Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek zone i kangoo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
zone nastepnego dnia wysłałam ci inne zdięcia. czy te mozesz otworzyć.jak teraz stoi parter, to dopiero widać jaki to jest dom. boję się że kuchnia jest trochę mała. jednak z projektu wynika że powinna mieć 12 metrów, więc chyba powinna starczyć. jak ty ją widzisz gdy wszystko jest juz zabudowane. narazie zrezygnowaliśmy z drzwi między kuchnią a korytarzem oraz ze ścianki działowej miedzy kuchnią a jadalnią. mam pytanie co do pokoju nad garażem. czy jest on zamknięty czy ma pełnić funkcję antresory. u nas na prospektach jest on zamknięty, jednak kierownik budowy twierdzi, że z planu wynika iż jest on bez jednej ściany, czyli otwarty na hol. czyzby się pomylił albo zamotał się już w tych projektach? pozdr gosia

cześć kol! dziękuję za zdjęcia, tym razem O.K. :wink:

Fajnie popatrzeć na taki sam dom, choć miałam trochę trudności z odszyfrowaniem, co jest co, bo my mamy odbicie lustrzane...

Tak jak pisałam my też zrezygnowaliśmy z drzwi między kuchnią a korytarzem oraz ze ścianki działowej między kuchnią i jadalnią, mamy jak widac podobne potrzeby :D . Mimo, że moja kuchnia nie jest jeszcze zabudowana, miałam juz robionych kilka projektów i wg mnie nie będzie za mała. Chcemy zabudować meblami dwie ścianki: tą przy kominie (tam będzie m.in. kuchenka elektryczne, wyciąg, szafki stojące i wiszące itd), zlew narożny i na drugiej ściance zmywarka, szafki lodówka w kącie - specjalnie przesunęliśmy trochę okno (tzn. okna) aby ją tam wstawić.

Przy oknie od ogrodu chcemy mieć mały stolik, a dalej, vis a vis wejścia do kuchni - szafkę przeszkolną wiszącą. Perzemyślałam już wszystkie warianty i to wydaje mi sie optymalnym rozwiązaniem.

Co do pomieszczenia nad garażem nie jest to broń Boże żadna antresola (chyba, że chcecie ją mieć) tylko normalny, zamykany pokój z małą garderobą. Będziemy mieć tam sypialnię bo pokój jest duży i fajny dzięki skosom.

A łazienkę na dole robicie zgodnie z projektem?

• 1 month później...
Czytam już od jakiegoś czasu posty zamieszczane w tym temacie, a to z tego między innymi powodu, że my również rozpoczelismy budowę domku dokładnie takiego jak Twój. Dlatego też z wielką sympatią oglądamy zdjęcia zmieszczone przez Ciebie. Miło jest popatrzeć na wspaniały efekt Waszej pracy, ogromnej pracy :D Teraz będę z niecierpliwością czekać na zdjęcia wnętrz. Życzę powodzenia :)

• 4 weeks później...

Gratuluję! Piękny dom, zazdroszczę takiego otoczenia, brzozy wokół - cudnie! Gdybym miała na swojej działce choć jedną taką :cry:

Życzę szybkiej przeprowadzki i pozdrawiam.

• 2 weeks później...