Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

Kurcze Maju, narobiłaś mi smaka tortem, ostatnio nic tylko szperam po szafkach i wyżeram zapasy słodkiego

Kochana to wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj do mnie ... tortu jeszcze zostało więc z przyjemnością Cię poczęstuję :wiggle:

nie wiem jak sie ledy montuje, chyba by były najmniej widoczne, albo jak komu wygodniehttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c045.gif

Pierwszą myślą było, żeby zamontować je przy brzegu szafki, wydawało mi się, że tak będzie lepiej doświetlony blat ;)

Ale czy faktycznie tak jest ... sama nie wiem ;)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maju tego śniegu jest tyle, że chętnie go bym oddała za darmo gdziekolwiek :rolleyes:.

Całe drogi zaśnieżone, a tu jeszcze trza się jakoś poruszać, no nie cierpię tego gówna :sick:

U mnie tak samo, u nas już wczoraj drogi były czyste :yes:

Ale dzisiaj sypie od rana, jak posypie jeszcze do rana, to nie wiem co będzie na drogach :sick:

Kochana to wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj do mnie ... tortu jeszcze zostało więc z przyjemnością Cię poczęstuję :wiggle:

boszzz, żeby to było za przysłowiową miedzą, to na mur-beton bym przyjechała :rolleyes:

na onet czytałam, że jeszcze większe mrozy mają być w tym tygodniu, prędko trawki nie zobaczymy:sick:

u mnie po tym marznącym deszczu kilka tui niebezpiecznie sie wygięło, nie sprawdzałam, ale mam nadzieję, że ich nie połamało:roll:

wolałabym by śnieg sypał ;)

boszzz, żeby to było za przysłowiową miedzą, to na mur-beton bym przyjechała :rolleyes:

A tu tyle kilometrów nas dzieli :sick:

na onet czytałam, że jeszcze większe mrozy mają być w tym tygodniu, prędko trawki nie zobaczymy:sick:

u mnie po tym marznącym deszczu kilka tui niebezpiecznie sie wygięło, nie sprawdzałam, ale mam nadzieję, że ich nie połamało:roll:

Niby przyszły tydzień już dużo łagodniejszy zapowiadają ... zobaczymy ;)

U nas śnieg sypie nieprzerwanie od kilku godzin ... ale zbytnio nie narzekam bo przy tych mrozach zapewnia roślinką puchową kołderkę, więc większa szansa, że wszystko przeżyje :wiggle:

Vesila tymi tujami się nie martw. Dwa czy trzy lata temu była u nas taka masa śniegu, że ciężarówki wywoziły śnieg za miasto do rzek. W tylnym rogu mojej działki, od zawietrznej strony utworzyły się takie zaspy, że nie było szans, by nie połamały tui. Wiosną byłam przerażona, były takie bidulki z połamanymi wierzchołkami i bocznymi pędami. Już rok temu latem były to najgęstsze i najbardziej okazałe tuje na mojej działce. Paradoksalnie przekonałam się, jak ważne jest ich podcinanie, bo stymuluje wzrost. Drzewka były na tyle młode, że bałabym się je podcinać, a natura zrobiła to za mnie. A minionej wiosny bez obaw podcięłam wszystkie swoje tuje i już trzykrotnie zwiększyły swoją wielkość i objętość, co widać na moich zdjęciach.

Więc się nie martw, tylko na wiosnę obetnij uszkodzone i połamane pędy, a tuje odwdzięczą Ci się po stokroć :):):)

Maju, my też zwiększaliśmy moc pod indukcję, a niedawno dowiedziałam się, że teraz są już na rynku płyty, które tego nie wymagają :)

Dropku my musimy zwiększyć moc ;) to już nawet nie chodzi o samą indukcję :no: u nas niemożna większej ilości sprzętów włączyć w jednym czasie bo wywala korek :sick: :sick: :sick:

Vesila tymi tujami się nie martw. Dwa czy trzy lata temu była u nas taka masa śniegu, że ciężarówki wywoziły śnieg za miasto do rzek. W tylnym rogu mojej działki, od zawietrznej strony utworzyły się takie zaspy, że nie było szans, by nie połamały tui. Wiosną byłam przerażona, były takie bidulki z połamanymi wierzchołkami i bocznymi pędami. Już rok temu latem były to najgęstsze i najbardziej okazałe tuje na mojej działce. Paradoksalnie przekonałam się, jak ważne jest ich podcinanie, bo stymuluje wzrost. Drzewka były na tyle młode, że bałabym się je podcinać, a natura zrobiła to za mnie. A minionej wiosny bez obaw podcięłam wszystkie swoje tuje i już trzykrotnie zwiększyły swoją wielkość i objętość, co widać na moich zdjęciach.

Więc się nie martw, tylko na wiosnę obetnij uszkodzone i połamane pędy, a tuje odwdzięczą Ci się po stokroć :):):)

Vesi Mariola ma rację ... tuje trzeba ciąć, żeby się ładnie zagęszczały, więc nic się nie bój :no:

Styropian rozłożony i czekamy teraz na szybką wiosnę by zrobić wylewki :yes:. Później już wykończeniówka, zobaczymy jak to będzie. Mamy czas ...:rolleyes:

Oj ja też tej wiosny czekam z utęsknieniem :rolleyes:

Najważniejsze, że najgorsze roboty prawie za Wami, teraz to już sama przyjemność :wiggle:

Wpadłam się przywitać i uciekam:)

Beatko za czym Ty tak ganiasz ostatnio :confused:

Tak rzadko na FM zaglądasz ;)

Cześć Maju:bye:

Co tam ciekawego dziś porabiasz?

Kochana ja ciągle, ciągle i ciągle jedno i to samo ;)

Miałam wyjechać na chwilę z domu, ale na razie się nie ruszam więc mogę chwilę pobuszować po necie ;)

Muszę znaleźć mozaikę do górnej łazienki ... ale za cho**** mi się nie chce :sick: :sick: :sick:

Dużo tej mozaiki? I w jakim kolorze?

Nie troszkę ... raptem tylko nad wannę ;)

W jakim kolorze ... ha i to jest dobre pytanie :confused:

Nie wiem czy nie pójdę w jakąś biel, brudną biel:wiggle:

Oczywiście brąz to kolor który kocham ponad wszystko :rolleyes: i mimo, że taka mozaika ogromnie mi się podoba, to chyba jednak chciałabym od niej odejść ;)

Jeżeli białą, to z tego co pamiętam jak ja szukałam, Paradyż ma niezłą, tzn niezłą jakościowo w dobrej cenie, tylko to jakaś seria przemysłowa i chyba nie ma na stronie, trzeba do salonu się przejechać... Nie wiem jak jest teraz... A, i jeszcze w casto byly...

A Ty masz u siebie mozaikę :confused:

Mam zamiar, chyba w przyszłym tygodniu, podjechać do R, tam maja dwa fajne salony z płytkami :rolleyes:

Zobaczę co tam "dają" ciekawego :wiggle:

A nóż widelec wpadnie mi w oko coś innego, fajnego :wiggle:

Nie:no:, ale brałam ją pod uwagę, bo planowałam w dolnym wc zrobić okrągłą wnękę prysznicową, ale ostatecznie stanęło na prostokątnej (nawet kwadratowej) wyłożonej "normalnymi" płytkami.

A ... bo już myślałam, że coś u Ciebie przegapiłam ;)

Znalazłam fajne " normalne " płytki ... Ciekawe jak wyglądają " na żywo " ;) ;) ;)