mmajeczkaa 17.10.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 a co to za chorowanko? czyżby laski się w spontaniczny piątek nawzajem pozarażały? Yuka też coś cherla Majeczko nie ściemniaj i nie daj się! Nic a nic nie ściemniam ale, że leżeć nie lubię, to polazłyśmy z Młodą do lasu na spacer i ... nazbierałyśmy podgrzybków Do tej pory było ich baaaaardzo mało a dzisiaj już całkiem sporo ... wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 17.10.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 uważaj proszę na grzybki nie potrujcie się ja się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 17.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Do tej pory było ich baaaaardzo mało a dzisiaj już całkiem sporo ... wreszcie U nas ponoć wysyp już od dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 17.10.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 uważaj proszę na grzybki nie potrujcie się ja się boję Nie no chyba podgrzybka nie można z innym grzybem pomylić Ja na grzyby od małego dziecka chodzę, m też ... jakoś nie pomyślałam, że mogę się pomylić Nawet kanie zbieram, a przed nimi ostrzegają najbardziej A Ty nie zbierasz grzybów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 18.10.2012 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Hej Maju, widzę, ze zdrowiejesz:wiggle: Fajnie, ze znalazłaś grzybki, bo ja w tym roku ani jednego:bash: Może wybierzemy się w weekend:rolleyes:Ładne to łóżko wkleiłaś- takie planujesz? Uciekam spać, paaaa:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 18.10.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Hej Maju, widzę, ze zdrowiejesz:wiggle: Fajnie, ze znalazłaś grzybki, bo ja w tym roku ani jednego:bash: Może wybierzemy się w weekend:rolleyes: Ładne to łóżko wkleiłaś- takie planujesz? Sama nie wiem czy zdrowieję, ale uleżeć w łóżku nie mogę ... dzisiaj znów polazłyśmy z młodą do lasu i przywlekłyśmy ... 2 reklamóweczki grzybów :eek: Tak Aguś takie łóżko tylko trochę zmodyfikowane, tzn: bez nóżek i z podwyższonym zagłówkiem ... Podoba mi się to łóżko bo jest proste i eleganckie Dziewczyny pytanko ... który podgrzewacz wybrać ... podpowiecie ??? http://www.kuchenne-agd.pl/galerie/k/kinghoff-podgrzewacz-kh_1662.jpg http://www.kuchenne-agd.pl/galerie/k/kinghoff-podgrzewacz-kh_1680.jpg stąd: http://www.kuchenne-agd.pl/index.php?k235,podgrzewacze Edytowane 18 Października 2012 przez mmajeczkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.10.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Cześć Majeczko:hug:Widzisz, ja nie dałam rady i mnie grypa wciągnęła do łóżka:(Ale już jest ok i jestem na nogach, na grzyby się nie wybieram ale już 2 raz od teściowej dostałam fajną przesyłkę i obiadek z grzybków już byl:yes: Podgrzewacz jak dla mnie ten drugi, bo chyba większy i ja jakoś bardziej lubię w prostokącie bo latwiej ulożyć i naczynie i w naczyniu;) A łóżko mam podobne:wiggle: tu kupowałam: http://beatameble.hostingasp.pl/Kategoria.aspx?id=2 Super ceny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.10.2012 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Cześć Majeczko:hug: Widzisz, ja nie dałam rady i mnie grypa wciągnęła do łóżka:( Ale już jest ok i jestem na nogach, na grzyby się nie wybieram ale już 2 raz od teściowej dostałam fajną przesyłkę i obiadek z grzybków już byl:yes: Podgrzewacz jak dla mnie ten drugi, bo chyba większy i ja jakoś bardziej lubię w prostokącie bo latwiej ulożyć i naczynie i w naczyniu;) A łóżko mam podobne:wiggle: tu kupowałam: http://beatameble.hostingasp.pl/Kategoria.aspx?id=2 Super ceny;) Yuka Uff ja właśnie obrobiłam się trochę przy grzybach, zrobiłam sobie kawkę i przyszłam na fm poczytać co się dzieje U nas oprócz obiadku z grzybków to muszą być jeszcze marynowane ( uwielbiam ) i mrożone, co by później do pierogów i do zupy na zimę było Młoda już się mnie pyta kiedy idziemy na grzyby ... ta to jest niezmordowana ... ale ja też mogę łazić i zbierać grzyby bez końca Yuka pamiętasz, który masz model łóżka ??? A jeśli chodzi o podgrzewacz to również skłaniam się do drugiej wersji, m też ... więc chyba ten zamówię U nas dzisiaj piękny, słoneczny dzień i weekend ma być równie udany ... czy taka pogoda nie mogłaby trwać wiecznie :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 19.10.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witaj Maju Mi też się podoba ten drugi podgrzewacz. Ja też chodzę na grzybki, choć u nas dopiero się zaczęły, ale nie ma za dużo. Coś już tam marynowałam i posuszyłam by było do bigosiku jak mężuś zrobi . Dziś robię buraczki do słoików na zimę i na obiedzik sosik z grzybków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Yuka Uff ja właśnie obrobiłam się trochę przy grzybach, zrobiłam sobie kawkę i przyszłam na fm poczytać co się dzieje U nas oprócz obiadku z grzybków to muszą być jeszcze marynowane ( uwielbiam ) i mrożone, co by później do pierogów i do zupy na zimę było Młoda już się mnie pyta kiedy idziemy na grzyby ... ta to jest niezmordowana ... ale ja też mogę łazić i zbierać grzyby bez końca U mnie właśnie grzybami teściowa się zajmuje:yes: Pierogami zresztą też To jedyne danie, którego nie robię (poza ruskimi, bo tych z kolei teściowa nie robi) Chociaż wczoraj moja młodsza mnie na pierogi z jabłek próbowała namówić... Może, może... Yuka pamiętasz, który masz model łóżka ??? Moje łóżko to Chester z takim lekko odgiętym zagłówkiem. Białe. Fajne:yes: A jeśli chodzi o podgrzewacz to również skłaniam się do drugiej wersji, m też ... więc chyba ten zamówię U nas dzisiaj piękny, słoneczny dzień i weekend ma być równie udany ... czy taka pogoda nie mogłaby trwać wiecznie :rolleyes: Oj tak, cudowna jest taka jesień Ja już dzisiaj w pracy;) ale może jutro z tego słonka skorzystam, muszę porządki w ogrodzie porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.10.2012 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Witaj Maju Mi też się podoba ten drugi podgrzewacz. Ja też chodzę na grzybki, choć u nas dopiero się zaczęły, ale nie ma za dużo. Coś już tam marynowałam i posuszyłam by było do bigosiku jak mężuś zrobi . Dziś robię buraczki do słoików na zimę i na obiedzik sosik z grzybków. Daila Drugi głosik na drugi podgrzewacz, ok to już bez gadania ten zamawiam Dzięki Dziewczyny, zawsze łatwiej coś wybrać, jak ktoś jeszcze swoją opinię wyrazi U nas było sporo maślaków w sierpniu ( zamroziłam, namarynowałam, trochę zjedliśmy ) Podgrzybki też dopiero się zaczęły, ale widzę, że jest ich całkiem sporo, oby tylko jeszcze trochę pobyły A widzisz ja jeszcze nic nie suszyłam, ale wczoraj naszykowałam sobie już partię do suszenia U nas buraczków jakoś mało schodzi, jak potrzeba to kupuję ... najbardziej lubię buraczki w wersji na zimno z ogórkiem kiszonym(konserwowym) i cebulką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 19.10.2012 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Chociaż wczoraj moja młodsza mnie na pierogi z jabłek próbowała namówić... Może, może... Pierogi z jabłek Nigdy nie jadłam ... proszę o przepis Moje łóżko to Chester z takim lekko odgiętym zagłówkiem. Białe. Fajne:yes: Czyli dobrze odgadłam Ja bym chyba chciała w materiale ... jasne Yuka mogę Cię prosić o cyknięcie zdjęć Twojemu łóżeczku ... co bym lepszy pogląd miała jak ono wygląda Jak ja tak zacznę zmieniać co chwilę zdanie to do Nowego Roku nie wybiorę Oj tak, cudowna jest taka jesień Ja już dzisiaj w pracy;) ale może jutro z tego słonka skorzystam, muszę porządki w ogrodzie porobić Ech a ja zamiast robić jutro porządki w ogrodzie ... muszę iść na chrzciny Rano jakieś szybkie zakupy, później chwila odpoczynku, później trzeba siebie i młodą ogarnąć i na imprezę A w niedzielę będę się opalać :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.10.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Pierogi z jabłek Nigdy nie jadłam ... proszę o przepis Są 2 sposoby: moja babcia zawsze jablka ścierała na tarce o grubych oczkach, doprawiała cukrem, czasami cukrem waniliowym i z takim nadzieniem robiła pierożki, teściowa czasami wkłada ćwiartki jabłek... ale ja wolę tę wersję ucieraną, więcej roboty, ale i lepsze według mnie:D I czywiście z bitą śmietaną....mniam... Teściowa jak robi, to tylka ja z moimi dziewczynami jemy wersje na słodko więc robi takie pierogi tylko dla nas a jak byłam w ciąży z młodszą i niestety byłam na diecie, to nawet robiła mi i mroziła, na wigilę specjalnie mi ugotowała takich;) Czyli dobrze odgadłam Ja bym chyba chciała w materiale ... jasne Yuka mogę Cię prosić o cyknięcie zdjęć Twojemu łóżeczku ... co bym lepszy pogląd miała jak ono wygląda Jak ja tak zacznę zmieniać co chwilę zdanie to do Nowego Roku nie wybiorę Ja mam w ecoskórze i jestem bardzo zadowolona:yes: Zdjęcia Ci zrobię oczywiście:yes: Postaram się jutro przy dziennym świetle:yes: Ech a ja zamiast robić jutro porządki w ogrodzie ... muszę iść na chrzciny Rano jakieś szybkie zakupy, później chwila odpoczynku, później trzeba siebie i młodą ogarnąć i na imprezę A w niedzielę będę się opalać :lol2: Ja z kolei w niedzielę u starszej w szkole mam spotkanie klasowe integracyjne (na szczęście z obiadem;)) więc chyba znów niewiele z tego słoneczka uda mi się zagarnąć (ma trwać 10-16) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 19.10.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Ja też uwielbiam pierożki z jabłkami , u mnie jabłka tylko ucierane. Mniammmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 19.10.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Pierożki z jabłkami Pierwsze słyszę Maju ja też jestem za drugim podgrzewaczem U nas też ładnie i cały weekend ma taki być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 19.10.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Majuja tez głosuję za drugim podgrzewaczem o bombkach odpowiedziałam u siebie przypominam sie że nadal nie dostałam twoich fotek a roletki widziałam u kolezanki chwali sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 23.10.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Są 2 sposoby: moja babcia zawsze jablka ścierała na tarce o grubych oczkach, doprawiała cukrem, czasami cukrem waniliowym i z takim nadzieniem robiła pierożki, teściowa czasami wkłada ćwiartki jabłek... ale ja wolę tę wersję ucieraną, więcej roboty, ale i lepsze według mnie:D I czywiście z bitą śmietaną....mniam... Teściowa jak robi, to tylka ja z moimi dziewczynami jemy wersje na słodko więc robi takie pierogi tylko dla nas a jak byłam w ciąży z młodszą i niestety byłam na diecie, to nawet robiła mi i mroziła, na wigilę specjalnie mi ugotowała takich;) Yuka ale mi ochoty narobiłaś Ja nawet do szarlotki ścieram na tarce jabłka, jakoś tak mi lepiej smakuje ... Ja mam w ecoskórze i jestem bardzo zadowolona:yes: Ech no właśnie z tym mam największy problem ... wolałabym materiał, ale chcę jaśniutkie więc lepiej byłoby wziąć w ecoskórze, bo wtedy problemu z czyszczeniem nie ma ... Duże jest uczucie zimna jak się dotknie gołą nogą ... ??? Ja z kolei w niedzielę u starszej w szkole mam spotkanie klasowe integracyjne (na szczęście z obiadem;)) więc chyba znów niewiele z tego słoneczka uda mi się zagarnąć (ma trwać 10-16) Jak po spotkaniu ??? Ja też uwielbiam pierożki z jabłkami , u mnie jabłka tylko ucierane. Mniammmmmmm I następna mi smaka robi ... Pierożki z jabłkami Pierwsze słyszę U nas też ładnie i cały weekend ma taki być Myślałam, że tylko ja o takich rzeczach nie słyszałam ... Weekend był na tyle ciepły, że chodziłam na krótki rękaw przypominam sie że nadal nie dostałam twoich fotek Karola a jakie Ty byś chciała zdjęcia zobaczyć ??? Podgrzewacz z prostokątnego zamieni się w owalny ... prostokątnych nie ma ... ech, niech będzie owalny, też ładnie wygląda, a najważniejsze, żeby dobrze spełniał swoją funkcję ... Zakupiłam sobie nowe gary i cieszę się z nich jak dziecko ... bardzo mi się podobają Zastanawiam się nad wyborem sztućcy ... A w ogóle to sama sobie robię problem, bo jak do tej pory najlepiej podobało mi się stare złoto we wnętrzu tak teraz coraz bardziej ciągnie mnie do chromu, satyny i już sama nie wiem co mam robić ... ech ... U nas dzisiaj za oknem nijak ... a u Was ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.10.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 U mnie też tak samo. Niby nie aż tak zimno, ale szaro i ponuro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.10.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 U nas też paskudnie i nic się nie chcccceeeee:(pozdrawiam i życzę mimo tej pogody miłego dnia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.10.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Yuka ale mi ochoty narobiłaś Ja nawet do szarlotki ścieram na tarce jabłka, jakoś tak mi lepiej smakuje ... A ja zależy od tego jaką szarlotkę robię. Ostatnio np. miałam biszkopt (miał być tort, ale się rozchorowałąm i nici), nasączyłam go, żeby nie był taki suchy i wyłożyłam na to przesmażone jabłka pokrojone w dosyć grubą kostkę i wymieszane z galaretką. Na wierzch bita śmietana i posypałam kakao (takim rozpuszczalnym słodkim- ostatnio często tak robię i super się sprawdza jako posypka) Muszę mówić jakie pychota? Chyba dzisiaj specjalnie takie zrobię Ech no właśnie z tym mam największy problem ... wolałabym materiał, ale chcę jaśniutkie więc lepiej byłoby wziąć w ecoskórze, bo wtedy problemu z czyszczeniem nie ma ... Duże jest uczucie zimna jak się dotknie gołą nogą ... ??? Ale przecież gołą nogą to dotykasz do materaca, prześcieradła... ten skórzany boczek jest niżej niż materac, no, chyba, ze nogami do zagłówka będziesz dotykać Jak po spotkaniu ??? Fajnie było:yes: I obiad niedzielny był z glowy;) a Potem spokojnie jeszcze poszliśmy na spacer Zastanawiam się nad wyborem sztućcy ... Sztućce to ja nie chwaląc się mam cudo;) U nas dzisiaj za oknem nijak ... a u Was ??? Pochmurno, ale bezwietrznie i ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts