Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przedsenna wieczorna linia zaufania :)

Mymyk_KSK

Recommended Posts

Czyli wg tych badań troskę i "miłość" rodziców determinuje wiek (najstarsze dziecko)? A nie płeć ? To przeciez stara "prawda", ze geny syn przekazuje....

A co na to najmłodsze dzieci beniamninki ?

W sytuacjach ekstremalnych decyduje wiek, a w sytuacjach normalnych nie wiem co.

• Odpowiedzi 180
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wniosek jeden: dzieci trudno jest wychować. Ja mam jeszcze inny problem: wciąż nie mam czasu dla swojego dziecięcia.

Ja jak moja była mała, to miałam więcej czasu, ale nie cierpiałam zabaw, układanek, spacerków i tym podobnych. Zmuszałam się, ale frajdy z tego nie miałam. Jak słyszałam: pobawimy sie?, to mi sie słabo robiło. Na przedszkolankę bym sie nie nadawała. :D

Tak, mimo w pewnym sensie nieograniczonego udziału w procesach poznawczych, mimo skodyfikowanych norm moralnych, mimo całego inwentarza dorobku kultuowego, w pewnych okolicznościach stajemy się zwierzętami. Bo i zabić umiemy i kanibalem być potrafimy. Z tego jak dla mnie płyną dwa podstawowe wnioski. Po pierwsze najsilniejszym instynktem jest instynkt przetrwania. Zarówno w wymiarze przekazania genów jak i samozachowawczym (w tym wypadku istnieją wyjątki spowodowane miłością macierzyńską). A najdziwniejsze jest to, że bardziej nieprzewidywalny jest człowiek jako człowiek, a nie człowiek jako zwierzę.

Ciekawi mnie, czy ktos zna faworyzowane córki. ;)

A ja znam, to moja szwagierka. Przez ponad 30 lat bacznie się jej przyglądam, mamusine słoneczko..kurde bele. Parę rozwodów, dużo przygód - generalnie panieńka przez całe życie robiła wszystko dla swojego zadowolenia. Byle ona, byle jej.

Zadziwiające jest to, że zawsze i wszędzie teściowa stała okoniem za córunią. Kiedy nawet owa zarobiła 3 bęcki pod oczy od żony następnej przystawki, ta biadoliła że ta suka jej kuku poczyniła. Bo Ona ma prawo do szczęścia..

Ostatnio nawet usłyszałam , że ja na stare lata nie będę mieć co wspominać, bo u mnie monotonia.

Ze złości nawet nie wiedziałam jak jej odpysknąć.

Edytowane przez ziaba

Jak co powie ? że w moim wieku, z moją urodą i figurą tylko na takie coś mnie stać..:-P:lol:

Na takie coś w miim wieku i z moją figurą. :D :D :D

Moja jak miałam z 10 lat mniej, to mówiła, że mi w tym wieku w szortach nie wypada chodzić. Drugiej synowej, starszej ode mnie wypadało. Więc nie tylko dzieci się faworyzyje. :p

Edytowane przez amalfi