Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

Całe szczęście,że opalam się od razu na brązowo a nie na czerwono jak niektórzy ... i całe szczęście,że jeszcze się nigdy nie spaliłam na słońcu więc może nie będzie tak źle :lol2:

Dasz radę:yes::D

Maju, skrzynkę mam zawaloną, więc napiszę Ci tutaj- spisz sobie nr i potem usunę:)

Tuje- (edit) my kupowaliśmy takie 1,20-1,40 wysokości- było po ok. 20 zł/szt . Facet je dowozi- koszt transportu był gratis:yes:

Edytowane przez agawi74

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma za co Maju:D zadzwoń i wypytaj- bo plantację facet miała sporą, ale nie wiadomo czy większych już nie sprzedał. My zamówiliśmy ponad 60 szt, ale są tacy co kupują i po 300:eek:

Wiesz właśnie sobie zdałam sprawę, że niepotrzebnie Ci głowę zawracam, przecież ja tych tujek tylko parę potrzebuję :eek:

Maju, to może sami po nie pojedziecie... to jest pod Warszawą. Facet miał dobre ceny, w ogrodniczych taka tuja kosztuje ponad 50 zł:bash:

My w ogóle chcemy się ruszyć gdzieś do jakiegoś centrum ogrodniczego, co by trochę tych roślinek pokupić ale zastanawiamy się czy może nie udać się w drugą stronę( tzn. w przeciwną niż Wawa) może tam będzie taniej ;)

Dobry pomysł pojechać w drugą stronę- powinno być taniej:yes: W ogrodniczym można wydać fortunę:bash:

My w tym roku to już kupujemy delikatnie, bo prawie wszystko jest obsadzone. Zostały jeszcze nawozy do trawy, iglaków, kwiatów, borówek, hortensji:eek::eek:

Ja to już do typowych ogrodniczych to się boję wchodzić :sick: I widzisz i tak jeszcze Ci się zakupów uzbierało :eek:

Aguś a jaką Wy trawę sialiście??? Jesteście z niej zadowoleni???

I widzisz i tak jeszcze Ci się zakupów uzbierało :eek:

No widzisz, cholera:mad: A jeszcze kupiliśmy geowłókninę i będziemy ją wszędzie układać, bo nikt nie ma czasu na pielenie:(

Aguś a jaką Wy trawę sialiście??? Jesteście z niej zadowoleni???

Maju mamy tą- jest super- gęsta, soczysta zieleń, daje radę na pełnym słońcu i wolno rosnie:yes:

http://www.e-rosa.pl/images/ROLIMPEXdekor1.jpg

Aguś a nie wiesz czemu niektórzy narzekają na te trawy z Iławy ???

Kurcze musimy coś wybrać a sami nie wiemy co ;) Słyszałam,że golfowe są bardzo dobre ??? Ale ja tam jakiś wielkich cudów nie chcę,ot zielony trawnik i tyle :D

Najlepiej wybrać przez kogoś sprawdzoną,może na tą Twoją się zdecyduję ;)

Maju, ja o trawach z Iławy slyszałam same dobre opinie:yes: dlatego się zdecydowaliśmy:D A wiesz kto narzeka na trawę ogólnie? Ten, kto nienależycie przygotuje podłoże i potem nie bardzo o nią dba. Albo posadzi odmianę Sahara w cieniu:lol2: Prawda jest taka, że o trawę trzeba dbać- sama nie będzie rosła.

A trawa golfowa jest dość wymagająca.

Może wpadnie Ci jeszcze jakaś odmiana w oko- dostosuj ją do gleby, którą masz i nasłonecznienia.

cześć dziewczyny,

zapewne dajecie czadu na swoich poletkach

i dobrze, tak trzymać

Dziewczynki jako, że czas zakupić kwiaty ogrodowe złożyłam zamówienie na 50 sztuk........i tak się zastanawiam.......czy ja aby nie zwariowałam :lol2: :lol2:

Czy Wam też wychodzi tego tak dużo :confused:

Kochana no tak wychodzi, ja u siebie posadziłam 200 tui tylko wzdłuż ogrodzenia, a to był dopiero początek.

My w ogóle chcemy się ruszyć gdzieś do jakiegoś centrum ogrodniczego, co by trochę tych roślinek pokupić ale zastanawiamy się czy może nie udać się w drugą stronę( tzn. w przeciwną niż Wawa) może tam będzie taniej ;)

zapraszam na południe, mamy tu całe dzikie mnóstwo ogrodniczych, oczy normalnie wariują

Dobry pomysł pojechać w drugą stronę- powinno być taniej:yes: W ogrodniczym można wydać fortunę:bash:

coś o tym wiem, dosłownie FORTUNĘ :bash:

Niby nie, ale ja nie umiem usiedzieć na tyłku i nic nie robić :D

nie tylko ja mam adhd :lol2::rotfl::rotfl::lol2:

Edytowane przez mariola3108

Jestem :) Przyszłam zobaczyć co tam słychać na forum :) W domu nadal wszyscy chorzy, ale miejmy nadzieję,że najgorsze już za nami i będzie tylko lepiej :yes:

Dziewczynki jako, że czas zakupić kwiaty ogrodowe złożyłam zamówienie na 50 sztuk........i tak się zastanawiam.......czy ja aby nie zwariowałam :lol2: :lol2:

Czy Wam też wychodzi tego tak dużo :confused:

Usiadłam dzisiaj ( ale głowa ciężka była i nie do końca chciała pracować tak jak powinna ) nad roślinkami do mojego "ogrodu" ;) Wstępny zarys powstał...rośliny w miarę dobrane...co z tego wyjdzie...zobaczymy;) Może jutro Wam pokażę co wymyśliłam :p Najgorszy problem mam z wyborem: no bo jak wśród tylu pięknych drzew, krzewów, iglaków wybrać tylko tą maleńką garstkę :confused:

Mam ten sam problem :) za dużo mi się podoba. Jak tu wśród tylu pięknych odmian wybrać tylko te kilka krzaczków. Działka za ciasna i pieniędzy za mało :bash:

Kochana no tak wychodzi, ja u siebie posadziłam 200 tui tylko wzdłuż ogrodzenia, a to był dopiero początek.

Tak tak tylko ja mówiłam o samych kwiatkach ;) Drzew,krzewów,iglaków ... nawet nie chcę myśleć ile tego będzie i ile mi przyjdzie za to zapłacić, mimo,że do obsadzenia nie mam na razie tak dużo ;)

nie tylko ja mam adhd :lol2::rotfl::rotfl::lol2:

No nie tylko Ty :lol2:

Maju i jak opalanie? :wiggle:

A dziękuję całkiem dobrze :)

jeśli wczoraj opalałaś się z umiarem to i dziś życzę miłego leżakowania http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-731252.gif

Opalałam się bardzo z umiarem :D ... ja znacznie bardziej wolę opalać się przy pracy ... leżeć plackiem to lubię tylko nad morzem :D

maju jak zdróweczko rodzinki i Twoje?

Nie do końca jesteśmy zdrowi,najgorzej młoda :bash: coś ta choroba nie chce się od nas odczepić :sick: