Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panel prysznicowy

NatkaB

Recommended Posts

Po zadaniu takiego pytania dostaniesz milion postów z propozycjami.Postaraj się sprecyzować swoje oczekiwania to będzie nam łatwiej.Czy to ma byc panel tani,czy droższy, z deszczownica czy bez? etc...

Musiałabym doprecyzowywac dakej - pojęcie tani/drogi jest subiektywne ;)

Chodzi mi po panel z deszczownicą, jakieś dysze masujące, coś, co nie zepsuje się za kilka tygodni, z systemem anti calc (ciekawam jak cos takiego w takim sprzęcie działą? na czym polega)

Co do ceny - to cos w rozsądnych granicach - 1500 - 2000 zł

natka, ja będę mieć taki, kupiony, ale jeszcze nie zamontowany. Cena ok. 1500zł. Można znaleźć sporo drożej ;)

Nie wiem, jak się będzie sprawował. Aniula_bl, ekspert od łazienkowych sprzętów i baterii na tym forum, twierdzi, ze nie miała na razie na te panele reklamacji. Nie byłam przekonana do Deante, ale... pasował mi stylistycznie do łazienki i udało mi się znaleźć w dobrej cenie, więc zaryzykowałam.

Deante Jaguar Industrio

http://www.lazienkiabc.pl/photo/productGallery/f600x600/Panel-natryskowy-Deante-JAGUAR-INDUSTRIO-NQI-651K-czarno-bialy-24495.jpg

natka, ja będę mieć taki, kupiony, ale jeszcze nie zamontowany. Cena ok. 1500zł. Można znaleźć sporo drożej ;)

Nie wiem, jak się będzie sprawował. Aniula_bl, ekspert od łazienkowych sprzętów i baterii na tym forum, twierdzi, ze nie miała na razie na te panele reklamacji. Nie byłam przekonana do Deante, ale... pasował mi stylistycznie do łazienki i udało mi się znaleźć w dobrej cenie, więc zaryzykowałam.

Deante Jaguar Industrio

http://www.lazienkiabc.pl/photo/productGallery/f600x600/Panel-natryskowy-Deante-JAGUAR-INDUSTRIO-NQI-651K-czarno-bialy-24495.jpg

Dziękuję:) Wczoraj wpadł mi w oko inny model Deante - Toscano. Cena bardzo ciekawa. Ten Twoj Jaguar tez mi pasuje do łazienki. Czy Aniula_bl wypowiadałą się ogólnie na temat Deante? czy tego konkretnego modelu, który wybrałaś?

Panele Deante sa niezłej jakości.Jak o wszystko musisz dbać .system anti calc w róznych firmach ma różne własciwosci ale zasadniczo chodzi o to żeby kamień nie osadzał się na wylotach dysz i deszczownicy co zapeniaja delikatne,miekkie gumowe wypustki,od których pod wpływem dotyku osadzony kamien po prostu odpada.

Użytkuję deante toscano od lipca 2010 i już był naprawiany termostat na gwarancji w ubiegłym roku w wakacje. Nie mam specjalnych filtrów na instalację w domu a woda jakoś specjalnie twarda nie jest. Pan, który naprawiał powiedział, ze to z powodu kamienia. Mąż obserwował, jak pan naprawia i powiedział, że jak gwarancja się skończy będzie umiał naprawić.

• 1 month później...