rosomakx4 08.04.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 mam problem z wodą na działce i w piwnicy dlatego zastanawiam się nad wykopaniem sporych 2 studni na działce Piwnica jest od strony północnej pod garażem i od tego roku wody jest ogromna ilość, póki co nie ma kanalizacji ani odwodnienia, dlatego myślałem nad drugim drenażem ok 2m głębokości w lini przed garażem i za nim, z odpowiednim zapasem na długości i w odległości ok 1,5 m od budynku , na końcu miała by być studnia lub dwie , ok 10-15 m głębokości i podłączenia tego drenażu do nich, to chyba się zwie studnia chłonna.(Sąsiad ma studnie jakies 10m od domu i w kanale wody nie ma, pewnie to nie to samo ale jest suchutko) Drenaż z drugiej strony chciałem przeciągnąć na stronę wschodnią i południową z dala od garażu. Wodę chciałem używać do toalet, podlewania i mycia auta, jestem na etapie planowania instalacji wod-kan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts