Danuś 26.03.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Czy ktoś z Was wiercił w okolicach Warszawy studnię głębinową.Jaki jest koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 28.03.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 My wierciliśmy w sobotę.Koszt 800 zł. rob+ materiały bez pompy.Głebokość 13 m. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 29.03.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Jak poszukasz to znajdziesz za 50zł/m już z materiałami (rury+filtr). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamela 31.03.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Czy możecie dać namiary? Byłbym wdzięczny [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 31.03.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Poszło. Fragment moich notatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamela 01.04.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Dziękuję, za namiary - coś tanio u Was wiercą - albo w Małopolsce drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 02.04.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 czy na pewno macie na mysli studnie glebinowa (rura w rurze bodajze)BO moze zwykla studnie tzw. abisynke, gdzie pompa nie jest zanurzona w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 02.04.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2004 U mnie będą wiercić pod Warszawą za 140 PLN za m głębokości studnię głębinową około 30 m rury metalowe nie PCV.A właśnie które są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 04.04.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2004 Wczoraj dopytałem studniarza - faktycznie w cenie 50z/mb jest abisynka - czyli rura stalowa o średnicy (chyba) 1". Pompa głębinowa w to nie wejdzie. Na terenie na którym pytałem lustro wody jest na poziomie ok. 4m - dlatego nie ma sensu wiercić prawdziwych głębinowych. Nawet nie proponują tego klientom. (podaję info za studniarzem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 06.04.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2004 Problem jest chyba jeszcze innego rodzaju.Studnia glebinowa generalnie moze byc bardziej wydajna. Jesli myslimy o np systemie nawadniania ogrodu, nalezaloby rozwazyc studnie glebinowaNa czas budowy mozna wtedy zastosowac jakas prosta rosyjska pompe za okolo 70PLN, (kwestia krazdziezy), ktora potem mozna zastapic docelewą - to jest info od studniarza.Poza tym pompa glebinowa moze byc bardziej niezawodnaEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 24.06.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Wczoraj dopytałem studniarza - faktycznie w cenie 50z/mb jest abisynka - czyli rura stalowa o średnicy (chyba) 1". Pompa głębinowa w to nie wejdzie. Na terenie na którym pytałem lustro wody jest na poziomie ok. 4m - dlatego nie ma sensu wiercić prawdziwych głębinowych. Nawet nie proponują tego klientom. (podaję info za studniarzem ) na poziomie 4m można czerpać wodę z tzw. pierwszej warstwy wodonośnej, woda z reguły o najgorszych parametrach (zanieczyszczenie mineralne i biologiczne) studnię wierconą wykonuje się właśnie po to by ominąć ten poziom i pobierać wodę z głębszyc warstw wodonośnych (drugiej lub trzeciej) zalegających na głębokości 15-25 m, wtedy lepszym rozwiązaniem jest wywiercenie studni o przekroju rzędu 4" - i wpuszczenie do nie pompy głębinowej: jakość wody, wydajność, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 24.06.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 a co mi tam , tyż śię pochwalę --- mam od trzech dni studnię wieroną ręcznie - głębokość 14,5 m cena 55/m z materiałemczas pracy ok. 4 godz. łącznie z wkopaniem 2-ch kręgów betonowychwoda jak na razie sika nieżle i jest bezbarwna- smaku nie znam - może później !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 25.06.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 To ja tez sie pochwale Okolice Warszawy - studnia 18,5 m - koszt 1100 zl (bez pompy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 28.06.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 a co mi tam , tyż śię pochwalę --- mam od trzech dni studnię wieroną ręcznie - głębokość 14,5 m cena 55/m z materiałem czas pracy ok. 4 godz. łącznie z wkopaniem 2-ch kręgów betonowych woda jak na razie sika nieżle i jest bezbarwna- smaku nie znam - może później !!! Rzuc namiary. Z ktorej czesci Bialoleki jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 28.06.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 info dla ,,ZLU ,, studniarze są z Marek tel. 781 17 00 a ja panoszę się na ul. Czeremchowej = POZDRUFKO = Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.06.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 mam studnie w Markach już od soboty (kurde już kupe czasu), informacje dostałem od slaw'a z jego wcześniejszego postu, robił mi ją niejaki Pan Stachoń (chyba Kobyłka). Orientacyjnie miało być 55zł za metry z jego materiałami (rurka, filtr.....). wyszło tak za 11m Panowie (bardzo mili) zażyczyli sobie 600zł, stargowałem ostatecznie do 570zł. A więc 1m = 51,81 zł. Słyszałem, że w Markach już wiercą na 9m i jest woda O.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 30.06.2004 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 mam studnie w Markach już od soboty (kurde już kupe czasu), informacje dostałem od slaw'a z jego wcześniejszego postu, robił mi ją niejaki Pan Stachoń (chyba Kobyłka). Orientacyjnie miało być 55zł za metry z jego materiałami (rurka, filtr.....). wyszło tak za 11m Panowie (bardzo mili) zażyczyli sobie 600zł, stargowałem ostatecznie do 570zł. A więc 1m = 51,81 zł. Słyszałem, że w Markach już wiercą na 9m i jest woda O.K Ale w koncu jest to normalna studnia (rura oslonowa i w to wpuszczony filtr) czy abisynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 09.07.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 No i mam już studnie. Wiercił mi p. Stachoń (781-17-00) z pomocnikiem. Bardzo go polecam. Nie było problemów żeby przyjechał o 18 (inni pracują tylko do popołudnia i wygląda na to, że robią łaskę jak przyjadą). Wierci RĘCZNIE co u mnie było wielką zaletą bo wiertnica miałaby problem z dojechaniem do miejsca gdzie chciałem mieć studnie. Wywiercenie (a raczej wydłutowanie) studni 8 m z zamontowaniem wszystkiego zajęło im niecałe 2 godziny. Widać, że goście szanują pracę - żadnej przerwy na papierosa, odpoczynek ... mimo, że wyraźnie pomocnik był na głodzie (jak się po robocie dorwał do fajek to jednym wdechem wypalił całego papierosa) Studnia ma 8 m głębokości jest zrobiona z rurki plastikowej do wody pitnej. Na końcu jest "filtr" - nawiercona rurka owinięta geowłókniną, zakończona jakąś zaślepką. W cenie 55zł/m zamontował też zawór zwrotny. Z tego co gość mówił to wiercą do 25 metrów. Mogą też zrobić studzienkę na hydrofor - wtedy bierze 50zł za jeden krąg, ale materiał trzeba samemu załatwić (kręgi i właz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodaka 12.07.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Witam Juz pisałem kilka razy na ten temat. U mnie chcą 300 zł za metr z matriałem i to jeszcze z łaską. Cena z kosmosu!!! Teren płaski jak stół, w pobliskiej wsi studnia na studni... Znalazłem tylko trzy firmy i nic taniej.... Pozdrawiam kodakaokolice Gliwic (Śląsk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 19.07.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Witajcie!!! Wlasnie wczoraj sie umowilem z p. Stachoniem (781-17-00 wzialem kontakt od Was z tego watku) Mam przeto pytanie, bo z rozmowy wynikło, że chce on wiercic rura plastikowa argumentujac, ze stalowa rdzewieje i pogarsza stan wody....no i takie tam, ze kamien nie osiada... Ale ja nigdzy w zyciu nie slyszalem zeby ktos robil odwiert plastikiem??? Czy wiecie cos moi drodzy na ww. temat? Moze juz u Was wiercil, zalozyl i powiecie mi co i jak?Druga rzecz to juz dla mnie....jakiej dlugosci mialby byc taki powiedzmy najbardziej idealny filtr? Wiem ze wystepuja w kilku dlugosciach... Osobiscie myslalem o 80cm, a co Wy na ten temat sadzicie? Jaki u Was zalozyl filterek?Nastepnie slyszalem ze jest cos takiego jak zawor zeby sie woda nie cofala, zakladac to czy nie?Ostatnia rzecza jest wybor hydroforu... Moze macie jakies typy, ktore mozna smialo zakupic, a ktorych lepiej nie? Z gory wielkie dzieki za info, ale dzieki Waszemu doswiadczeniu mam nadzieje nie popelnic zadnego bledu... Majster ma sie wwiercic w wode na glebokosc 8-10m, nastepnie prejsc pod fundamentem i wbic sie do garazu. Niestety powiedzial, ze nie podlaczy sie do istniejacej instalacji, bo woli nie dotykac, coby czegos nie popie....... Stad tez pilnie potrzebuje do soboty stac sie "fachowcem od studni"...oczywiscie na ile to mozliwe. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts