BeataSlawek 09.04.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Tak jak w temacie budowlaniec mnie oszukał bo zadawałem mu pytanie i zwracałem uwagę na to żeby łączył działówki ze ścianą nośną, co drugi bloczek. Zapewniał mnie, że tak jak najbardziej używa do tego specjalnych blaszek itp. Po wybudowaniu zrezygnowałem z jednaj ze ścianek w kuchni i rozebrałem ją w trakcie okazało się, że murarz wciął tylko dwie górne warstwy resztę dokleił. No i teraz mam problem na ścianach już tynki a na piętrze w dwóch miejscach pojawiły się pęknięcia na spojeniach. Kierownik który to oglądał stwierdził, że pracuje więźba i pęknięcia są nie do uniknięcia. Mimo wszystko muszę coś z teraz tym zrobić nie chcę jednak poprzestać na zaklejeniu tego akrylem, Można taką ściankę już po wymurowaniu jakoś związać ze ścianą nośną? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/167367-p%C4%99kni%C4%99cia-na-%C5%82%C4%85czeniach-dzia%C5%82%C3%B3wek-ze-%C5%9Bcianami-no%C5%9Bnymi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts