Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Carpe diem - chwytaj dzień"

Recommended Posts

mówiłam, że nie ma na co popatrzeć ;)

A właśnie, ze jest:yes:Zdjęcia są znacznie lepsze niż wczoraj. :D

Zdania nie zmieniam- bardzo ładnie już jest i tapeta pasuje:yes:

Maju, a ile m2 ma Twoja kuchnia? Wydaje się być spora ... I jeszcze stół Ci się mieści...:wiggle:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A właśnie, ze jest:yes:Zdjęcia są znacznie lepsze niż wczoraj. :D

Zdania nie zmieniam- bardzo ładnie już jest i tapeta pasuje:yes:

Maju, a ile m2 ma Twoja kuchnia? Wydaje się być spora ... I jeszcze stół Ci się mieści...:wiggle:

A wiesz, że mi też ta tapeta tam pasuje :yes:

Aguś kuchnia ma 16 metrów ... można by było zagospodarować fajniej zabudowę kuchenną ale wtedy musiałabym stół mieć w salonie, a tego chciałam uniknąć ;)

A po drugie ... przy zabudowie w tym miejscu cały bajzel chowa się za ścianą i nic nie widać ;)

O a tyle miejsca będzie miał stół , a nawet trochę więcej ...

http://images41.fotosik.pl/1831/9338ae1ac6a35140.jpg

Aguś kuchnia ma 16 metrów ... można by było zagospodarować fajniej zabudowę kuchenną ale wtedy musiałabym stół mieć w salonie, a tego chciałam uniknąć ;)

Ooo to spora majeczko- idealne miejsce na stół. Jak będziesz miała większą imprezę to zawsze możesz przenieść stół do salonu. Ale jeśli nie ma takiej konieczności na co dzień, to należy unikać stołu w salonie. To coś za czym nie przepadam...

Co do bajzlu, to doskonale Cię rozumiem, bo sami tez postawiliśmy barek, żeby ciut zasłonił. Bardzo fajnie spełnia swoją funkcję, a z gośćmi zawsze mam kontakt wzrokowy i słuchowy :yes:

Ooo to spora majeczko- idealne miejsce na stół. Jak będziesz miała większą imprezę to zawsze możesz przenieść stół do salonu. Ale jeśli nie ma takiej konieczności na co dzień, to należy unikać stołu w salonie. To coś za czym nie przepadam...

Co do bajzlu, to doskonale Cię rozumiem, bo sami tez postawiliśmy barek, żeby ciut zasłonił. Bardzo fajnie spełnia swoją funkcję, a z gośćmi zawsze mam kontakt wzrokowy i słuchowy :yes:

Dokładnie tak mam zamiar robić ... większa impreza = stół do salonu ...

U mnie każdy siada w salonie na kanapie, dzięki ściance bajzel zakryty ... no chyba, że ktoś zasiądzie przy stole ... wtedy to już wszystko widać ;)

Aha bo najważniejszego nie napisałam ... u mnie z salonu wchodzi się do kuchni ... ja wiem, że dla Was pewnie będzie to niezrozumiałe, ale mi się taki rozstaw bardzo podoba :yes:

Aha bo najważniejszego nie napisałam ... u mnie z salonu wchodzi się do kuchni ... ja wiem, że dla Was pewnie będzie to niezrozumiałe

Nie, dlaczego? Wiem, ze niektórych domach tak jest:yes:Szczególnie w starych, fajnych budowlach. U mojej siostry np, króla mieszka w starym wyremontowanym dworku w Komorowie, z każdego pomieszczenia są 2 wyjścia. Krótko mówiąc cały dom (na parterze) jest przechodni:D

Edytowane przez agawi74

Nie, dlaczego? Wiem, ze niektórych domach tak jest:yes:Szczególnie w starych, fajnych budowlach. U mojej siostry np, króla mieszka w starym wyremontowanym dworku w Komorowie, z każdego pomieszczenia są 2 wyjścia. Krótko mówiąc cały dom (na parterze) jest przejściowy:D

Taaak pisałaś kiedyś o dworku Twojej siostry ...

nie muszę mówić jak bardzo jej zazdroszczę :rolleyes:

Blisko nas jest dworek , kiedyś miałam tam okazję bywać , uwielbiałam to chodzenie w koło ... najfajniej było pierwszy raz , musiałam bardzo się pilnować, żeby wiedzieć gdzie jestem :D

U nas taki rozstaw to przypadek ... znajomi wybudowali dom, w którym tak właśnie jest , bardzo mi się to podobało i to zaważyło na takim rozmieszczeniu u nas ;)

U mojej Babci w domu też można było chodzić w koło :D

Edytowane przez mmajeczkaa

jupi som fotki http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a030.gif

Maju,

po tym co napisałaś wyobrażałam sobie rupieciarnie jakąś, a tu proszę jak w kuchni elegancko, i nie pisze tak z uprzejmości:)

super masz kuchnię, a jak dojdzie okap, będzie bardzo super, układ mebli w U jest chyba najwygodniejszy, tak miałam w bloku i tak mam w domu, no chyba że kuchnia ma wielkość salonową to wiadomo ;)

moja siostra pare lat temu też taki układ kuchni w nowym domu zrobiła, ale bez lodówki, tylko pierdyknęła sobie lodówkę na przeciwległą ścianę, czyli tak jakbyś w miejsce stołu dała lodówkę, no comment :sick:

Nie, dlaczego? Wiem, ze niektórych domach tak jest:yes:Szczególnie w starych, fajnych budowlach. U mojej siostry np, króla mieszka w starym wyremontowanym dworku w Komorowie, z każdego pomieszczenia są 2 wyjścia. Krótko mówiąc cały dom (na parterze) jest przejściowy:D

Ooo w moim domu rodzinnym tak jest, że w środku łazienka i dzieciaki biegają przez cały dom w około łazienki, przez pokój, kuchnie, a reszta to wielokształtny korytarz :lol2:

jupi som fotki http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a030.gif

Maju,

po tym co napisałaś wyobrażałam sobie rupieciarnie jakąś, a tu proszę jak w kuchni elegancko, i nie pisze tak z uprzejmości:)

Rupieciarnia o tak tak ... tak można nazwać moją kuchnię teraz ... ale dziękuję za tak łagodny wyrok :D

super masz kuchnię, a jak dojdzie okap, będzie bardzo super, układ mebli w U jest chyba najwygodniejszy, tak miałam w bloku i tak mam w domu, no chyba że kuchnia ma wielkość salonową to wiadomo ;)

Mi też taki układ odpowiada, zresztą tutaj pomieszczenie wymusiło na nas taki układ ;)

moja siostra pare lat temu też taki układ kuchni w nowym domu zrobiła, ale bez lodówki, tylko pierdyknęła sobie lodówkę na przeciwległą ścianę, czyli tak jakbyś w miejsce stołu dała lodówkę, no comment :sick:

To się biedna nalatała ... dalej tak ma ??? ;)

Ooo w moim domu rodzinnym tak jest, że w środku łazienka i dzieciaki biegają przez cały dom w około łazienki, przez pokój, kuchnie, a reszta to wielokształtny korytarz :lol2:

Byłą kiedyś w domu w którym do łazienki wchodziło się z korytarza i z sypialni ... niezbyt komfortowo się w nie czułam ;)

Zamykałam obydwie pary drzwi , bo miałam wrażenie, że jak zamknę jedne to ktoś wejdzie drugimi ...

jedne z tych drzwi wchodziły wprost na WC ... dosłownie otwierając drzwi od razu był kibelek ... :bash:

Zamykałam obydwie pary drzwi , bo miałam wrażenie, że jak zamknę jedne to ktoś wejdzie drugimi ...

:rotfl::rotfl:

No to się pośmiałam i z tej vesilkowo-siostrzanej lodówki tez i idę do domku.

Mam nadzieję, że korków nie będzie i za 20 min będę w ciepłym domeczku:wiggle:

Jutro chyba idę na wagary-muszę wyleczyć ten katar!:yes:

:rotfl::rotfl:

No to się pośmiałam i z tej vesilkowo-siostrzanej lodówki tez i idę do domku.

Mam nadzieję, że korków nie będzie i za 20 min będę w ciepłym domeczku:wiggle:

Jutro chyba idę na wagary-muszę wyleczyć ten katar!:yes:

Wagary :mad::mad:

A ładnie to tak :lol2::lol2:

Masz rację jak tylko możesz to zostań w domku :yes:

Paa :hug:

Na szczęście mogę pracować w domku, więc jak nie będą mogli żyć beze mnie to dadzą mi znać:lol2::D

eee może jeden dzień przeżyją ;)

Hej Majeczko:)

Fajnie ta twoja kuchnia wygląda...a jak wstawisz sprzęt brakujący i tapetkę to już będzie miodzio:) Kurde, ale wielką masz tę kuchnię....świetnie!!!

Tak mówisz Beatko to tak będzie :) A czy ona duża to nie wiem , nigdy tak na nią nie patrzę ;)

Buziaki posyłam:)

:hug:

dalej, i twierdzi ze jej nie przeszkadza takie latanie

nic mi tam do tego, ale nadziwić sie nie moge;)

Przyzwyczajenie , jak mniemam ;)

hej majeczko, hej dziewczyny

kuchnia eleganska, eleeeganska

uż Ty cichaczu jeden, tak po cichutku, tak po kryjomu, a tu już kuchnia gotowa

:D

Hej Mariola ...

Gotowa mówisz ... do tej gotowości to jej jeszcze duuuuużo brakuje ;)

Maju faktycznie masz bardzo fajny układ kuchni :yes: Tapetka bardzo dobrze wygląda pomiędzy tymi szafkami :) Jak już wstawisz sprzęty to chyba zrobisz jakieś jeszcze wyraźniejsze fotki bardziej za dnia co? :)

Pysia oczywiście, że jak kuchnia będzie skończona a przynajmniej z grubsza ogarnięta to spróbuję zrobić jakieś lepsze fotki :yes:

A ... no tak ... przecież Ty też masz tą tapetę ;)