escone 09.04.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Za ok miesiąc zaczynam budowe domu.Chciałbym na dniach wykonac prowizoryczne ogrodzenie mojej działki z siatki leśnej. I tu moje pytanie. Czy ja muszę gdzieś zgłaszać budowę takiego ogrodzenia, uzyskać jakieś pozwolenia itd? Z tego co słyszałem to zgłaszać trzeba jedynie jeśli ogrodzenie jest murowane edit.Tutaj znalazłem informacje (ostatnie zdanie), iż prowizorka nie wymaga zgłoszeniahttp://muratordom.pl/prawo/formalnosci-budowlane/ogrodzenie-zgodne-z-prawem,132_1591.html Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez escone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 09.04.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Zgodnie z PB musisz zgłosić wykonanie płotu od strony drogi publicznej oraz w przypadku przekroczenia wysokości 1,80m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escone 09.04.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Czyli jeśli robię siatkę leśną 160cm to nie muszę nic zgłaszać? Ja wyczytałem że przekroczenie 2,2m poza droga publiczną sie zgłasza ale tu chodzi o ogrodzenie docelowe. Prowizorka budowlana, to tylko zabezpieczenie terenu budowy. O to chodzi, czy mam zgłaszać prowizoryczne ogrodzenie będące zabezpieczeniem terenu budowy? Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez escone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 10.04.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jeśli masz prawomocne PnB to możesz postawić ogrodzenie tymczasowe. Jeśli dopiero o nie się starasz to musisz zgłosić chęć ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 10.04.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Czyli jeśli robię siatkę leśną 160cm to nie muszę nic zgłaszać? Ja wyczytałem że przekroczenie 2,2m poza droga publiczną sie zgłasza ale tu chodzi o ogrodzenie docelowe. Prowizorka budowlana, to tylko zabezpieczenie terenu budowy. O to chodzi, czy mam zgłaszać prowizoryczne ogrodzenie będące zabezpieczeniem terenu budowy? Jeśli masz prawomocne PnB to możesz postawić ogrodzenie tymczasowe. Jeśli dopiero o nie się starasz to musisz zgłosić chęć ogrodzenia. Po co odpowiadasz na post z przed roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Briksdal 11.04.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Bo może się komuś przydać za 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts