trotek77 05.04.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam mam wykonaną studnie na głękokość 30 metrów Licznik w sumie zamontuje dopiero w domu ale mam pytanie jaką zastosować studziekę by można było łatwo wkładac i wyciągać ewentualnie serwisowac pompę ? Widziałem na Allegro studzieki wodomierzowe ale czy jest sens wydawać 500 zł na studzieknę do której i tak sie nie wiejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgips 06.04.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam ja mam założone dwa kręgi studzienne betonowe średnica 80-90 cm do tego pokrywa z włazem zamykana na kłódkę , dno zalane betonem koszt max to 250 zł Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 06.04.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Studzienka wodomierzowa za 500pln się nie nadaje. Jeśli nie chcesz kręgów betonowych to musisz szukać studzienki fi 100cm ale to są koszty powyżej 1200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trotek77 06.04.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziękuję Panowie teraz szukam kręgów betonowych w mojej okolicy a na jakiej głębokości prowdziliście wodę do budynku 1,5m to nie za dużo ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 07.04.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Poszukaj w googlach mapa głębokości przemarzania i dodaj ze 20cm na zimę stulecia, a tu schemat może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts