alpin 11.04.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam, przymierzam się do odnowienia pokoi na poddaszu, po 4 latach zamieszkiwania pojawiły się gdzieniegdzie pęknięcia na płytach, i przed malowaniemchciałbym te pęknięcia zlikwidować i nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać,drugi problem to w jednym pokoju mam komin obudowany betonem komórkowym na to tynk cementowy i na całej długości pojawiło się pękniecie na tynku,czy wystarczy tylko zagipsować to pękniecie czy jest jakiś inny sposób żeby za kilka miesięcy pęknięcie się znowu nie pojawiło. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 11.04.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Pękniecia-gdzie? na styku płyt czy na płaszczyźnie? (styk-krawędź fabryczna czy cięcia/łamania?Komin z kanałem wentylacyjnym czy spalinowym? Pytanie można chyba sprecyzować !Z domysłu: G/K "obedżeć" z kartonu i nakleić taśmę z siatki szklanej (ala zbrojenie) i zaCEKOLować,pęknięcie komina- zaszpachlować klejem do glazury (elastyczność przy zmianach temperatury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpin 12.04.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Dzięki za pomoc, jedno pęknięcie na styku sufit G/K ściana beton komórkowy, następne pękniecie w narożniku wnęki okna dachowego oraz na skosie na łączeniu płyty, co do komina to komin spalinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygmunt Nater 16.04.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 mi wystarczyla siatka i gips - potem gladzenie i dziura zaslepiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts