mateuszk 04.04.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witammam dość nietypowy problem - otóż dostałem z wodociągów gminnych warunki na wykonanie przyłącza wodnego. Na postawie tych warunków został wykonany projekt, uzgodniony w ZUD - wszystkie formalności dokonane (zgody na przeprowadzenie mediów itp). Ekipa rozpoczęła kopanie dziury i się zaczęło. Zbiegli się sąsiedzi i stwierdzili, że tam gdzie chcę się podłączyć to ich kawałek wodociągu i że nie zgadzają się na podłączenie - bo mają obawy o zbyt niskie ciśnienie w ich domach - mimo uzyskania opinii z wodociągów o wystarczającej pojemności rury z wodą. Po konsultacji z wodociągami okazało się, że przy wydawaniu decyzji pomylili się. Co teraz zrobić? Jak zaatakować zakład wodno-kanalizacyjny? Dodam że poniosłem koszty przygotowania projektu, dokumentacji, zakupu materiałów budowlanych i wynajęcia ekipy - a doprowadzenie wody z innego miejsca będzie oczywiście znaczeni droższe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 05.04.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Są tu dwa wyjścia - przynajmniej ja tu takie widzę1. musisz się dogadać z sąsiadamilub2. wodociągi muszą ci podać nowe warunki zabudowy - możesz od nich żądać zwrotu poniesionych kosztów lub żądać od nich "naprawienia" pomyłki na ich własny koszt choć to może być trudne.Właśnie jestem na etapie udowadniania błędów moim wodociągom i powiem Ci, że to nie jest takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts