Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

. Ja mało mięsa i wędlin jem :yes:

Ja też;) Za to mój luby bez mięcha żyć nie może:sick:

mam tylko do każdego pola osobne sterowanie i to chyba wszystko, czego Ci trzeba w indukcji

Oddzielne sterowanie każdego pola to przecież jest standard:o Innych nie robią:no:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Maju:hug:

Też mam indukcję i nawet chwili nie zastanawiałam się nad gazową z tego względu, że gazu nie mam:no: Ale czytam, ze Ty też??? Gotowanie na gazie z butli?:no::no:

Ja mam beko, tylko moja ma booster na każdym polu i uważam to za bardzo fajne:yes: Fakt, że indukcja i tak szybko gotuje, ale np. jak robię obiad i szybko potrzebuję zagotować coś to jest naprawdę chwila:yes: Ale być może zależy to od tego, ile stopni mocy ma płyta? A najlepsze w indukcji jest czas reakcji. Ja czajnika używam też zwyklego i woda zagotuje się i NATYCHMIAST po wylączeniu przestaje. Nawet na gazie dłużej czajnik "gwiżdże" (to samo powiedziała moja kuzynka, ktora używa gazu a robiłam jej kawę)

Przy wyborze ja kierowałam się tym, że brzeg nie może być fazowany ani w ramkach, tylko ma być ścięty pod kątem prostym z każdej strony, bo chciałam mieć kuchenkę zlicowaną z blatem;) Ale to takie moje zboczenie;)

Maju,

jak ty na butli jedziesz, to ani 5min nie zastanawiałabym sie nad gazową płytą, bierz tą indukcję...

u nas czasem przy wielkich burzach i wiatrach, odcina prąd gdzieś tam na słupie, to wtedy cieszę sie z gazowej płyty

Vesi u nas to normalne, każdy jedzie na butli gazowej, aż tak bardzo wkurzające to nie jest :no:

Oj to tak jak ja i kaszanki też nie [ATTACH=CONFIG]161845[/ATTACH] , a zawsze mi się wydaje, że jestem sam w tym wszystko jedzącym towarzystwie :sick:

Kaszanki też nie jadam ( ewentualnie z grilla ) także nie jesteś sama w tym wszystko jedązącyn towarzystwie :no:

Nie chcę sie tłumaczyć, ale ja też nie. Moi rodzice w ogóle nie jedzą "wędlin ze sklepu", tylko to co zrobią w domu.

A ja raczej za tym nie przepadam spróbuję, czy dobre, ale nie jem. Ja mało mięsa i wędlin jem :yes:

Ja wędliny ze sklepu też nie jadam :no: Mamy tutaj pana, który robi swojskie wyroby i jak nam się zachce to kupujemy u niego, ale u nas niedużo się je wędliny :no:

Cześć mmajeczkaa,

wpadam z kolejną rewizytą do Ciebie na ranną kawkę:)

Ty na kawkę przyszłaś a mnie nie było ;)

Musimy się na popołudniową umówić :yes:

co do płyty - ja mam basic - bez żadnych boosterów i innych pierdoletów.... indukcja sama w sobie szybko gotuje, więc wg mnie to zbędne... gotuję dopiero pół roku, nie jest źle, idzie się przyzwyczaić, jak do wszystkiego.... mam tylko do każdego pola osobne sterowanie i to chyba wszystko, czego Ci trzeba w indukcji

Dzięki za instruktaż ;)

w razie W jakieś dodatkowe źródło zasilania jest super. u mnie na wsi narazie od kilku lat nie ma problemów z prądem - zdarzyło się raz jak mieszkam od lipca na 3 min przerwa w dostawie, ale że cały dom mam na prund, to mam w garażu agregat na wahę i specjalne podłączenie - elektryk nam zrobił tak, że cały dom zasila...

U nas problemy z dostawą prądu zdarzają się naprawdę spoooooradycznie :yes: ale agregat też mamy :wiggle:

a tak w ogóle to jak jakis mikołaj, totolotek albo inny gad spojrzy przychylnym okiem na stan naszych finansów, to stawiam wiatrak:wiggle:

WOW wiatrak :o

pozdrawiam serdecznie, miłego dnia:bye:

:bye:

Kawior i trufle:rotfl::rotfl:

O Kochana to ja się przestaje z Tobą zadawać ... toś Ty wyższa sfera :lol2: :lol2: :lol2:

Co tam słychać dzisiaj dobrego Majeczko?

Przeleciał dzień przez palce nie wiedzieć kiedy ;)

Ja też;) Za to mój luby bez mięcha żyć nie może:sick:

Szczęście, że mój taki nie jest ;)

Za to mam wujka dla którego jak niema kartofli na obiad to niema obiadu :yes: :D

Hej Maju:hug:

:hug:

Też mam indukcję i nawet chwili nie zastanawiałam się nad gazową z tego względu, że gazu nie mam:no: Ale czytam, ze Ty też??? Gotowanie na gazie z butli?:no::no:

Ja, gdyby nie Wy, to nawet przez chwilę nie zastanawiałabym się nad indukcją :lol2: a tak zabiłyście mi ćwieka :lol2:

Dla mnie gotowanie na gazie z butli nie jest uciążliwe, ot kwestia przyzwyczajenia ;)

Ja mam beko, tylko moja ma booster na każdym polu i uważam to za bardzo fajne:yes: Fakt, że indukcja i tak szybko gotuje, ale np. jak robię obiad i szybko potrzebuję zagotować coś to jest naprawdę chwila:yes: Ale być może zależy to od tego, ile stopni mocy ma płyta? A najlepsze w indukcji jest czas reakcji. Ja czajnika używam też zwyklego i woda zagotuje się i NATYCHMIAST po wylączeniu przestaje. Nawet na gazie dłużej czajnik "gwiżdże" (to samo powiedziała moja kuzynka, ktora używa gazu a robiłam jej kawę)

Przy wyborze ja kierowałam się tym, że brzeg nie może być fazowany ani w ramkach, tylko ma być ścięty pod kątem prostym z każdej strony, bo chciałam mieć kuchenkę zlicowaną z blatem;) Ale to takie moje zboczenie;)

Dzięki za opinię ... jak na razie to wszystko dla mnie czarna magia, więc fajnie, że dzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami :yes:

Mój też. Jak robię np. jakiś obiad bez mięsa to jakby obiadu nie było :lol2:

U mnie tak samo:sick: :lol2:

Oszalałabym jakbym codziennie musiała jeść mięso :o

Zresztą wszystko coby nie jeść, jedzone codziennie się przeje :yes: no przynajmniej ja tak mam :yes:

Maja, gdzie Ty się podziewasz?:confused:

Jestem :bye: :bye: :bye:

Hej Majeczko :)

Ja w sprawie płyty nie pomogę bo mam gazową - u nas gaz na ryczałt ;)

Ale pozdrawiam Cię serdecznie i życzę udanego weekendu :)

Pysiu :hug:

Piekłaś coś dobrego ???

Maju :bye:

Ja na indukcji działam dopiero od 3 tygodni, ale polecam gorąco :yes:

mimo że cały czas sie uczę i jestem zdziwiona jak wrzucam kluski i dosłownie za chwilę woda zaczyna bąbelkowac i wylewać się z garnka :lol2:

Kwestia nauczenia się co na ile się ustawia i włala :lol:

Miłego weekendu :hug:

Majeczko przyszłam sie przywitać :hug:

Maju ja całe życie gotowałam na gazie

od pół roku mam indukcje i sobie bardzo chwale

Aguś , Karola :hug:

Decyzja podjęta :yes:

Kupujemy indukcję :wiggle:

Ale, żeby nie było tak prosto, musimy się z tym zakupem wstrzymać :sick: :sick: :sick:

( mamy problem z prądem, za mała moc, musimy pisać podanie o zwiększenie mocy itd. itd. :sick: )

Hej:bye:

Pozdrowienia na początek tygodnia zostawiam:bye:

Yuczko :hug:

ŚNIEG SZALEJE ...

W PIĄTEK PADAŁO ...

W SOBOTĘ PADAŁO ...

NAPADAŁO ŻE :o :o :o

DZISIAJ PADA ...

JUTRO SPOD ŚNIEGU NIE BĘDZIE NAS WIDAĆ :lol2:

MIŁEGO TYGODNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ :bye:

Maju jakoś się nie złożyło i nic nie piekłam :) Ale byliśmy w weekend w super ciastkarni :)

Ja też już chcę wiosny!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Oż Ty ... a myślałam, że coś dobrego upiekłaś i podzielisz się przepisem :)

Ja upiekłam tort :wiggle:

Maju

z tym mięsem to Ty osamotniona nie jesteś, jak dla mnie mięso mogłoby nie istnieć. Tyle, że moje chłopaki są mięsożerne więc i tak mięcho musi być.:sick:

Ja raz na jakiś czas chętnie zjem ... częściej nie :no: :no: :no: