zone 26.03.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Projekt Studio Atrium. Powierzchnia uzytkowa 160 m2. Dom podpiwniczony, z użytkowym poddaszem, garaż dwustanowiskowy.Mamy brązowy dach (dachówka Brass), elewacja będzie w kolorze waniliowym. http://host1.studio-atrium.com.pl/res/041/duz_0.jpg http://host1.studio-atrium.com.pl/res/041/duz_1.jpg jeszcze sporo brakuje... aktualnie będziemy tynkować wewnątrz i w środku. link do domku w naszym wykonaniu http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=25045&q=kangoo&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 26.03.2004 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 rzut parterułazienka "powędrowała" tam gdzie zaprojektowano pokój (7), a w dawnej łazience będzie szafa wnękowa http://host1.studio-atrium.com.pl/res/041/par.gif rzut poddaszahttp://host1.studio-atrium.com.pl/res/041/pod.gif dom wybudowany w odbiciu lustrzanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 28.03.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Robi potężne wrażenie...więc nie wiem czy to już nie dom, a nie tylko domek Gratuluję i życzę wytrwałeości.....tak potrzebnej przy wykańczaniu...znam to z doświadczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 29.03.2004 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 dzięki, mam nadzeje, że jej wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesek 29.03.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Nie żebym się czepiał, ale parter i poddasze wyglądają dla mnie tak samo - ale domek OK Lesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 29.03.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Piękny domek, bardzo ładnie się prezentuje. Wygląda na duży. Życzę wytrwałości w wykańczaniu (ale nie siebie ) Co planujesz na ten sezon, do zimy? Przeprowadzka w tym roku? PS. Rzeczywiście rzuty chyba są powtórzone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 29.03.2004 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 rzeczywiście, pomyliły mi sie rzuty juz powinno być O.K. Mamy już wstawione okna, prawie gotowa instalację wod-kan. Niedługo przychodzą tynkarze (na zewnątrz i do środka), potem wykończeniówka, parkiet, łazienka, kuchnia... Mam nadzieję, że na zimę będziemy już u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kangoo 29.03.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Taaaa, domek ładny , przedwczoraj wsawiając okna wyłamałem sobie palec, wcześniej wylądowałem na ostrym dyżurze okulistycznym z jakimś odłamkiem w oku (po wierceniu w ścianach). Ciekawe ile jeszcze "krwi popłynie" zanim wykończymy chałupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 29.03.2004 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 dasz radę Kangoo, wierzę w Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.03.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Ladna chalupka... Atrium robi naprawde fajne projekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 09.04.2004 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2004 niedługo kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 13.04.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 jak się cieszę, że jest osoba, krtóra ma taki sam projekt. my też troszeczkę go zmieniliśmy. a mianowicie zrezygnowaliśmy z tarasu, zejście na taras jest w miejscu okien pod balkonem, są tam wstawione 3 okna aż do ziemi. pokój nad garażem też jest powiększony, gdyż nie zgodzili się nam na dach 3-spadowy i musieliśmy go wyprostować. proszę napisz jak on wygląd w środku.czy jest funkcjonalny, na ile osób go budujecie, i ogólnie jak wam sie podoba jak już stoi. my dopiero robimy piwnice, le na zimę też chcemy już mieszkać. acha jak drzwi wejściowe. dopiero teraz zauważyłam, że są one nie na środku tylko trochę z boku. jak to wygląda od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 13.04.2004 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 naprawdę masz taki sam projekt??? ja również bardzo się cieszę, gdzie budujesz? Trójmiasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 13.04.2004 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 a mianowicie zrezygnowaliśmy z tarasu, zejście na taras jest w miejscu okien pod balkonem, są tam wstawione 3 okna aż do ziemi. nie bardzo rozumiem, czy na pewno chodziło o taras, czy o wykusz? Z projektu w dalszym ciągu jestem z niego zadowolona. Dla mnie jest bardzo funkcjonalny. Co do zmian, to jak pisałam: na dole zamaiast pokoju, zrobiliśmy łazienkę, w dawnej łazience będzie duża zabudowana szafa, wejście do piwnicy - nie tylko z garazu, ale i z mieszkania, zrezygnowałam z drzwi do kuchni, a takze zabudowaliśmy ścianką otwór przy salonie między filarem a ścianką (widok na schody) zostawiając tylko trzy kwadratowe otwory z halogenami (mieliśmy dylemat, gdzie postawić telewizor Co do drzwi wejściowych, to ich przesunięcie uważam za zaletę, gdyż w wiatrołapie jest miejsce na postawienie szafki, wieszaka, itp. Obok drzwi po prawej stronie będzie wisiał kinkiet i stało małe drzewko w doniczce - z rodziny iglastych, tak więc to przesunięcie nie będzie raziło. Co do ilości osób: na razie 3 (ja, mąż i 3-letnia Madzia, ale chcemy jeszcze jedno dziecko) a Wy? Napisz jakie planujesz kolorki dachu i elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 13.04.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 my zamiszkamy w domku w 5 osób.także wszystkie pokoje są juz zajęte. nasz oczywiscie będzie nad garażem . jak już pisałam musieliśmy wysunąc dach i od strony ogrodu poprawiliśmy okno na takie w dachu. natomiast od frontu okno pozostaje takie jakie jest w planie. co do zmo\ian na poddaszu to balkon nad wykuszem będzie miał barierkę zwykłą, nie będzie zamurowany. na parterze powiększyliśmy salon. taras został zlikwidowany ( o ten sam metraż powiększyła się piwnica). natomiast zejście na taras będzie nie od strony wykuszu a od strony elewacji zachodniej. w miejsce tych dwóch okien daliśmy 3 sztuki drzwi oddzielnych murkiem. co do dachu to planujemy dać w kolorze brązowym dachówkę. jednak jeszcze nie jesteśmy zdecydowani jakiej firmy. czy jesteście zadowoleni z braasa. fachowcy proponują dać dachówkę ceramiczną. co do elewacji to ma być w kolorze bladej żółci, może wanilki.mam pytanie co do okien a konkretnie to te balkonowe nad wykuszem. czy daliscie wymiar taki jaki jest w projekcie. gdyż fachowcy od okien odradzają nam gdyż są one za krutki w prostokącie (140 cm) i zawiasy mają za duży ciężar do utrzymania. jedni proponują nam dać prostokąt min. 180 cm inni łuk wstawić na stałe. jak wy rozwiązaliście ten problem. jakie macie ogrzewanie i jakie kaloryfery ( podłoga czy zwykłe). my zdecydowaliśmy się na podłogowe. acha narazie mieszkamy w gdyni a budujemy się na jedenj z wiosek w okolicy pucka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 14.04.2004 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 jak czytam to co opisujesz, to przypominają mi się kolejne zmiany jakich dokonaliśmy: - zrezygnowaliśmy z balkonu z tyłu domu, - powiększyliśmy okna 120x150 - powiekszyliśmy ilość luftów wentylacyjnych = powiększenie komina, - zmniejszyliśmy ilość schodków do półpietra - zrezygnowaliśmy z okien z łukami oraz drzwi z łukami w bramach garażowych i w oknach nad nimi - równiez nie robimy balkonu murowanego, tylko z deseczkami Ogrzewanie będziemy mieli tradycyjne (podłogowego nie) Kaloryfery firmy stelerad. Z dachówki jestem bardzo zadowolona, pięknie wygląda w słońcu (ma lekki połysk). Ciekawa jestem jak wygląda Wasz powiększony salon , może macie jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 14.04.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 też jestem ciekawa jak będzie wyglądać. dopiero zalaliśmy piwnice i od tego tygodnia murarze idą do góry. kiedy macie zamiar się wprowadzić, gdyż my chcemy na święta mieszkać . ciekawe czy nam się uda. narazie oglądam z zewnątrz podobny model domu w Redzie. zbieram się na odwagę żeby do ludzi zapukać i chociaż dół obejrzeć jak wygląda od środka. patrząc po stropie naszym, to wydaje mi się on taki mały. jednak wszyscy mówia zeby na to nie patrzeć bo jak staną mury to wszystko bedzie wyglądać inaczej. a piec wstawiacie na olej czy na jakiś inny opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 14.04.2004 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Mam nadzieję, że będziemy mieszkać już w tą zimę. Domek zdecydowanie nie jest mały, pierwsze wrażenie jakie robi to:" ale duży..." Poza tym jest bardzo przestronny i moim zdaniem przemyślany. Ogrzewanie - olej opałowy, gazu niestety nie mamy w ulicy no i oczywiście kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kol 14.04.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 my też zdecydowaliśmy się na olej , kominek i do instalacji podłączamy drugi piec na wszystko. zastanawiam sie nad kuchnią . czy jest wystarczająco duża żeby sie 2 osoby nie ocierały o siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 14.04.2004 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Prawdą jest, że kuchnia wielka nie jest... Dlatego tez zrezygnowaliśmy z murka dzielącego kuchnie z jadalnią. Dzięki temu jest więcej miejsca. Generalnie myślę, że nie będzie źle, ale zobaczymy jak ustawimy meble. Chcę je ustawić na ścianie przy kominie i przy oknie od frontu (zlew narożny). Przy drugim oknie jedynie mały stolik na 1 nodze. Acha, jeszcze przesunęliśmy trochę okno, żeby zmieścić w kącie lodówkę Z czego robicie instalację wod-kan i co i jaki wybraliście piec na olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts