Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

Witaj Kamilcia ...

O znajomej nie wypowiem się, bo wszystko powiedziane zostało... ale od takich znajomych to lepiej z daleka. Moja przyjaciółka ma gust o 180st inny niż ja - lubi nowocześnie, szkło, skóra, metal etc, ale nigdy mi nie przyszło do głowy mowić jej, ze blleee, ani jej że moje "starocie" są fuj. i mimo odmiennych gustów ja czuję się dobrze u niej a ona u mnie - bo to wzajemne relacje domowników i gości tworzą klimat domu :)

Też mam psipsiółę, która uwielbia nowoczesność ( teraz zrobiła sobie w kuchni szklane fronty - pięknie to wygląda ) bardzo mi się u niej podoba, bo chociaż urządzam dom w zupełnie innym stylu to umiem docenić inne piękno :)

Uwielbiam starocie :rolleyes: Właśnie mam zamiar przerobić starą toaletkę ...

u Ciebie nudne beże, a umnie znowu - wszystko tak na biało - biały to nie kolor przecież ;)

... i pomalować ją na biało ... oprócz beży uwielbiam biel :rolleyes:

Biały to nie kolor :lol2: ... że też ja o tym nie wiedziałam :D

miłego weekendu !

Dla Ciebie również :)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak mi własnie panowie glazurnicy powiedzieli - o znowu białe - i ściany tez białe robisz... jak sobie tam chcesz, ale biały to nie kolor. Potem sie z nich śmiałam, że cieżka robota, bo wszystko takie fuj białe... nuda panowie, nuda ;) a ja uwielbiam białą, neutralną bazę, która można zmieniac zależnie od nastroju i ... gustu... bo nie ma co sie czarować, każdemu co jakiś czas gust się nieco zmienia ;)

Hej Maju, a co to za problemik masz?:hug:

Aguś mogłabyś zrobić mi zdjęcia w swoim salonie ... konkretnie chodzi mi o zdjęcia Twojego stolika łączącego się z podłogą ... plis :rolleyes:

Już tłumaczę o co chodzi ... Tak jak dół będzie raczej ciężki, masywny trochę mroczny ... tak góra chciałabym, żeby była lekka, delikatna, świeża ...

Wymyśliłam sobie jasne meble ( prawie białe, może białe ) ale przy ciemnych podłogach i drzwiach ... chciałabym zobaczyć czy z " naszymi panelami " da radę stworzyć ten pomysł ??? Pomożesz, podpowiesz ???

tak mi własnie panowie glazurnicy powiedzieli - o znowu białe - i ściany tez białe robisz... jak sobie tam chcesz, ale biały to nie kolor. Potem sie z nich śmiałam, że cieżka robota, bo wszystko takie fuj białe... nuda panowie, nuda ;) a ja uwielbiam białą, neutralną bazę, która można zmieniac zależnie od nastroju i ... gustu... bo nie ma co sie czarować, każdemu co jakiś czas gust się nieco zmienia ;)

Oj zmienia się zmienia ... co i rusz podoba mi się coś nowego ... chociaż przy urządzaniu trzymam się jednak swojej pierwszej, wielkiej miłości ... :D

Aguś mogłabyś zrobić mi zdjęcia w swoim salonie ... konkretnie chodzi mi o zdjęcia Twojego stolika łączącego się z podłogą ... plis :rolleyes:

Już tłumaczę o co chodzi ... Tak jak dół będzie raczej ciężki, masywny trochę mroczny ... tak góra chciałabym, żeby była lekka, delikatna, świeża ...

Wymyśliłam sobie jasne meble ( prawie białe, może białe ) ale przy ciemnych podłogach i drzwiach ... chciałabym zobaczyć czy z " naszymi panelami " da radę stworzyć ten pomysł ??? Pomożesz, podpowiesz ???

Sorki, ale ktoś mi d*** truł:mad:

Maju, nie ma sprawy, zrobię Ci w weekend, ale wydaje mi się, ze takie połączenie będzie super. Jasne meble na ciemniejszych panelach będą prezentowały się bardzo ładnie. Ja tak urządzam całą górę (z wyjątkiem łazienki gdzie ciemne meble są na jasnej podłodze) i mniejsze, ciemne pomieszczenia.

Póki co mam fotkę ze starej sesji, ale zrobię Ci nowe obiecuję:D

http://images47.fotosik.pl/1395/1f8f50690028ad43med.jpg

Aguś kolor Twojego stolika jest piękny ... wiesz jaki to ???

Tak, tak ja też lubię takie połączenia ciemnych podłóg i jasnych mebli, jednak wydaje mi się, że nie każde ciemne panele zgrają się z jasnymi meblami, dlatego pytam Ciebie o zdanie :) Masz je i możesz w tej kwestii coś doradzić :)

Ok to będę czekać na zdjęcia ...

Aguś kolor Twojego stolika jest piękny ... wiesz jaki to ???

Tak, tak ja też lubię takie połączenia ciemnych podłóg i jasnych mebli, jednak wydaje mi się, że nie każde ciemne panele zgrają się z jasnymi meblami, dlatego pytam Ciebie o zdanie :) Masz je i możesz w tej kwestii coś doradzić :)

Ok to będę czekać na zdjęcia ...

Maju, zacznijmy od tego, że dokładnie nie wiem jaki masz ten kolor paneli... Fotkę poproszę;)

Nasz stoliczek był kupowany w Innych Meblach kolorek był określony jako dąb natural. On mają całą serię mebli w tym kolorze.

http://www.innemeble.pl/id,3/cat,meble

Jeszcze taki stoliczek był, który mi się szalenie podobał, ale był za mały

http://www.innemeble.pl/id,7854/prod,j-18869

http://www.innemeble.pl/data/59cff202.jpg_18869.jpg

I powiem Ci Maju, że ja osobiście wolę meble w takim leciutko bielonym naturalnym kolorze niż białe:rolleyes:

Edytowane przez agawi74

Oj Aguś Aguś nie wiesz jaki mam kolor paneli :mad: :mad: Jak wrócisz do domu popatrz na swoje, będziesz wiedziała jaki mam kolor :p :P

Ja do końca białych, takich śnieżnobiałych mebli też u siebie nie czuję ( choć u kogoś mi się podobają ) ... ale każda " brudna " biel już mi się podoba i takie meble widzę u siebie na górze :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ponawiam pytanie o namiar na dobry materac ...

A i jeszcze pytanie z serii tych głupich ... dlaczego nie kładziemy dywanów na panele pod którymi jest ogrzewanie podłogowe ... no głupia jestem i nie mam pojęcia dlaczego ;)

Oj Aguś Aguś nie wiesz jaki mam kolor paneli :mad: :mad: Jak wrócisz do domu popatrz na swoje, będziesz wiedziała jaki mam kolor :p :P

Taaak?:p No popatrz, to ja nie wiedziałam, ze podjęliście decyzję w 100%:rolleyes: dobry wybór Maju:wiggle:

Ja do końca białych, takich śnieżnobiałych mebli też u siebie nie czuję ( choć u kogoś mi się podobają ) ... ale każda " brudna " biel już mi się podoba i takie meble widzę u siebie na górze :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Będzie bardzo ładnie:D Tylko te meble są drogawe niestety:sick:

Ponawiam pytanie o namiar na dobry materac ...

Maju my kupowaliśmy w tej firmie i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Nasz jest cały lateksowy, ale są różne. Bardzo porządne wykonie. Przedstawicielem tej firmy jest pan, który wystawia na Allegro

http://allegro.pl/materac-dwustronny-merkury-l20-180-190-zima-lato-i2627547092.html

Można się trochę targować.:wiggle:

A i jeszcze pytanie z serii tych głupich ... dlaczego nie kładziemy dywanów na panele pod którymi jest ogrzewanie podłogowe ... no głupia jestem i nie mam pojęcia dlaczego ;)

Bo będzie w domu po prostu zimno (oczywiście w sezonie grzewczym). Jeżeli chcesz położyć coś na podłogówkę, to musi to być na specjalnym przepuszczającym ciepło podkładzie fizelinowym

Ale się na wymądrzałam:lol2:

Daila

Pytałam o wiek dziecka bo ... tego samego dnia, w tym samym roku brałyśmy ślub, mamy tyle samo lat, więc pomyślałam, że śmiesznie będzie jeśli jeszcze dziecię mamy w tym samym wieku :) Moja młodsza, 3lata i 9 miesięcy :)

O widzisz jak wiele nas łączy. No szkoda, że ja wcześniej zaczęłam z tym dzieciem :rolleyes:

A skąd Ty wiesz ile ja mam lat :p

hejka Maju,

podczytuje Ciebie na bieżąco tylko nic ciekawego nie mam do gadania ;)

ale mam fotkę jasnych mebli z ciemną podłogą, jest bosko

120_Large-25.jpg

ja uwielbiam jasne meble, białe też ale nie wszędzie:no:, za to takie naturalne, z usłojeniem i zabielane, hmmm... ta ława powyżej jest moim marzeniem:D

Taaak?:p No popatrz, to ja nie wiedziałam, ze podjęliście decyzję w 100%:rolleyes: dobry wybór Maju:wiggle:

Ja myślę, że to był dobry wybór :D

Będzie bardzo ładnie:D Tylko te meble są drogawe niestety:sick:

Aguś ja nie pisałam że akurat TE meble będę mieć ... ale nawet gdybym je chciała to myślę, że mogłabym sobie na nie pozwolić, no bo ile mebli zmieści się w sypialni ... zwłaszcza, że toaletkę mam starą i chcę ją odnowić ... ciekawe jak będzie wyglądała :rolleyes:

Maju my kupowaliśmy w tej firmie i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Nasz jest cały lateksowy, ale są różne. Bardzo porządne wykonie. Przedstawicielem tej firmy jest pan, który wystawia na Allegro

http://allegro.pl/materac-dwustronny-merkury-l20-180-190-zima-lato-i2627547092.html

Można się trochę targować.:wiggle:

Dzięki za namiar :)

Bo będzie w domu po prostu zimno (oczywiście w sezonie grzewczym). Jeżeli chcesz położyć coś na podłogówkę, to musi to być na specjalnym przepuszczającym ciepło podkładzie fizelinowym

Aaaa dlatego, a ja głupia baba myślałam, że chodzi o coś innego ... ja mam dywan i zimą było ciepło ;)

Ale się na wymądrzałam:lol2:

Nie na wymądrzałaś się tylko odpowiedziałaś na moje pytania :p

O widzisz jak wiele nas łączy. No szkoda, że ja wcześniej zaczęłam z tym dzieciem :rolleyes:

A skąd Ty wiesz ile ja mam lat :p

Czytałam u Karoli ... :p

hejka Maju,

podczytuje Ciebie na bieżąco tylko nic ciekawego nie mam do gadania ;)

Nie przejmuj się Vesi ja ostatnio też rzadko tu zaglądam ... też nie mam nic ciekawego do gadania :D:D

ale mam fotkę jasnych mebli z ciemną podłogą, jest bosko

[ATTACH=CONFIG]140524[/ATTACH]

ja uwielbiam jasne meble, białe też ale nie wszędzie:no:, za to takie naturalne, z usłojeniem i zabielane, hmmm... ta ława powyżej jest moim marzeniem:D

Vesi dzięki za to zdjęcie :hug:

Jak tam pięknie ... ta ciemna podłoga, jasny chester i ta boska ława ( naprawdę BOSKA ) ... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Maja wyczyść skrzynkę :p

Odnośnie materacy: ja mam materac z koła taki lato- zima i jest ok.

Syn ma z Janpola lateksowy i dla mnie rewelacja. Kupowałam tu http://materace.sklep.pl/.

Dobre też są Hildinga (chyba tak się pisze).

Edytowane przez Daila

Maja wyczyść skrzynkę :p

Odnośnie materacy: ja mam materac z koła taki lato- zima i jest ok.

Syn ma z Janpola lateksowy i dla mnie rewelacja. Kupowałam tu http://materace.sklep.pl/.

Dobre też są Hildinga (chyba tak się pisze).

Dzięki za info o materacach ...

Wyczyściłam skrzynkę :p