megapol_mg 05.04.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Niedługo będę robił instalację CO w domu. Co myślicie o ogrzewaniu gazowym piecem kondensacyjnym z zasobnikiem Ferroli dom 200m2http://www.ferroli.com.pl/product,305,ECONCEPT_SOLAR_ST_25.htmlCzy lepiej pieć kondensacyjny czy zwykły kocioł gazowy ??Czekam na poradę . Czy może jakiś inny piec polecacie ??? słyszałem że vailant i viessman trochę się popsuły POZDRAWIAM Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez megapol_mg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odyseuszek 05.04.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ferolli są robione w Polsce. Jak wybierałem kocioł to też się zastanawiałem nad tą marką, ale gdzieś w necie było że są głośne, a mnie zależało na maksymalnie cichym. Kontaktowalem się w tej kwestii z ichniejszym dzialem technicznym ale mnie zbyli, że nie ma obowiązku robić badań głośności (pytałem czy są ciche czy głośne, czy gdzies mają centrum serwisowe gdzie można "posłuchać" działający, a nie czy jest obowiązek robić badania), więc uznałem że ja też nie mam obowiązku kupowac ich produkt. Jak to ładnie ktoś napisał na którymś forum - kup i podziel się opinią wielu będzie ci wdzięcznych.... jesli cię stać na eksperymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatek25 17.04.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Kociołek oszczędny wszystko w jednej obudowie ma niestety jeden mankament jaki zauważyłem po zaniku prądu jeśli mamy dwa niezależne obiegi (grzejnikowy ,podłogowy ) i zamontowane 2 sterowniki automatyka się resetuje i trzeba rozkręcać kocioł aby skonfigurować obecność drugiego sterownika, oraz kłopotliwe ustawianie orginalnego sterownika bez instrukcji ani rusz. Co do układu solarnego nie wypowiem się ponieważ nie mam podpiętych solarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts