megapol_mg 10.04.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam. Mam dylemat czy zakupić systemy kominowe icopol razem z wkładami kominowymi i wentylacyjnymi czy założyć rekuperację . Wiadomo 10 tys drożej. Mam pytanko ,jeśli chodzi o aspekty oszczędnościowe , czy wentylacja z systemem kominowym icopol to jest duża strata ciepła % , czy rekuperacja bardziej działa jako poprawa jakości powietrza wewnątrz mieszkania . Czy będzie to zauważalne .Czekam na sugestie i podpowiedź POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.04.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Chyba sobie poczekasz... Zabierz się porządnie za studiowanie problemu.Albo po prostu - rzuć monetą... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 11.04.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Tak, wentylacja grawitacyjna to duża strata ciepła. A dodatkowo słaby komfort, brak możliwości sterowania, przyjemności z ciągiem wstecznym, itd. Jak dla mnie -- nie warto się w to bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.04.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 :jawdrop::jawdrop: Nie ma żadnego dylematu. No może jakieś 10 lat temu można by się zastanawiać ale teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts