Yorey 09.04.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 W domu będzie wentylacja mechaniczna, więc wkład musi być naprawdę szczelny by w przypadku podciśnienia nie dymiło do środka. Oczywiście będzie mi miło jeśli nie będzie kosztował jak za zboże;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 09.04.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Chodzi o kominek czy wkład kominowy? Ja i brat korzystałem z firmy MinanDo pieca 7mb z trójnikami, kapturkami, wyczystkami itp zapłaciłem coś troszkę ponad 2tyś.Z blachy 1,0mm o lepszym gatunku stali (1.4828).Za gazowy 6mb wyszło mnie ok 1tyś zł Tanio całkiem to to nie jest, ale blacha dobra a nie jak z allegro 0,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 10.04.2012 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 prawdę rzekłszy miałem na myśli wkład kominkowy, czyli na ogół urządzenie w kształcie prostopadłościanu lub zbliżonym, wykonanym ze stali lub żeliwa z szybą lub kilkoma szybami, do którego wkładasz drewno, podpalasz je, wówczas to drewno w onym wkładzie zacnie płonie wydzielając przyjemny widok oraz ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.04.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam.A co masz na myśli pisząc "dwie szyby" ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yorey 10.04.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 miałem na myśli tzw. narożny - np. Volcano 2P lub 2L od Hajduka, Arysto 10P - przy czym niespecjalnie zależy mi by obie szyby się otwierały (słyszałem, że obie szyby otwierane na zawiasach są bardzo zawodne - w sensie zawiasy nie wytrzymują obciążenia, a na te podnoszone do góry szkoda mi kasy i też przypuszczam, że to może się psuć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.04.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) To przykładowy otwierany na bok, szyba w dwóch częściach, lub w całości. Albo taki, w których otwiera się same drzwi, a szyba boczna jest stała. Może być z szufladą tak jak na zdjęciu, lub w wersji bez szuflady. Wybór jest szeroki, więcej informacji o tych modelach z fotek mogę udzielić jedynie na maila firmowego: [email protected] Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 11.04.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Hmm, a jak wygląda sprawa wypaczania szyby tudzież ewentualnego pękania ze względu na przeciążenia podczas otwierania, gdy się pali...? Dragon otwiera się tylko na bok...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 13.04.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 W wariancie oszczędnościowym proponuję wkład kominkowy ARYSTO, ale lepszy będzie na pewno Spartherm, Schmid, Leda, Brunner. Najlepiej zlecić kominek z kompleksowym montażem, bez wcześniejszych zakupów samych wkładów kominkowych. Ma się wtedy odpowiedzialność i gwarancję skupione w jednych rękach. Przy całym kominku z montażem rozrzut cenowy pomiędzy wariantami z polskimi wkładami a niemiecki nie jest taki powalający. Chętnie pomogę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 13.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 W wariancie oszczędnościowym proponuję wkład kominkowy ARYSTO, ale lepszy będzie na pewno Spartherm, Schmid, Leda, Brunner. Najlepiej zlecić kominek z kompleksowym montażem, bez wcześniejszych zakupów samych wkładów kominkowych. Ma się wtedy odpowiedzialność i gwarancję skupione w jednych rękach. Przy całym kominku z montażem rozrzut cenowy pomiędzy wariantami z polskimi wkładami a niemiecki nie jest taki powalający. Chętnie pomogę. Pozdrawiam. Ah jooo, trochę mnie nie było, wróciłem i co widzę... Miszcz od Romków ucichł, za to pojawił się nowy "u mnie najlepiej, u mnie najtaniej i w ogóle chętnie zrobię państwu dobrze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg2000 13.04.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 no jak to nie jest?? mowisz, że nie ma różnicy w cenie między wkładem za 5 K i 10 K?? bo com jak dłoższy wkłąd to tansza obudowa? nie rozumiem W wariancie oszczędnościowym proponuję wkład kominkowy ARYSTO, ale lepszy będzie na pewno Spartherm, Schmid, Leda, Brunner. Najlepiej zlecić kominek z kompleksowym montażem, bez wcześniejszych zakupów samych wkładów kominkowo co jak drożych. Ma się wtedy odpowiedzialność i gwarancję skupione w jednych rękach. Przy całym kominku z montażem rozrzut cenowy pomiędzy wariantami z polskimi wkładami a niemiecki nie jest taki powalający. Chętnie pomogę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.04.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Greg. Nie kumasz? Daniel szuka roboty. Jest szansa na taniutkiego Spartherma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 14.04.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 no jak to nie jest?? mowisz, że nie ma różnicy w cenie między wkładem za 5 K i 10 K?? bo com jak dłoższy wkłąd to tansza obudowa? nie rozumiem Na niemieckie wkłady kominkowe nie udzielamy rabatów. W przypadku zamawiania całego kominka z montażem, klient zyskuje na stawce podatku VAT 8% (przy samej sprzedaży jest 23%). Biorąc pod uwagę, iż ceny katalogowe niemieckich wkładów są wyższe, to przy stawce VAT 8% różnica w cenie końcowej zmniejsza się. Ponadto w sytuacji, gdy zarabia się dobrze na wkładzie kominkowym, można obniżyć cenę zabudowy kominkowej. Prawda jest taka, że stosowanie tanich wkładów nie jest dla nas ekonomicznie korzystne, a ponadto, co jest niesamowicie ważne - kominki z droższymi wkładami (na ogół te droższe są po prostu lepsze) generują mniej problemów i reklamacji. Moja firma zawsze stara się przekonać klienta do wysokojakościowych urządzeń - to przynosi klientom i nam korzyści w wielu aspektach. Pozdrawiam i zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 14.04.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Na niemieckie wkłady kominkowe nie udzielamy rabatów. W przypadku zamawiania całego kominka z montażem, klient zyskuje na stawce podatku VAT 8% (przy samej sprzedaży jest 23%). Biorąc pod uwagę, iż ceny katalogowe niemieckich wkładów są wyższe, to przy stawce VAT 8% różnica w cenie końcowej zmniejsza się. Ponadto w sytuacji, gdy zarabia się dobrze na wkładzie kominkowym, można obniżyć cenę zabudowy kominkowej. Prawda jest taka, że stosowanie tanich wkładów nie jest dla nas ekonomicznie korzystne, a ponadto, co jest niesamowicie ważne - kominki z droższymi wkładami (na ogół te droższe są po prostu lepsze) generują mniej problemów i reklamacji. Moja firma zawsze stara się przekonać klienta do wysokojakościowych urządzeń - to przynosi klientom i nam korzyści w wielu aspektach. Pozdrawiam i zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 14.04.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Heheheh:) widzę u enia taką samą reakcję jak u siebie:) Może słoneczko za bardzo przygrzało w Zielonej Górze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no1edytka 15.04.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Na niemieckie wkłady kominkowe nie udzielamy rabatów. W przypadku zamawiania całego kominka z montażem, klient zyskuje na stawce podatku VAT 8% (przy samej sprzedaży jest 23%). Biorąc pod uwagę, iż ceny katalogowe niemieckich wkładów są wyższe, to przy stawce VAT 8% różnica w cenie końcowej zmniejsza się. Ponadto w sytuacji, gdy zarabia się dobrze na wkładzie kominkowym, można obniżyć cenę zabudowy kominkowej. Prawda jest taka, że stosowanie tanich wkładów nie jest dla nas ekonomicznie korzystne, a ponadto, co jest niesamowicie ważne - kominki z droższymi wkładami (na ogół te droższe są po prostu lepsze) generują mniej problemów i reklamacji. Moja firma zawsze stara się przekonać klienta do wysokojakościowych urządzeń - to przynosi klientom i nam korzyści w wielu aspektach. Pozdrawiam i zapraszam. nie wiem czy się śmiać czy płakać.... na szczęście boom budowlany się kończy i rynek sam rozwiąże problem z ludźmi z Twoim podejściem do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 15.04.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 nie wiem czy się śmiać czy płakać.... na szczęście boom budowlany się kończy i rynek sam rozwiąże problem z ludźmi z Twoim podejściem do klienta Witam serdecznie Hmmm.... Nie mogę dobrze zrozumieć Pani wypowiedzi. Czy mogłaby Pani wyjaśnić, co w moim podejściu do klienta jest złego? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.04.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam serdecznie Hmmm.... Nie mogę dobrze zrozumieć Pani wypowiedzi. Czy mogłaby Pani wyjaśnić, co w moim podejściu do klienta jest złego? Pozdrawiam. a tak inteligentnie do tej pory walczyłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinraven 16.04.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam serdecznie Hmmm.... Nie mogę dobrze zrozumieć Pani wypowiedzi. Czy mogłaby Pani wyjaśnić, co w moim podejściu do klienta jest złego? Pozdrawiam. Tylko tyle i aż tyle ,że zwróciłem się do Państwa z zapytaniem na temat planowanej budowy kominka z wkładem spartherm varia 2lh linear lub 2lh 100 do tego ciepła zabudowa wartość inwestycji ok 30 tys. pln .Otrzymałem emaila zwrotnego z obietnicą zajęcia się moją budową,miałem dostać wizualizację jakiś wstępny projekt i mineło dwa miesiące i cisza .Rozumiem ,że byliście bardzo zajęci ,na szczęście konkurencja nie. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 16.04.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Tylko tyle i aż tyle ,że zwróciłem się do Państwa z zapytaniem na temat planowanej budowy kominka z wkładem spartherm varia 2lh linear lub 2lh 100 do tego ciepła zabudowa wartość inwestycji ok 30 tys. pln .Otrzymałem emaila zwrotnego z obietnicą zajęcia się moją budową,miałem dostać wizualizację jakiś wstępny projekt i mineło dwa miesiące i cisza .Rozumiem ,że byliście bardzo zajęci ,na szczęście konkurencja nie. Życzę powodzenia. Witam serdecznie Trudno, widocznie zdarzyło się jakieś przeoczenie. Bardzo przepraszam, mam nadzieję, że stoi już piękny kominek. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts