panjandrum 06.04.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam. Mam takie pytanie. Tam gdzie się podłącza odpływ skroplin z komina, do którego podłączony jest piec kondensacyjny, trzeba zakładać syfon? Nie chodzi mi tu o odpływ kondensatu z pieca, tylko o komin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 07.04.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 a gdzie w kominie kotła kondensacyjnego masz odpływ skroplin ?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panjandrum 11.04.2012 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Na samym dole, nad posadzką oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.04.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Syfon daje się po to aby nie było czuć "zapaszków" z szamba / kanalizy. Więc jeżeli skropliny z komina odprowadzasz do kanalizy, to moim zdaniem tak, trzeba dać syfon. No chyba że uda Ci się to połączenie starannie uszczelnić ale to trudne bo mówimy o sporej różnicy w średnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panjandrum 18.04.2012 05:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 W kominie jest rurka fi 40mm, a są takie rury PCV, więc wszystko będzie na uszczelkach. To, że nieprzyjemny zapach będzie leciał w komin to chyba nic złego, i tak mam wywiewkę na dachu, ale zastanawiałem się, czy te opary z kanalizacji nie są szkodliwe dla pieca, który jest podłączony do tego komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 20.04.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 to daj syfon, odetniesz się od szamba i nie będziesz myślał czy opary zniszczą piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts