Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Maju,

ja w kuchni nie mam nic narazie, ale planuję świetlówki podszafkowe, będą schowane za listwami i nikt ich nie będzie widział,chyba że łepek wsadzi pod szafki wiszące;)

O dzięki Vesi za podpowiedź, o tym nie pomyślałam :no:

spójrz Majka, cyknełam Ci fotki w dzień

bardzo się starałam :-P

No Kochana o jakim Ty kiepskim fotografie mówiłaś ??? Świetne fotki :yes: i zobaczyłam na nich to co chciałam :yes:

Serdecznie Ci dziękuję :hug:

No chciała bym coś doradzić ale nie dość że nic nie mam to się totalnie nie znam :lol2:

Wydaje mi się że ledy lepiej sprawdzają się jako dekoracyjne oświetlenie a pomysł Vesi ze świetlówkami wydaje się ciekawy :)

Najważniejsze,że miałaś chęci,żeby pomóż :)

Ja przy ledach raczej zostanę :yes: a jak się nie sprawdzą to wymienię :yes:

Dziewczynki mam do Was pytanie ...

Czy Wy u siebie w kuchni macie oświetlenie podszafkowe ??? A jeśli tak to jakie ???

Maju ja mam halogeniki podszafkowe w starym mosiądzu- ukryte są za listwą podszafkową- nic nie widać:no:

Dla mnie są niezbędne, bo doskonale oświetlają blat wieczorem przy pracy w kuchni:yes:

Maju ja mam halogeniki podszafkowe w starym mosiądzu- ukryte są za listwą podszafkową- nic nie widać:no:

Namiar, namiar szefowa na nie :D

Dla mnie są niezbędne, bo doskonale oświetlają blat wieczorem przy pracy w kuchni:yes:

No dla mnie takie światło też jest niezbędne :yes: zwłaszcza,że ja lubię wieczorem w kuchni pitrasić :yes:

O wow nie masz górnych szafek ... Qurczę chyba nie widziałam Twojej kuchni Ale pomysł fajny, skąd taki się narodził ???

Z braku miejsca :lol2: u mnie na jednej ścianie okno na drugiej przestrzeń jadalniana na kolejnej drzwi i zostaje tylko 240cm wolnej ściany na której wcisnęłam lodówkę i wysokie szafki. Wklejałam kiedyś wizki kuchni tutaj

Namiar, namiar szefowa na nie :D

Kurka wodna, Maju muszę poszperać i przypomnieć sobie jakie to są- stolarz od kuchni mi je załatwiał.

Zrobię Ci nawet fotkę jeśli chcesz, ale w poniedziałek ok?:D

No dla mnie takie światło też jest niezbędne :yes: zwłaszcza,że ja lubię wieczorem w kuchni pitrasić :yes:

Ja to potwierdzam z praktycznego punktu widzenia. Funkcja ozdobna jest żadna, bo ich nie widać, ale za to super oświetlają blat i dają fajne światełko jak są goście np.:yes:

Z braku miejsca :lol2: u mnie na jednej ścianie okno na drugiej przestrzeń jadalniana na kolejnej drzwi i zostaje tylko 240cm wolnej ściany na której wcisnęłam lodówkę i wysokie szafki. Wklejałam kiedyś wizki kuchni tutaj

Byłam, popatrzyłam :yes: Fajnie ta Twoja kuchnia się zapowiada ... fajnie :yes::yes:

Kurka wodna, Maju muszę poszperać i przypomnieć sobie jakie to są- stolarz od kuchni mi je załatwiał.

Zrobię Ci nawet fotkę jeśli chcesz, ale w poniedziałek ok?:D

To poszperaj i przypomnij sobie :D jak byś mogła, bo jak ja pytałąm o halogeny w starym mosiądzu ( u nas w sklepie ) to dowiedziałam się,że nie ma, wiecej nie idę tutaj do żadnego sklepu bo mogę kogoś pogryźć ze złości :lol2::lol2:

Foteczki oczywiście też poproszę :yes:

Ja to potwierdzam z praktycznego punktu widzenia. Funkcja ozdobna jest żadna, bo ich nie widać, ale za to super oświetlają blat i dają fajne światełko jak są goście np.:yes:

Ja się tak przyzwyczaiłam do takiego oświetlenia,że bez niego nie umiem nic zrobić :no::no: ciemno mi i ciemno :D

To poszperaj i przypomnij sobie :D jak byś mogła, bo jak ja pytałąm o halogeny w starym mosiądzu ( u nas w sklepie ) to dowiedziałam się,że nie ma, wiecej nie idę tutaj do żadnego sklepu bo mogę kogoś pogryźć ze złości :lol2::lol2:

Foteczki oczywiście też poproszę :yes:

Nie ma sprawy Maju- zapytam jeszcze lubego, ale z tego co pamiętam to są polskie halogeniki:yes:

Fotki też bendom:D Wiesz w sklepach jest mały wybór- stolarz zamawiał mi je bezpośrednio w hurtowni:yes:

Nie ma sprawy Maju- zapytam jeszcze lubego, ale z tego co pamiętam to są polskie halogeniki:yes:

Fotki też bendom:D Wiesz w sklepach jest mały wybór- stolarz zamawiał mi je bezpośrednio w hurtowni:yes:

To zapytaj kochana zapytaj :yes:

A w tych sklepach to mam wrażenie,że nic nie ma :no: nawiozą byle gówna, potem chcą to wcisnąć klientowi i jeszcze się dziwnie patrzą,że klient nie chce ... no bo przecież co to za różnica jakie :sick::sick::sick:

Maju zgadzam się z Tobą co do tych sklepów:mad: Dlatego, może nie uwierzysz, ale my prawie cały dom zbudowaliśmy zamawiając wszystko wysyłkowo- od materiałów budowlanych po wykończenie :yes: polecam tą metodę, bo to spora oszczędność czasu i pieniędzy:D

Ja z tych co lubią pomacać w sklepie zanim kupią :D ale coraz większego nerwa w tych sklepach dostaję i chyba przerzucę się na Twoją metodę :yes:

Ja z tych co lubią pomacać w sklepie zanim kupią :D ale coraz większego nerwa w tych sklepach dostaję i chyba przerzucę się na Twoją metodę :yes:

Zapominałam napisać, ze w tej metodzie właśnie nie ma macania:lol2: Maju, ja tez lubię oglądać towar osobiście, ale niektórych rzeczy nawet nie warto macać. Co miałam dotykać bloczki betonowe czy zaprawę murarską albo tynk:no::lol2: