Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

ale przez co niektóre moje forumowe koleżanki zaczynam się łamać i mam zamiar wprowadzić trochę więcej kolorów :p

http://forum.barcis.pl/images/smilies/th_laie_59.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/th_laie_59.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/th_laie_59.gif

Maju ja te Catalpy widzę w parkach, nie raz rosną przy ulicach i są piękne:wiggle: Może zaryzykuj i jedną kup? Mój sąsiad kilka domów dalej ma chyba 2 posadzone z przodu domu- muszę się bliżej im przyjrzeć:rolleyes:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aha a młodego Ci pokażę któregoś wieczorka;)

To fajnie :wiggle:

Mariola ja na tej działce nie chcę brzozy ... jest na drugiej działce i tam mam w planie później jeszcze jakąś dosadzić ;)

Maju, podoba mi się twój pomysł na front domu, widzę lubimy podobne klimaty:lol:

Na tą chwilę nic Ci nie podpowiem bo sama dopiero zaczynam przygodę z ogrodem:rolleyes:

U mnie przewaga roślin zimozielonych w różnych odcieniach zieleni, plus biało kwitnące krzewy, ale przez co niektóre moje forumowe koleżanki zaczynam się łamać i mam zamiar wprowadzić trochę więcej kolorów :p

Cieszę się,że Ci się podoba mój pomysł :D

Martuś ja bym chciała u siebie na działce zieleń,biel i czerwień,delikatny róż ... myślę,że to może fajnie wyglądać :yes: i u Ciebie ten pomysł też by się sprawdził :yes: przynajmniej tak mi się wydaje :D

Maju ja te Catalpy widzę w parkach, nie raz rosną przy ulicach i są piękne:wiggle: Może zaryzykuj i jedną kup? Mój sąsiad kilka domów dalej ma chyba 2 posadzone z przodu domu- muszę się bliżej im przyjrzeć:rolleyes:

Aguś też myślałam,żeby zaryzykować ... u nas na starym rynku są posadzone, nie tak daleko przepływa rzeka więc to zawsze dodatkowe zimno a i tak pięknie rosną i nie przemarzają :no: Zapytam jeszcze Kuzyna zobaczymy co powie ;)

Aguś też myślałam,żeby zaryzykować ... u nas na starym rynku są posadzone, nie tak daleko przepływa rzeka więc to zawsze dodatkowe zimno a i tak pięknie rosną i nie przemarzają :no: Zapytam jeszcze Kuzyna zobaczymy co powie ;)

Zapytaj, zapytaj, ale też obserwuj- może któryś z sąsiadów ma?:rolleyes: Jedną możę kupić na próbę, a co tam:lol2:

A ja właśnie buszuję w necie w poszukiwaniu fajnych poduch na meble ogrodowe- mamy 4 krzesła i ławkę.Nic ciekawego nie ma, albo nie te wymiary:spam:

Aaa i jakieś 2 leżanki chcemy kupić:wiggle:

A ja właśnie buszuję w necie w poszukiwaniu fajnych poduch na meble ogrodowe- mamy 4 krzesła i ławkę.Nic ciekawego nie ma, albo nie te wymiary:spam:

W jakim kolorku chcesz Aguś poduchy? może limonka? :rolleyes::p:lol:

Maju, a ja myślę że nie ma reguły, u każdego to samo drzewko inaczej się zachowa, warto zaryzykować :rolleyes:

Zapytaj, zapytaj, ale też obserwuj- może któryś z sąsiadów ma?:rolleyes: Jedną możę kupić na próbę, a co tam:lol2:

Żaden sąsiad nie ma :no: u nas w ogóle nikt nie ma zagospodarowanych ogrodów :o

Daj spokój ja już ten temat przerobiłam i nic sensownego nie znalazłam :sick:

My na razie przywlekliśmy dwa stare leżaki i one na ten sezon zostają ... mam plan na drugą działkę na takie fajne,osłonięte miejsce na leżaczki :rolleyes::rolleyes: Ech ... rozmarzyłam się :rolleyes:

Ej no co Wy chcecie ... limonka jest THE BEST :lol: :lol: :lol:

Maju, a ja myślę że nie ma reguły, u każdego to samo drzewko inaczej się zachowa, warto zaryzykować :rolleyes:

Na pewno warto :yes: :yes: Martuś jakiej wielkości macie mieć catalpę ... one podobno przemarzają tylko jak są młode,później już nie :no: Ale na glebach piaszczystych szybciej drewnieje i jest mniej skłonna do przemarzania ;)

Tylko nie limonka!:rotfl::rotfl:

Martuś a na serio to beż, szarość, granat- coś w ten deseń.:rolleyes:

Żaden sąsiad nie ma :no: u nas w ogóle nikt nie ma zagospodarowanych ogrodów :o

Serio?:jawdrop::jawdrop:

Daj spokój ja już ten temat przerobiłam i nic sensownego nie znalazłam :sick:

No to mnie pocieszyłaś:(:(

My na razie przywlekliśmy dwa stare leżaki i one na ten sezon zostają ... mam plan na drugą działkę na takie fajne,osłonięte miejsce na leżaczki :rolleyes::rolleyes: Ech ... rozmarzyłam się :rolleyes:

Maju wszystko w swoim czasie:wiggle:Ten rok przeczekacie, a w przyszłym:rolleyes::rolleyes:

Serio?:jawdrop::jawdrop:

Noooooooooo :bash: :bash: ... wyobrażasz to sobie ... już się boję,że będą na nas patrzeć jak na WARIATÓW :lol2: :lol2:

Maju wszystko w swoim czasie:wiggle:Ten rok przeczekacie, a w przyszłym:rolleyes::rolleyes:

Oj tak na przyszły rok poszaleję ... dlatego proszę tu stanowisko piastować ... nigdzie od fm się nie oddalać, co by koleżance w przyszłym roku dobrą radą służyć :lol: :lol:

Edytowane przez mmajeczkaa

Martuś jakiej wielkości macie mieć catalpę ... one podobno przemarzają tylko jak są młode,później już nie :no: Ale na glebach piaszczystych szybciej drewnieje i jest mniej skłonna do przemarzania ;)

Akurat katalpa ma być wielkości takiej jak na fotkach, czyli taka dorodna, wyrośnięta, z tym że coś Pani ogrodnik wspominała że tam gdzie kupują nie było zbyt wielu takich, i były ciut mniejsze, nie wiem co uda jej się załatwić. Generalnie u mnie mają być już roślinki trochę podrośnięte.

Akurat katalpa ma być wielkości takiej jak na fotkach, czyli taka dorodna, wyrośnięta, z tym że coś Pani ogrodnik wspominała że tam gdzie kupują nie było zbyt wielu takich, i były ciut mniejsze, nie wiem co uda jej się załatwić. Generalnie u mnie mają być już roślinki trochę podrośnięte.

To taka już chyba nie powinna przemarzać :no: :no:

Noooooooooo :bash: :bash: ... wyobrażasz to sobie ... już się boję,że będą na nas patrzeć jak na WARIATÓW :lol2: :lol2:

:rotfl::rotfl:

Oj tak na przyszły rok poszaleję ... dlatego proszę tu stanowisko piastować ... nigdzie od fm się nie oddalać, co by koleżance w przyszłym roku dobrą radą służyć :lol: :lol:

O rany, a już miałam likwidować swoją galerię:lol2::lol2: Maju, na razie nigdzie się nie ruszam-zobaczymy jak długo obie wytrzymamy:rolleyes:

A radą - zawsze chętnie, jeżeli tylko sprostam:hug:

Ja Ci dam likwidować :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

http://forum.barcis.pl/images/smilies/poddaje_sie.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/poddaje_sie.gif

Grzeczna DZIEWCZYNKA :hug: :hug:

No proszę Cię ... Ty miałabyś nie sprostać ... :hug:

To sobie posłodziłyśmy Majeczko:lol2::hug:

Ojjj to mało snu Ci zostało Maju:o:o Uciekaj, a ja zaraz po Tobie:rolleyes:

Kolorowych snów i miłego weekenduhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/buzki.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/buzki.gif

Właśnie ... zapomniałam napisać ...

SŁONECZNEGO WEEKENDU ...

bo takie zimno nadają :sick: