malka 27.04.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Mój znajomy, a właściwie znajomy znajomego wyprowadzał syna na ludzi w pewien drastyczny sposób. (...) Uwielbiam tę historię. Znam z pozoru podobny przypadek, z tym,że tam mamusia córkę próbowała wyprostować i....mnie się historia wcale nie podoba Epizod narkotyczny, zawalona klasa maturalna (liceum zawodowe), spakowanie walizki i radź sobie, skoro nie doceniasz tego co ja ci zabezpieczam. Córka wzięła walizkę, weszła na dach czternastopiętrowca i skoczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.04.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Myślę, że te historie się jednak różnią. Tamten dał możliwość powrotu pod warunkiem podjęcia pracy i dawał dach nad glową, a na dworcu chłopak miał zobaczyć jak to jest, a nie iść i nie wracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Ale tu tez nikt nie powiedział "idź i nie wracaj", tu było "skoro chcesz być samodzielna i niezależna, zobacz jak to jest, moze docenisz to co masz teraz wtedy po prostu wróć". Z tym,że ona nie podkuliła ogonka i nie wróciła.Ktoś powie - jej wybór i ma racje.Po latach poznałam jej ojca (rozstał się z żoną po śmierci córki i parę lat później związał z moją znajomą), mówił, że zabiła ją jej duma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) A ja współczuję potencjalnej synowej tej pani. Nawet gdyby była z rodziny związanej kilkoma ślubami, miała złote części ciała i była miss całego świata, to i tak nie będzie dość dobra dla synka. są takie potencjalne teściowe tak bardzo kochające swojego syna a męża wcale ale to widać na powiedzmy już drugi rzut oka jak się przyjrzeć relacjom w domu, (tak mi wychodzi z moich obserwacji teściowa jędza i nieobecny mąż czasami miły czasami po przejściach) tylko że jak jest się zakochanym i masz lat 20 parę to nie myslisz że jak zwiążesz się z chłopakiem to i z jego rodziną bo nie jedna dziewczyna która ledwo żyje w trójkącie z jadowitą teściową uciekłaby gdzie pieprz rośnie pozostawiając chłopaka bez wiekszego żalu osobiście tak będzie z moją przyjaciólką mąż to zło konieczne ale SYN to jej skarb ma jeszcze 2 córki ale te jej nie interesują patrzę co będzie bo dziecię zdolne ale leń śmierdzący, źle się zachowuje, ale to nauczyciele są niesprawiedliwi a mamusia to lata wokół niego jak najlepsza służąca Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 osobiście tak będzie z moją przyjaciólką mąż to zło konieczne ale SYN to jej skarb ma jeszcze 2 córki ale te jej nie interesują patrzę co będzie bo dziecię zdolne ale leń śmierdzący, źle się zachowuje, ale to nauczyciele są niesprawiedliwi a mamusia to lata wokół niego jak najlepsza służąca a co na to córki ? bardzo interesuje mnie ta relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 córki jedna typ prymuski 9lat szkoła zwykła i muzyczna aktualnie walczy by być zauważoną, by mama dotrzymywała obietnic, nie darła się, robi spektakularne akcje np. walnęła butem kozakiem w okno z tego co wiem podziaało była dyskusja na jej temat stanęło na tym że ona taka nerwowa bo za szybko poszła do żłobka fakt 1 roku z synkiem mamusia była do 3 lat w domunajmłodsza wiesz co nie wiem jest niewidzialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.04.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 A ten królewicz to jak wiekowo usytuowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 królewicz 13;) ale zapweniam Cię że jest świadomy jaką ma władzę i chętnie z niej korzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.04.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Żal mi takich dzieci, które się strają, a muszą walczyć o uwagę rodziców. Mam podobny przykład u znajomych, gdzie jest faworyzowany jeden z synów. Drugi choćby na głowie stanął, to nikt tego nie zauważa. Podobno kiedyś zemdlał w szkole i nie znaleziono przyczyny. Mnie się wydaje, że to był rodzaj manifestacji, ale nie wiem tego na bank. Bardzo mnie szarpnęlo, jak się okazało, że nie chciał wyjść ze szpitala do domu. Bo tam był wreszcie w centrum uwagi i matka była tylko dla niego. A drugi, faworyt wystarczy, że "ładną" kupę zrobi i trafi do sedesu, a już wszyscy zachwyceni. Nie wiem, z czego takie faworyzowanie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 córki jedna typ prymuski 9lat szkoła zwykła i muzyczna aktualnie walczy by być zauważoną, by mama dotrzymywała obietnic, nie darła się, robi spektakularne akcje np. walnęła butem kozakiem w okno z tego co wiem podziaało była dyskusja na jej temat stanęło na tym że ona taka nerwowa bo za szybko poszła do żłobka fakt 1 roku z synkiem mamusia była do 3 lat w domu najmłodsza wiesz co nie wiem jest niewidzialna po co ludzie robią sobie trójkę dzieci, skoro czasu i miłości starcza dla jednego ??? biedne dziewczyny,a i synek kaleka będzie (jeśli jeszcze nie jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Albo będzie cwaniaczkiem, który wszystkim wmówi, że należy go traktować w sposób specjalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 po co ludzie robią sobie trójkę dzieci(...)synek kaleka będzie wpadli;) nie, cwaniak będzie siedział u mamusi do 40ki na garnuszku bo gdzie będzie mu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Albo będzie cwaniaczkiem, który wszystkim wmówi, że należy go traktować w sposób specjalny. jeśli tak się stanie, to z całego serca zyczę, by w zyciu trafił na osoby swojego pokroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 wpadli;) dwa razy no cóż za pech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.04.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Jakby wszystkie wpadki skutkowały brakiem zainteresowania dziećmi, to z 80 % dzieciaków by sie pałętała po ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Szczerze, to ja nie przypuszczałam ,że w drugiej dekadzie XXI wieku, można jeszcze zaliczyć wpadkę ale bardzo bym chciała znać odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie -skąd się bierze faworyzacja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.04.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Szczerze, to ja nie przypuszczałam ,że w drugiej dekadzie XXI wieku, można jeszcze zaliczyć wpadkę ale bardzo bym chciała znać odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie -skąd się bierze faworyzacja..... No ja właśnie też. Były robione takie badania (źródła nie podam, bo nie pamiętam, ale widziałam), gdzie analizowano wybory rodziców w sytuacjach ekstremalnych. Na przykład kiedy tonie równocześnie dwoje dzieci, to kogo rodzice ratują? Okazuje się, że zawsze ratuje się starsze dzieci, co tak na pierwszy rzut oka może się wydawać dziwne. Tłumaczy się to tym, że kiedy wyłącza się racjonalne myślenie, a włączają instynkty, człowiek kieruje się przetrwaniem genów i ratuje tego, który z racji wieku ma większe możliwości na szybsze przekazanie tych genów. Był nawet film fabularny (skleroza i nie pamiętam tytułu) oparty na faktach, który w tych badaniach wspomniano. Chodziło o wybór matki w obozie koncentracyjnym. SSman obiecał darować jednemu z jej dzieci życie, jeśli sama wybierze, które to dziecko będzie. Wybrała właśnie starszego syna, a jej kilkuletnia córka poszła sama do komory gazowej. Potem sama nie mogła zrozumieć, czemu wybrała akurat tak. Ale to są sytuacje ekstremalne, a nie codzienne i normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.04.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Czyli wg tych badań troskę i "miłość" rodziców determinuje wiek (najstarsze dziecko)? A nie płeć ? To przeciez stara "prawda", ze geny syn przekazuje....A co na to najmłodsze dzieci beniamninki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 ja miałam problem z rozpieszczaniem młodszej ale po wypadku (miała przeciete ścięgna w nodze, gis, naukę chodzenia na nowo, pierdylion godzin rehab.) ale mąż mnie sprowadził do pionu -uświadomił że tak robię no i pracuję nad sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 27.04.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Wniosek jeden: dzieci trudno jest wychować. Ja mam jeszcze inny problem: wciąż nie mam czasu dla swojego dziecięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts