Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od składzika z mydłem i powidłem do pokoju - prośba o pomoc w aranżacji

wyanna

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wracam bo wieeeelkiej przerwie, bo mówiąc szczerze nic się nie działo. Pokój wytapetowaliśmy tu i ówdzie, szafa się zamontowała, dzisiaj okno się montuje (tak, wiem, że remont od d*** strony robiony, ale co poradzić). Zerknę na to, co mi się udało obfocić i wrzucę dzisiaj.

A tymczasem mam problem. W postaci białej włochatej kulki, która jak tylko zostanie spuszczona z oka, zaczyna rozrabiać. Dzisiaj na przykład wyraziła swoje wielkie niezadowolenie z faktu ukończenia jakiegoś tam kursu przez mojego męża. Dyplom wraz z koszulką został skutecznie ocenzurowany. Część zniknęła w czeluściach paszczy, bo nigdzie nie mogę znaleźć. I miarka się przebrała, będziemy montować bramkę ochronną w przejściu. Problem w tym, że przejście ma 170cm szerokości, a bramka musi mieć 1m wysokości. Takie dla dzieci są albo za niskie, albo nie ma tak długich...

:) :D niech zyje biala Kulka :D

Tylko niech tak nie rozrabia :)

Swoją drogą taki piesek to fantastyczny sposób na poprawę jakości życia sąsiedzkiego. Dwa lata wynajmuję obecne mieszkanie i dopiero od tygodnia zaczęłam rozmawiać z sąsiadami. Gutek nie odpuści nikomu, do każdego leci się witać (podobno te psy tak mają) a widok takiej roześmianej mordki rozbraja każdego. Nawet jak jechaliśmy samochodem to ludzie na światłach do nas machają i się uśmiechają. Wszystkie dzieci na osiedlu dzień dobry zaczęły mi mówić. Ameryka normalnie :)

Ostatnim razem jak byłam u teściów, zapomniałam zrobić zdjęcie karniszowi. Jakby kogoś interesowało, poniżej materiał zdjęciowy.

Przed

http://img443.imageshack.us/img443/1438/img7149p.jpg

I po

http://img822.imageshack.us/img822/8112/img7162j.jpg

Przy okazji widać, jak położyliśmy tapetę i jak gra z zasłoną. Szczerze mówiąc liczyłam na odrobinę lepszy kontrast kolorystyczny, teraz za bardzo się zlewa, więc trzeba będzie jakimiś dodatkami rozweselić pomieszczenie. Pasy są dosyć dominujące, na szczęście większość zakryje półka z IKEI, a poza tym mają one tworzyć "zagłówek". Pierwsze zdjęcie z samą ramą łóżka, która wygląda na białą w tym świetle :confused:

http://img402.imageshack.us/img402/7941/img7166s.jpg

I trochę ze skosu zdjęcie, już z materacem i poduchami (też wyglądają bardziej biało niż szaro :confused:) W kadr wchodzi kawałek szafy. Narzuty tam nie widzicie, to tylko tymczasowa osłona przed psem.

http://img853.imageshack.us/img853/9580/img7167g.jpg

Edytowane przez wyanna

Resztkę tapety położyliśmy nad lustrem. Wszystko pięknie, ale nie przewidziałam jednego - że w budynku z czasów Alternatyw 4 krzywe jest absolutnie wszystko, a w tym wypadku sufit. Trochę próbowałam zamaskować to od góry, ale nie da się przy równych pasach. Więc postanowiliśmy "obramować" lustro i trochę tę ramę skrzywić, żeby tapeta na styku z lustrem wydawała się prosta.

http://img403.imageshack.us/img403/1931/img7164a.jpg

Kawałek czarnej ramki załapał się na zdjęcie, jest po prawej stronie, na styku lustra i szafy.

Mówiąc szczerze, trochę mam mieszane uczucia co do tej tapety nad lustrem. Nie wiem, czy następnym razem jak tam pojedziemy, czy nie będę zrywać. Z drugiej strony, jak bywam tam kilka nocy w roku tylko, to może nie ma się co tak napinać...

Edytowane przez wyanna

Resztkę tapety położyliśmy nad lustrem. Wszystko pięknie, ale nie przewidziałam jednego - że w budynku z czasów Alternatyw 4 krzywe jest absolutnie wszystko, a w tym wypadku sufit. Trochę próbowałam zamaskować to od góry, ale nie da się przy równych pasach. Więc postanowiliśmy "obramować" lustro i trochę tę ramę skrzywić, żeby tapeta na styku z lustrem wydawała się prosta.

http://img403.imageshack.us/img403/1931/img7164a.jpg

Kawałek czarnej ramki załapał się na zdjęcie, jest po prawej stronie, na styku lustra i szafy.

Mówiąc szczerze, trochę mam mieszane uczucia co do tej tapety nad lustrem. Nie wiem, czy następnym razem jak tam pojedziemy, czy nie będę zrywać. Z drugiej strony, jak bywam tam kilka nocy w roku tylko, to może nie ma się co tak napinać...

Psiak faktycznie sympatyczny, chociaż reakcja sąsiadów zaskakująco przyjazna... :D Gdzie Ty mieszkasz - chyba nie w nowym stolicowym bloczysku?

Co do tapety - właśnie jak jestes kilka razy w roku, to moze byc problem, bo sie nie zdazysz przyzwyczaic :D:D

A swoja droga fajnie Wam wyszło :D

A jak Tesciowa przyjela te nowoczesne klimaty ?

Gdzie Ty mieszkasz - chyba nie w nowym stolicowym bloczysku?

No oczywiście, że tak... Po powrocie ze stanów ta polska znieczulica i anonimowość tym bardziej mi doskwierała. Gutek na szczęscie ją przełamuje.

A swoja droga fajnie Wam wyszło :D

Dzięki! Ogólnie też mi się podoba, teraz będziemy w miarę możliwości pracować nad detalami. Najważniejsze, że mamy prawdziwe łóżko i miejsce, żeby własne ciuchy położyć. Teściowa mówi, że jej się podoba, a czy naprawdę jej sie podoba, czy tylko tak mówi, tego nie wiem. Teść za to naprzeciwko łóżka planuje telewizor powiesić. Oficjalnie, żeby nam dobrze zrobić, nieoficjalnie, żeby się nie kłócić z Teściową o pilota :D

Świetnie to wszystko wygląda! Ale Gustav najlepszy!

Myślę, że ze szkodami szybko sobie poradzicie.

Z takich poprawiaczy stosunków sąsiedzkich to dobre są jeszcze dzieci w wieku roku-dwóch ;P

W życiu bym nie wpadła na pomysł tapety nad lustrem. Intrygująco to wygląda!

Świetnie to wszystko wygląda! Ale Gustav najlepszy!!

Wczoraj Gutek tak przegiął, że po raz pierwszy zaczęłam wątpić, czy dam sobie z nim radę, czy może lepiej oddać go, póki się nie przywiązał. Witki opadają. Chyba będę musiała całe mieszkanie zaprojektować pod kątem psa... ech, nie miałam kłopotu to se znalazłam...

Za tydzień na weekend najprawdopodobniej pojedziemy do Teściów dokończyć remont. Potrzebuję jakiejś sympatycznej narzuty w kolorach limonkowych, niebieskich, radosnozielonych. Generalnie coś co ożywi wnętrze.

Mam coś takiego. Myślicie, że będzie pasować?

http://img208.imageshack.us/img208/1012/img7292f.jpg

Właśnie sobie zdałam sprawę, że kolory są mocno przekłamane, powinnam chyba trochę podrasować zdjecie, żeby oddawało kolory oryginału. Ten żółty tła jest taki kurczakowożółty. Ale zajmę się tym później.

Ogólnie planujemy wprowadzić trochę takich kolorów, tylko nie wiem, czy nie zrobimy zbyt dużego miszmaszu.

• 1 month później...
  • 5 weeks później...
  • 4 months później...