Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

Maju

Sztućce ładne - wszystkie,lecz ja nie przywiązuje do takich rzeczy wiekszej uwagi:rolleyes:

komplet obiadowy bardzo pasuje do twoich brązów i beży

a na ekspresach do kawy sie nie znam, bo nie pije kawy, kiedys tylko słyszałam, ze najlepszy taki co tez mieli ziarna kawy przed zaparzeniem

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maju

Sztućce ładne - wszystkie,lecz ja nie przywiązuje do takich rzeczy wiekszej uwagi:rolleyes:

komplet obiadowy bardzo pasuje do twoich brązów i beży

a na ekspresach do kawy sie nie znam, bo nie pije kawy, kiedys tylko słyszałam, ze najlepszy taki co tez mieli ziarna kawy przed zaparzeniem

Vesi ładnie to tak śmiać się z moich beży i brązów :p :lol2:

Ja jakiejś bardzo dużej uwagi też nie przywiązuje :no: ale bardzo lubię jak świąteczny stół wygląda elegancko :yes:

Hej Maju? Na co ostatecznie się zdecydowałaś? Czy jeszcze nie podjęlaś decyzji?

A w ogóle jak minąl weekend?

U nas typowo zimowo było:yes:

Decyzja odnośnie sztućcy zostanie podjęta dopiero jak dowiem się czy znajoma ma jakieś proste wzory ... jeżeli nie wybieram Victorię z poprzedniej strony ;)

Weekend jak zwykle minął za szybko, pogoda w sobotę była PASKUDNA ... wstaliśmy ... sypał śnieg ... po południu lał deszcz ... MASAKRA ...

Wczoraj było ciut przyjemniej ... wybraliśmy się do kuzynki na kawkę i przy okazji odwiedziłam galerię ... ale ( oprócz czajnika ) nie kupiłam nic ... matko , czy ja taka wybredna jestem , czy w tych sklepach nic nie ma ;)

Hej Maju :D

w takim razie czekam na wybór sztućców:yes: Też jestem za prostszymi.

A co do talerzy, to choć te, które pokazałaś z brązowymi wzorami są ładne, to ja jednak jestem zupełnie za gładkimi- są bardziej praktyczne i ponadczasowe. Mogą być białe lub kremowe:D

U nas weekend jak zwykle był szalony, imprezka bardzo się udała, torcik też:cool:

Za to pogoda nawaliła:mad: Zrobiło się niespodziewanie zupełnie biało i trzyma do dziś:spam:

Buziaki:hug:

Vesi ładnie to tak śmiać się z moich beży i brązów :p :lol2:

Ja jakiejś bardzo dużej uwagi też nie przywiązuje :no: ale bardzo lubię jak świąteczny stół wygląda elegancko :yes:

Maju, źle mnie zrozumiałaś :hug:

ja sie nie śmieję z twojego gustu :no: tylko podkreślam spójność i że po prostu pasują do ciebie i twojego domku :yes:

Hej Maju :D

:hug:

w takim razie czekam na wybór sztućców:yes: Też jestem za prostszymi.

Sama też jestem za prostszymi ;)

A co do talerzy, to choć te, które pokazałaś z brązowymi wzorami są ładne, to ja jednak jestem zupełnie za gładkimi- są bardziej praktyczne i ponadczasowe. Mogą być białe lub kremowe:D

Aguś wszystko się zgadza ( no może do tej praktyczności bym się przyczepiła :p ) ale doszłam do wniosku, że jeżeli kupię kolejny komplet talerzy to dwa poprzednie będą w ogóle nie używane, a to byłoby bez sensu ... dlatego muszę dokupić talerzy do jednego z nich, a jako, że do porcelany nie dokupię bo już takiej nie ma :no: pozostaje mi ten brązowy ...

U nas weekend jak zwykle był szalony, imprezka bardzo się udała, torcik też:cool:

Za to pogoda nawaliła:mad: Zrobiło się niespodziewanie zupełnie biało i trzyma do dziś:spam:

Buziaki:hug:

Fajnie, że weekend udany ... pogoda mi się absolutnie nie podoba :mad::mad:

Maju, źle mnie zrozumiałaś :hug:

ja sie nie śmieję z twojego gustu :no: tylko podkreślam spójność i że po prostu pasują do ciebie i twojego domku :yes:

Vesi ja wiem o co Ci chodziło ... dla śmiechu napisałam o tym śmianiu się z moich beży i brązów ... mam nadzieję, że rozumiesz ... :hug:

Jesli głosowanie trwa -to ja jestem za tym kompletem :)

:welcome:

Produkt nie kupiony więc głosowanie trwa nadal :)

Maju

jeśli koleżanka posiada to bierz Victorię

nadal nie dostałam fotek

Ech Karola nie bij ... zupełnie zapomniałam o fotkach ... na tym kompie za bardzo nic nie mam :no:

Śnieg leży ... ciepło się zrobiło ... będzie chlapa :sick::sick: Nie cierpię takiej pogody :mad::mad:

Zestaw talerzy ... :bash: :bash: :bash:

Potrzebuję zestaw na 12 osób ...

Mam piękny, stary zestaw porcelany ... ale na 6 osób :bash: :bash: :bash: ... najłatwiej byłoby dokupić , ale to nie takie proste ;)

Mam też w miarę wyglądający zestaw talerzy ... kolejny na 6 osób ... ale te da się dokupić ... i chyba właśnie tak zrobię ... najważniejsze, że będzie 12 takich samych talerzy ... bo nie znoszę, jak wszystko jest z innej parafii :bash:

Mam też zestaw herbaciano - kawowy ... ale nie lubię go bo ma zbyt małe filiżanki ... i dlatego potrzebuję rozglądam się, żeby kupić coś nowego, większego ... ech ...

Mam takie talerze ...

images?q=tbn:ANd9GcQICULLKYnn4f8Cc7Kcvg7lmu3_6t9zzeoKWxsIPAdVefQeO4J_

Dokupiłabym do tego takie filiżanki ...

http://nokautimg1.pl/p-07-44-0744ed850f974025fa341976f0478fb9500x500/komplet-kawowy-6-osob-luminarc-sirocco.jpg

I wyszedłby taki zestaw ...

http://www.stylowazastawa.pl/products/mini_karta/lug4134s18_obiadsirocco_br-28555-13400109130_46359400.jpg

Dobrze to będzie wyglądać ??? Rzućcie okiem i podpowiedzcie proszę ...

cześć mmajeczkaa

mam ślimaczki od dwunastu lat, są fajne ale w ogóle się nie tłuką.... mi się już znudziły, ale wyglądają naprawdę fajnie (mam na 12 osób)

slimaczki rulez, bierz jak Ci się podobają:p

cześć mmajeczkaa

mam ślimaczki od dwunastu lat, są fajne ale w ogóle się nie tłuką.... mi się już znudziły, ale wyglądają naprawdę fajnie (mam na 12 osób)

slimaczki rulez, bierz jak Ci się podobają:p

Witaj amglad1 :welcome:

12 lat ... Widzę, że są naprawdę wytrzymałe ... mam nadzieję, że przez ten czas codzienny zestaw się wytłucze ( chociaż cholernik też wytrzymały, używamy go od 9 lat dzień w dzień i nic :no: ) i zrobimy zamianę ... ślimaczki na co dzień, a od święta kupimy nowy :)

Na razie te mi się podobają ... a powiedz filiżanki do herbaty też masz ???

Aguś wszystko się zgadza ( no może do tej praktyczności bym się przyczepiła :p ) ale doszłam do wniosku, że jeżeli kupię kolejny komplet talerzy to dwa poprzednie będą w ogóle nie używane, a to byłoby bez sensu ... dlatego muszę dokupić talerzy do jednego z nich, a jako, że do porcelany nie dokupię bo już takiej nie ma :no: pozostaje mi ten brązowy ..

Maju, to go bierz, bo ładny. Rozumiem, ze chcesz dokupić, nie tracąc tamtych. Z praktycznością, to miałam na myśli, że np. dokupujesz z innej firmy buteleczki na oliwę i ocet i jak będą też białe to łatwiej je dopasować. Ale nie jest to konieczność przecież....

A co ze sztućcami?

U nas nadal leży śnieg:o

Witaj amglad1 :welcome:

12 lat ... Widzę, że są naprawdę wytrzymałe ... mam nadzieję, że przez ten czas codzienny zestaw się wytłucze ( chociaż cholernik też wytrzymały, używamy go od 9 lat dzień w dzień i nic :no: ) i zrobimy zamianę ... ślimaczki na co dzień, a od święta kupimy nowy :)

Na razie te mi się podobają ... a powiedz filiżanki do herbaty też masz ???

oj mam, też 12 sztuk, ale nie wzięłam ich na nowy dom, bo ich nie lubiłam- jakoś mi niewygodnie sie z nich piło, grube brzegi mają i małe jakies są... herbate piję z filizanek - zbieraniny, ale są fajne, po prostu przyjemnie się z nich pije

http://img845.imageshack.us/edit_preview.php?l=img845/8266/31102012541.jpg&action=rotate

pozdrawiam:)

Jestem ... byłam tutaj któregoś dnia ... ale po przeczytaniu o tym co się stało Nelli nie chciało mi się pisać, musiałam iść i w ciszy pozbierać swoje myśli ...

Przeżyłam trzy pożary u mojej Babci ... ech smutne wspomnienia ...

Maju, to go bierz, bo ładny. Rozumiem, ze chcesz dokupić, nie tracąc tamtych. Z praktycznością, to miałam na myśli, że np. dokupujesz z innej firmy buteleczki na oliwę i ocet i jak będą też białe to łatwiej je dopasować. Ale nie jest to konieczność przecież....

A co ze sztućcami?

Aguś uważam, że białe zawsze do wszystkiego będzie pasować ... nawet do tych moich talerzyków :p

Sztućce niezamówione ;)

Aaaa Maju, zrobiłam Ci fotkę stoliczka, tak, żeby było widać podłogę. Wstawiam u siebie.

Sorki, ze tak to trwało, ale ostatnio nie mam na nic czasu...:sick:

Ok zaraz sobie obejrzę :)

oj mam, też 12 sztuk, ale nie wzięłam ich na nowy dom, bo ich nie lubiłam- jakoś mi niewygodnie sie z nich piło, grube brzegi mają i małe jakies są...

Grube brzegi osobiście mi nie przeszkadzają , małe to one rzeczywiście są ... ale wszystkie filiżanki są małe ;)

No ale jak się człowiek nauczył pić z kubka o pojemności 350 to nie dziwne :D

Halo, halo gdzie zniknęłaś Maju:mad: :hug:

Doprowadzałam łazienkę do stanu używalności ... czytaj: wymyśliłam sobie mały remont ;)

A poza tym, trzeba było ogarnąć mieszkanie, naszykować jedzenia ... u mnie w takie dni zawsze przewijają się goście ;)

majeczko zbóju mam nadzieję, że śnieg Cię nie zasypał

chociaż przy Twoim adhd to zapewne śniegu nie ma zanim jeszcze napada:razz:

Ja adhd nigdy w życiu :p

Oj co prawda to prawda :)

Głosik za najprostszymi sztućcami (Victoria) :)

Głosik zaliczony :)

Czy u Was też taka smętna pogoda ... buro i ponuro ale ciepło ... MIŁEGO DNIA :wiggle:

Czy u Was też taka smętna pogoda ... buro i ponuro ale ciepło ... MIŁEGO DNIA :wiggle:

Nieee u mnie zakwity róże, jest słonecznie i +25 na termometrze:P:P

No pewnie, ze jest obrzydliwie Maju, szybko ciemno się robi- aby dotrwać do lutego- potem będzie coraz lepiej:yes:

A co tam wyrabiałaś z tą łazienką?I dlaczego nie ma żadnych fot???:mad: Maju Ciebie to trzeba za uszy ciągnąć:bash:

Miłego dnia:hug: