Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maju, co ja czytam o paskach ledowych? Mogą dawać za mało światła? Protestuję! Ja chciałam robić paski!

Ja też z tych, co lubią pomacać.

Z tym, że najpierw macam stacjonarnie, a potem kupuję internetowo.

Ale niestety, co raz mniej jest do macania :mad:

Znajomy elektryk prezentował mi kiedyś u siebie w kuchni paski ledowe i wydawało się, że światła jest w sam raz. Bardzo sobie to rozwiązanie chwalił (a że gotowanie to jego działka, przetestował je chyba porządnie;)). Nie wiem, może to kwestia doboru właściwej listwy. W sumie nawet nie wiem czy jest jakiś wybór - jeszcze nie zagłębiałam się w temat :rolleyes:

No tak ,wszystkie już poszły lulu ,a ja się chciałam przywitać!!!:D:D

Właśnie Beatko jakos tak ostatnio się mijamy ;)

Maju, co ja czytam o paskach ledowych? Mogą dawać za mało światła? Protestuję! Ja chciałam robić paski!

Wydaje mi się Aniu,że jednak tego światła będzie wystarczająco ;) Mam zrobioną lampę z pasków ledowych w altanie i uważam,że nawet nieźle oświetla, więc chyba jako oświetlenie podszafkowe też da radę :yes:

Majeczka kuchnię planujesz? Kiedy, kiedy? Żebym wiedziała że tapetę chcesz kupić to byśmy poszły do wielkiej hurtowni u nas. Mają katalogi i dużą wystawkę. U mnie też będą paski ledowe. Ma być ciepła barwa.

No widzisz jakoś się o tej tapecie nie zgadałyśmy ;) A ta moja kuchnia nie wiem kiedy będzie ... mam nadzieję,że do Bożego Narodzenia sie wyrobimy :lol2:

Znajomy elektryk prezentował mi kiedyś u siebie w kuchni paski ledowe i wydawało się, że światła jest w sam raz. Bardzo sobie to rozwiązanie chwalił (a że gotowanie to jego działka, przetestował je chyba porządnie;)). Nie wiem, może to kwestia doboru właściwej listwy. W sumie nawet nie wiem czy jest jakiś wybór - jeszcze nie zagłębiałam się w temat :rolleyes:

I chyba właśnie Drop rozwiała nasze wątpliwości :) Dokładnie takie samo mam wrażenie,że tego światła jest w sam raz :yes:

A co tu tak cicho u Ciebie Maju?:eek:

Cicho Aguś cicho ... bo i właścicielka zaganiana i dziewczyny też ... nie ma komu pisać ;)

Wiem wiem, że obiecałam Ci fotki oświetlenia podszafkowego ,ale jeszcze nie zrobiłam:bash:

Zaraz cykne, bo jutro też mam mało czasu:sick:

Kochana nie śpieszy się :no:

Maju już zrobiłam- z tym , ze jest wieczór i foty są z fleszem, ale mam nadzieję, że zobaczysz o co chodzi.

Do tych halogenów można włożyć żarówki ledowe. Węża ledowego nie polecam- dla mnie jak je oglądaliśmy, daje zbyt słabe światło;) Patrząc na wprost halogeny nie są widoczne.

DSC03083.jpgDSC03085.jpg

Niestety nie pamiętamy producenta, ale na szybko znalazłam podobne. Nasze są w kolorze starego złota.

Tutaj jest taka oprawa w kształcie trójkąta

http://halogen.pl/images/mini/a6444e712585d097a58e4a7db221fd9f.jpg

http://halogen.pl/oprawa-trojkat-lht2-1-patyna-skoff-p2860.html

I taka jak nasza

http://halogen.pl/images/mini/237e7ae23f1fbcdcaf0dbd0bb76ce143.jpg

http://halogen.pl/oprawa-prostokat-lhp2-1-patyna-skoff-p2864.html

Pięknie dziękuję za zdjęcia ...

Aguś ja nie wiem jak się wąż ledowy w kuchni sprawdza, patrzę tylko z perspektywy mojej altany a tam nie jest źle :no:

Ale prawda jest taka,że zawsze chciałam właśnie takie halogeny jak Ty masz, tylko jak tu w sklepie mi powiedziała,że dostanę tylko w srebrze zaczęłam szukać innej alternatywy :yes:

Dziewczyny słuchajcie potrzebuje opinii na temat tego projektu domu ... co sądzicie, tylko szczerze ...

http://www.lk-projekt.pl/lkand584-produkt-609.html

A co Maju- będziecie budować nowy?:jawdrop::jawdrop:

Kochana więc szczerze i na szybko- domek jest dość ciekawy architektonicznie, ale nie podobają mi się te ciężkie slupy:(

Po drugie- nie będzie tani w budowie- ma skomplikowany dach, lukarny, balkony i łukowe okna będą kosztować majątek.

Rozkład- wszystko zależy od potrzeb. Pomieszczenia są w miarę duże, choć ja nie lubię mieć jadalni w salonie. W tym projekcie salon z jadalnią ma 37m2- na jadalnię jest potrzebne min 17-18 m2, więc na salon sporo nie zostanie. Piszę to porównując u nas- jadalnia ma ok. 18 m2, a salon prawie 30m2 i wcale nie ma ogromnej przestrzeni. Rzut góry ciekawy- ogromny plus za pralnię:yes: minus za małe garderoby- to są raczej zwykłe szafy wnękowe niż garderoby. Wszystko zależy od potrzeb oczywiście. Tyle moich mądrości:D

Pięknie dziękuję za zdjęcia ...

Aguś ja nie wiem jak się wąż ledowy w kuchni sprawdza, patrzę tylko z perspektywy mojej altany a tam nie jest źle :no:

Ale prawda jest taka,że zawsze chciałam właśnie takie halogeny jak Ty masz, tylko jak tu w sklepie mi powiedziała,że dostanę tylko w srebrze zaczęłam szukać innej alternatywy :yes:

Nie ma za co :D Stare złoto możesz zamówić wysyłkowo, a srebro obejrzeć sobie gdzieś u siebie:yes:

Wąż ledowy- nie wiem, może ja widziałam jakieś słabe?:eek:

A co Maju- będziecie budować nowy?:jawdrop::jawdrop:

Nie Kochana my nie :no: Zresztą ja bym zupełnie inny projekt wybrała :yes:

No własnie mi też ten projekt nie do końca się widzi, miedzy innymi właśnie przez te słupy :yes:

Chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat ... i upewnić się czy nie zwariowałam :D

Maju,

dom z projektu wygląda wytwornie, piękny,

kuchnia ma fajny układ, jadalnia w wykuszu tez mi sie podoba, brakuje tylko łazienki przysypialnianej,

jednak nie zdecydowałabym sie na taki projekt :no:

Czyli następny głos na nie ... jednak nie jestem odosobniona w swoich odczuciach względem tego projektu ;)