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

Najwyżej tak zrobię :yes:

Tylko wiesz dzisiaj jak się kręciłam po kuchni to stwierdziłam, że jak jeszcze kupię czajnik to cały blat będzie zawalony :sick:

A ja, tak jak Ty , wolę jak jest na nim w miarę pusto :yes:

:lol2::lol2: Ale właśnie gadałam z lubym skypem i wychodzi to mniej więcej ok. 150 zł miesięcznie (włączając w to pracę studni głębinowej i podlewanie ogrodu latem- tego nie da się rozdzielić) To dużo czy mało?:rolleyes:

To wychodzi Wam troszkę więcej niż nam ... z tymże u nas jest to rachunek naciągnięty z dwóch domów ;)

Najwyżej tak zrobię :yes:

Tylko wiesz dzisiaj jak się kręciłam po kuchni to stwierdziłam, że jak jeszcze kupię czajnik to cały blat będzie zawalony :sick:

A ja, tak jak Ty , wolę jak jest na nim w miarę pusto :yes:

Może gdzieś w róg go wciśniesz?:D

To wychodzi Wam troszkę więcej niż nam ... z tymże u nas jest to rachunek naciągnięty z dwóch domów ;)

Mnie się wydaje,że u nas jest umiarkowanie. Często pracujemy w domu, chodzą 2 laptopy dość długo, do tego inne sprzęty, mam oddzielnie zamrażarkę- nie wiem...

Aguś ale próbowałaś takiego prawdziwego swojskiego ???

Chociaż tak naprawdę to do tej pory smakował mi tylko ten co robili Dziadkowie :rolleyes:

To taki " SMAK DZIECIŃSTWA może dlatego nie da się go powtórzyć ;)

Maju, ani swojskiego, ani żadnego innego, ale nie obrzydzam rozumiem, ze lubisz.:yes:

Mi jakoś ten zapach przeszkadza- ale ja w ogóle francuski piesek jestem jak mawia moja mama:lol2:

Może gdzieś w róg go wciśniesz?:D

Gdzieś go wcisnąć będę musiała :yes:

Mnie się wydaje,że u nas jest umiarkowanie. Często pracujemy w domu, chodzą 2 laptopy dość długo, do tego inne sprzęty, mam oddzielnie zamrażarkę- nie wiem...

Ja nie mówię, że u Was wychodzi drogo, to raczej u nas jakoś wychodzi zasadniczo tanio :yes:

Ja zamrażarki oddzielnej nie mam :no: ale reszta sprzętów normalnie chodzi ;)

Maju, ani swojskiego, ani żadnego innego, ale nie obrzydzam rozumiem, ze lubisz.:yes:

Mi jakoś ten zapach przeszkadza- ale ja w ogóle francuski piesek jestem jak mawia moja mama:lol2:

Nie obrzydzasz bo już teraz nie jadam :D

Dziadków już niema :( i niema mi kto zrobić :(

A francuski piesek ... to co Ty Kochana jadasz ???

Cześć mmajeczkaa,

wpadam z kolejną rewizytą do Ciebie na ranną kawkę:)

co do płyty - ja mam basic - bez żadnych boosterów i innych pierdoletów.... indukcja sama w sobie szybko gotuje, więc wg mnie to zbędne... gotuję dopiero pół roku, nie jest źle, idzie się przyzwyczaić, jak do wszystkiego.... mam tylko do każdego pola osobne sterowanie i to chyba wszystko, czego Ci trzeba w indukcji

w razie W jakieś dodatkowe źródło zasilania jest super. u mnie na wsi narazie od kilku lat nie ma problemów z prądem - zdarzyło się raz jak mieszkam od lipca na 3 min przerwa w dostawie, ale że cały dom mam na prund, to mam w garażu agregat na wahę i specjalne podłączenie - elektryk nam zrobił tak, że cały dom zasila...

a tak w ogóle to jak jakis mikołaj, totolotek albo inny gad spojrzy przychylnym okiem na stan naszych finansów, to stawiam wiatrak:wiggle:

pozdrawiam serdecznie, miłego dnia:bye:

Ja nie mówię, że u Was wychodzi drogo, to raczej u nas jakoś wychodzi zasadniczo tanio :yes:

Ja zamrażarki oddzielnej nie mam :no: ale reszta sprzętów normalnie chodzi ;)

U nas nie ma z czego zrezygnować- musi tak być i koniec:(

JA francuski piesek ... to co Ty Kochana jadasz ???

Kawior i trufle:rotfl::rotfl:

Co tam słychać dzisiaj dobrego Majeczko?