mago24 10.04.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam!Niedwano stwierdziłam, że muszę odnowić fugi w łazience. Uzbrojoma w dobre chęci i odpowiednie narzędzia zaczęłam je skrobać. I wtedy pojawił się problem. Okazało się, że kilkanaście płytek trzymało się tylko na fugę, klej zupełnie puścił i co gorsze, został na płytkach. Odzyskanie ich nie udało się, bo jak próbowałam go delikatnie odkuć, płytki popękały. Odzyskałam tylko trzy. W życiu nie zdobędę takich samych, bo były kupowane 10 lat temu. Nie planuję całkowitego remontu, a nie bardzo mam pomysł co zrobić. Można by kupić jakiekolwiek, ale nie chciałabym, żeby łazienka wyglądała jak "publiczny szalet" sprzed 20 lat. Może ktoś miałby pomysł jak połączyć stare z nowym. Będę wdzięczna za każdy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 11.04.2012 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 mozaika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 11.04.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Wrzuć fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago24 11.04.2012 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Jedna ze ścian wygląda tak jak na zdjęciu, następnej boję się ruszyć. Zwiedziłam już wszystkie salony płytek w okolicy, ale jakoś nie mam pomysłu co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 12.04.2012 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Cześć, Miałem niedawno podobny problem do rozwiązania, ponieważ musiałem usunąć z łazienki starą wannę dodatkowo zabudowaną. W jej miejsce miał być zamontowany brodzik. Cała wnęka do wysokości ok. 80cm pozbawiona płytek, do tego jeszcze podłoga układana w caro. Dokupiłem płytki w podobnych odcieniach. Na ścianę poszły jaśniejsze od tych, które były, na podłogę lekko ciemniejsze. Jedynie wymiar miały taki sam. Wyszedł ciekawy i niepowtarzalny efekt. Wszyscy którzy do tej pory oglądali uważali, że tak właśnie miało być Nie przejmuj się. Zdejmij płytki na taką samą wysokość. Jeśli jakaś będzie chciała pozostać na swoim miejscu, to wcześniej usuń fugę dookoła i dopiero ją odkuj. Dobierz taki sam wymiar i podobny wzór w jakimś pasującym odcieniu. Wszyscy znajomi będą Ci zazdrościli niepowtarzalnego wnętrza. Gdyby jakaś płytka odpadła nie tam gdzie zamierzyłaś i pozostała na niej warstwa kleju "nie do usunięcia", to wklej ją na jakiś uniwersalny klej poliuretanowy. Nie powinna na takiej spoinie zbytnio wystawać. Pozdrawiam i życzę sukcesów w projektowaniu wnętrz (choćby takich nie chcący ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago24 12.04.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Dzięki za zainteresowanie i słowa otuchy. Mam nadzieję, że w końcu coś uda mi się coś sensownego z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 14.04.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 W te miejsca ( ze zdjęcia) możesz wkleić dekory. Wzór w kwiaty ,gałazki,koła,mozaiki,kwadratyetc. W pozostałe pojedyncze dziury tez po dekorku mozna wstawic.wybierz tylko taki sam rozmiar płytek a aranżacji sama zobaczysz bedzie bardzo duzo do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts