Wakmen 15.04.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 ... Żaden peszel czy rurki RL do ziemi. Takie rozwiązanie nosi znamiona partactwa. Są przecież dostępne rury Arot'a... Chyba dobrze się zrozumieliśmy, że ja nigdzie nie proponowałem kabli ziemnych układania w peszlach czy jakiś rurkach osłononowych? Jest sporo takich zwolenników ale nie ja. Ja, jak wcześniej wspomniałem, to tylko jestem za położeniem odpowiedniej ilości kabli zgodnie z propozycjami. W tym temacie to już nie ma co więcej się rozwodzić bo i nad czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15kvmaciej 15.04.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 W tym temacie też się zgadzam, armaty na wróble . Sensowny osprzęt do przyszłościowej rozbudowy instalacji jest dostępny, niestety , za wymierne kwoty. Dlatego, trzeba być pewnym, jaki kabel kładzie się 'od płotu do licznika' I nie trzeba przepłacać czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 15.04.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 O właśnie, jeśli można, wetnę się w temat z pytaniem - czy są jeszcze do kupienia pancerne puszki w stylu starych dobrych żeliwiaków z pokrywą dociąganą na śruby? Najlepiej jeszcze gdyby nie były to leżaki magazynowe, rok produkcji 1971 (najlepszy rocznik ), tylko coś uwspółcześnionego, zarówno wizualnie (może malowane proszkowo), jak i technicznie (TH35 itp.)? Potrzebne mi to jest do identycznego zastosowania - chcę to wciąć w ogrodzenie, do środka wrzucić zakończenia kabli 230V na ZUGach i niskonapięciowych na KRONE, chcę, żeby to było pancerne, hermetyczne i najlepiej zamykane na śruby. Kluczyka, jak w tym Karwaszu wyżej nie chcę, ponieważ nie wierzę w zamek, który będąc zainstalowany 30cm nad glebą przetrwa więcej niż sezon-dwa. Poza tym to będzie otwierane od wielkiego dzwonu, więc dostęp nie musi być wygodny. J. Są do kupna, są. BELMA Bydgoszcz na ten przykład. Są też inni polscy producenci. Szukaj pod przykładowym hasłem "skrzynka ognioszczelna". Nadal są stosowane w chemii, górnictwie i strefach sporego zapylenia (np: młyny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.04.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 OK, dzięki, panowie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts