no1edytka 04.04.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam mam pytanie czy możliwe jest zamontowanie drzwi zewnętrznych poza ościeżą...tzn drzwi byłby zamontowane na kotwach , a potem przy wykonaniu elewacji ,,dojechałbym do ościeżnicy styropianem jakimś twardszym??? Nie pytajcie proszę skąd pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 05.04.2012 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Można to zrobić. Ale trzeba zastosować jakieś sztywne kotwy (np systemowe JB-D lub kątowniki ciesielskie). Sam twardy styropian nic nie da nawet w przypadku lekkich drzwi metalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no1edytka 06.04.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 drzwi mają być drewniane, z dodatkowoą dostawką...mam obawy czy to bedzie stabilne Może ktoś kto ma doświadczenie w montażu sie wypowie jeszcze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 06.04.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 drzwi mają być drewniane, z dodatkowoą dostawką...mam obawy czy to bedzie stabilne Może ktoś kto ma doświadczenie w montażu sie wypowie jeszcze??? już dostałaś odpowiedź i była bardzo konkretna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 06.04.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja na dniach będę miał doświadczenie w tym temacie gdyż w pewnym bloku architekt się pomylił i drzwi Gerda CX-20 po otwarciu kolidują z kolejnymi drzwiami wewnętrznymi. Teraz ma parę dni na "zaprojektowanie" sposobu montażu w ociepleniu tak ciężkich drzwi antywłamaniowych, których futryna wg przepisów ma być wypełniona betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.04.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 drzwi mają być drewniane, z dodatkowoą dostawką...mam obawy czy to bedzie stabilne Może ktoś kto ma doświadczenie w montażu sie wypowie jeszcze??? Jesli zaproponowana porada byla by wg nas zla, stronnicza itp to na pewno mialaby szybko niejedne sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no1edytka 06.04.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 ok dzięki za pomoc w tek sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts