Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wejsciowe na wzor Porta Granit, terminy realizacji i cena.

Recommended Posts

witam,

Koledzy, wczoraj sie orientowalem w temacie i Porte Granit, gladkie biale drzwi moge miec dopiero za 4tyg i to za 2800zl.

Zna ktos moze producenta, ktory ma w ofercie podobne drzwi, moze w nizszej cenie i lepszych terminach?

Chodzi mi o gladkie biale drzwi, z gladką biala futryna.

Takie sa wszedzie na klatce, chce sie dopasowac. Otwor budowlany - 95x215

dzieki

Granit, kl. C powinny być z założenia montowane na betonowanie. Otwór zalecany to 875 dla "80", w nowym mieszkaniu powinno być chyba "90", wiec za wąsko.

Nie znam firmy, która by robiła drzwi szybciej i słynęła z dotrzymywaniu terminów.

obdzwonilem dzisiaj sporo firm, i sie okazalo, ze niektorzy jednak potrafia zalatwic takie drzwi w ciagu tygodnia i je zamontowac..

Pan z jednej firmy w Wawie powiedzial, ze Delty deluxe, biale, gdyby udalo sie wstawic do mojej futryny (czyli bylyby 90N, tj mniejszy otwor budowlany niz 100cm)

to wtedy to jest 7 dni, i 2100zl z montazem, prog niebetonowany. Maja tylko przyjechac i pomierzyc dokladnie, czy takie wejda. Brzmi dosyc zachecajaco.

2 lata gwarancji na montaz i drzwi.

Inaczej terminy podobne, 3tyg z Stalproduktu, drzwi Batory 4 klasy biale, czyli to samo co Porta.

...oooo, a ile wcześniej ten klient zamawiał te drzwi?? w moim domu rodzinnym, trwa remont i wiem, że rodzice planują dopiero zamawiać drzwi (bo jeszcze nie są zdecydowani), a z tego co wiem plany są żeby drzwi były na swoim miejscu na komunię brata, czyli za jakiś miesiąc, ciekawe czy się uda w takim razie...

...oooo, a ile wcześniej ten klient zamawiał te drzwi?? w moim domu rodzinnym, trwa remont i wiem, że rodzice planują dopiero zamawiać drzwi (bo jeszcze nie są zdecydowani), a z tego co wiem plany są żeby drzwi były na swoim miejscu na komunię brata, czyli za jakiś miesiąc, ciekawe czy się uda w takim razie...

No to czas isc zamawiac, bo w dlugi majowy weekend to raczej malo kto pracuje :)

• 2 weeks później...