Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O to w takim razie pytanko :D Ile litrów jest w worku, na ile wystarcza i ile kosztuje ???:D

Maju, ja zamówiłam bezpośrednio od producenta z Wołomina- jest znacznie taniej niż w ogrodowych i dowożą:yes:

Worki są 50l i koszt to 6 zł/szt. Na ile starcza, to zależy jaką grubością chcesz ściółkować. Moim zdaniem 1 worek=0,5-1m2 max.

Maju, ja zamówiłam bezpośrednio od producenta z Wołomina- jest znacznie taniej niż w ogrodowych i dowożą:yes:

Worki są 50l i koszt to 6 zł/szt. Na ile starcza, to zależy jaką grubością chcesz ściółkować. Moim zdaniem 1 worek=0,5-1m2 max.

No faktycznie tanio, ale do mnie to by chyba by nie dowiózł;) Aguś to ja jutro poproszę zdjęcie tej kory ... muszę ją sobie obejrzeć :yes:

No faktycznie tanio, ale do mnie to by chyba by nie dowiózł;)

Maju, ja nie wiem dokładnie gdzie Ty mieszkasz- tyle, że pod Wawą... A może masz innego producenta w okolicy? Rozejrzyj się.

Aguś to ja jutro poproszę zdjęcie tej kory ... muszę ją sobie obejrzeć :yes:

Nie ma sprawy Maju- zrobię fotkę:yes: Powiem Ci, że ta kora nie jest tak bardzo gruba jak w ogrodniczych, ale jest w dobrej cenie. My braliśmy już ją w zeszłym roku i byliśmy zadowoleni:D

Maju, ja nie wiem dokładnie gdzie Ty mieszkasz- tyle, że pod Wawą...

Oż Ty :mad: ... nie wiesz ... a pomyśl dobrze :D

A może masz innego producenta w okolicy? Rozejrzyj się.

Już się rozglądałam ... w okolicy nie znalazłam żadnego :no:

Nie ma sprawy Maju- zrobię fotkę:yes: Powiem Ci, że ta kora nie jest tak bardzo gruba jak w ogrodniczych, ale jest w dobrej cenie. My braliśmy już ją w zeszłym roku i byliśmy zadowoleni:D

Ok to wklej jutro zdjęcie to sobie ją oblukam :D

Oż Ty :mad: ... nie wiesz ... a pomyśl dobrze :D

Kurka wodna, o tej porze to ciężko mi się myśli:lol2:

Już się rozglądałam ... w okolicy nie znalazłam żadnego :no:

Ok to wklej jutro zdjęcie to sobie ją oblukam :D

Dobra zrobię fotkę i sobie zobaczysz. Oni tez wożą w okolice Wawy:yes:

Maju wy gaduły jedne :lol2:

Ale doczytałam że mąż walczy z elewacją :wiggle: - to dobrze -zobaczysz jak już skończy jak Cię ona będzie cieszyć :yes:.

A wnętrza pomalutku, pomalutku dopieścisz :yes: i będziesz miała większą satysfakcję że poświęciłaś dużo czasu na wyszukanie każdej rzeczy, każdego mebla, każdego szczegółu do domu...będzie piękniej i bardziej przemyślanie niż byś robiła wszystko na hura :)

Jakieś postępy mąż poczynił z zewnątrz? bo my spragnione fotek :popcorn:

Miłej niedzieli :hug:

Maju,Twój wątek pędzi niczym lokomotywa...

Myślisz ... e chyba tak szybko to jednak nie :no: :lol2:

no widzisz, z tą elewacją to prawie jak u nas, musiała mieć pierwszeństwo, lecz to lubemu bardzo było spieszno do upiększenia domu z zewnątrz.

Ale doczytałam że mąż walczy z elewacją :wiggle: - to dobrze -zobaczysz jak już skończy jak Cię ona będzie cieszyć :yes:.

U nas oboje tego chcieliśmy( choć zdaje sobie sprawę,że za tą kasę zrobiłabym już WIELE wewnątrz ) nasz dom naprawdę STRASZYŁ i jeszcze trochę STRASZY :yes::yes:

Wiecie jak to jest ... to stary rozbudowany dom więc ... tu stare cegły, tu suporeks, tu kawałek starego,żółtego już styropianu, tu kawałek żółtej farby,którą dom był kiedyś tam pomalowany ... no nie ABSOLUTNIE nie mogło tak zostać ... nerwowo bym się wykończyła :lol2::lol2:

Maju wy gaduły jedne :lol2:

O Matko to my aż tyle paplamy ??? ;)

A wnętrza pomalutku, pomalutku dopieścisz :yes: i będziesz miała większą satysfakcję że poświęciłaś dużo czasu na wyszukanie każdej rzeczy, każdego mebla, każdego szczegółu do domu...będzie piękniej i bardziej przemyślanie niż byś robiła wszystko na hura :)

Może to i racja, że zrobić ładnie z zewnątrz a później pomału na mebelki zbierać będzie łatwiej :)

Dziewczynki kochane ja wiem,że wszystkie prace zewnętrzne bardzo mocno nadszarpną nasz budżet i że na meble na razie kasy nie zostanie ( ogromny wkład w tą sytuację miał ten nasz wcześniejszy, niespodziewany zakup ) ... ale nie martwię się tym,aż tak bardzo :no: ... wiem doskonale,że później bez jakiegoś większego problemu, po kolei każde pomieszczenie się uda zrobić ... no gorszy problem może być z łazienką, no ale przecież i na nią kiedyś w końcu kasę uzbieram :yes:

Hm ... ja też tak jak pewnie każda z nas chciałabym móc dużo rzeczy zrobić naraz ... no ale kto by za to zapłacił ???

Także cieszę się tym,że jest nas stać robić tyle rzeczy nie zaciągając kredytu :yes::yes:

A przecież jak powszechnie wiadomo ... nie od razu Kraków zbudowano :lol2::lol2:

Jakieś postępy mąż poczynił z zewnątrz? bo my spragnione fotek :popcorn:

No właśnie jakieś nowości masz nam do pokazania Maju?

Ech Dziewczynki a co Wy chcecie zobaczyć ... styropian na ścianie ??? :lol2:

Miłej niedzieli :hug:

miłej niedzieli życzę

Dziękuję Wam bardzo Dziewczynki ... faktycznie była miła :hug:

właśnie pokaz jakie tam postępy u Was??

Karolcia na razie postępów brak ... teraZ znowu m nie będzie miał czasu , może za tydzień znowu coś podgoni ... zobaczymy ;)

Edytowane przez mmajeczkaa

maju na wszystko przyjdzie czas

Cierpliwości

my nasza działkę najpierw ogrodziliśmy i jako tako zagospodarowaliśmy czyli jakieś 2 lata przed rozpoczęciem budowy .

dzięki temu mieliśmy jakiś cel w życiu

Tak samo było z elewacją ja nie chciałam M się uparł i całe szczęście bo teraz nie byłoby jej za co zrobić ( pewnie nigdy byśmy już nie uzbierali) to samo się dotyczy naszego pseudo ogrodu .Zawsze mam już jakiś widok za oknem;)

Widzisz ja mam elewację a nie mam drzwi wewnętrznych :(

maju na wszystko przyjdzie czas

Wiem Kochana wiem :yes:

Tak samo było z elewacją ja nie chciałam M się uparł i całe szczęście bo teraz nie byłoby jej za co zrobić ( pewnie nigdy byśmy już nie uzbierali)

Właśnie ja też cały czas tak myślę,że łatwiej mi będzie uzbierać na meble niż na elewację ;) Jednak elewacja to SPORY koszt :sick:

Widzisz ja mam elewację a nie mam drzwi wewnętrznych :(

Ja też nie :no: kiedyś tam była przymiarka do nich, później nasz stolarz wyjechał i wszystko stanęło w miejscu i dobrze, może do zimy uda nam się uzbierać chociaż na połowę drzwi :D:D

Hej Maju:D przyszłam o masakrycznie późnej porze, ale weekedn mnie wykończył:bash::bash:

Ale przynakmniej kora rozłożona i przyjechało nowe lustro- jeszcze nie wisi, ale zrobiłam fotkę kawałka ramy, żeby Wam pokazać.:) Nam się bardzo podoba:cool:

Zrobiłam Ci też fotki kory, o które prosiłaś- wstawię jutro bo póki co są w komórce lubego:lol2:

Uciekam, paaaa:hug: