voytas80 09.04.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Mam sporo okien tarasowych i tu pojawia sie nurtujące mnie pytanie.Jak zrobic poprawnie wylewkę w tych miejscach?Sciana z ytonga 48, okno 12cm od zewnętrznej strony sciany, a więc zostaje jakieś 26 cm bloczka do zalania.Jak nalezy zabezpieczyć bloczek? Folia, zagruntowanie, czy może folia w płynie?Generalnie chodzi mi aby odizolować bloczek od wylewki a z drugiej strony aby posadzka nieodsoczyła w tym miejscu.Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 09.04.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisałam coś... Przeczytałam jeszcze raz i pytanie i swoją odpowiedź... Chyba jednak nie rozumiem pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.04.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Mam sporo okien tarasowych i tu pojawia sie nurtujące mnie pytanie. Jak zrobic poprawnie wylewkę w tych miejscach? Sciana z ytonga 48, okno 12cm od zewnętrznej strony sciany, a więc zostaje jakieś 26 cm bloczka do zalania. Jak nalezy zabezpieczyć bloczek? Folia, zagruntowanie, czy może folia w płynie? Generalnie chodzi mi aby odizolować bloczek od wylewki a z drugiej strony aby posadzka nieodsoczyła w tym miejscu. Jakieś pomysły ? Poczytaj trochę tematy okienne na tym forum. A jak nie - zajrzyj do Jareko na stronę : http://www.jareko.pl/page23.php Tam też pewnie znajdziesz coś na temat przedłużenia profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 10.04.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Poczytaj trochę tematy okienne na tym forum. A jak nie - zajrzyj do Jareko na stronę : http://www.jareko.pl/page23.php Tam też pewnie znajdziesz coś na temat przedłużenia profilu. Ja nie mam zamiaru przedłużać profilu okien. Okna dawno już są wstawione. Interesuje mnie z czego zrobić wylewkę na ytongu (ok 1,5cm) tak aby nie odparzyło jej. Jakiej użyć izolacji miedzy ytongiem a tą wylewką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 11.04.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Widzisz, moim zadaniem masz to źle zrobione.Nefer po to przysłała Ci linka żebyś to sobie uświadomił i ew jeszcze coś zmienił.Ja mam rozwiązanie nie do końca energooszczędne ale się sprawdziło, mianowicie: pod oknem tarasowym jest ytong przycięty dokładnie na szerokość ramy okna. Dzięki temu wylewka wszędzie jest "normalna". Oczywiście można u Ciebie coś "wymedzić" np klejem do kafli wyrównać to 1,5cm - na pewno nie odspoi się od bloczka.. Jednak musisz pamiętać że będziesz miał tam niezły mostek termiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 11.04.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Zmienić nie mogępomaluje folia w płynie i uzyje kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 16.04.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Liczyłem jednak, że ktoś dorzuci jakąś swoją opinie, po za tym ze najlepiej wszystko zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.05.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Widzę, że nawet Ci się nie chciało otworzyć linka. Masz tam wszystko napisane jak okno powinno być podparte, jak wygląda montaż. O jakiej mówisz izolacji ? O jakim odparzaniu ? Nie bardzo rozumiem jak może odskoczyć lany beton. To nie farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.pluzanski 21.05.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Pomiędzy wylewką a ścianami powinna być dylatacja.1,5 cm to za mało na wylewkę.Jeśli położysz płytki nad dylatacją to moga popękać.Może lepiej dać duże progi/parapety z drewna lub kamienia na całe wnęki okienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts