holbi 11.04.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 WitamMam pytanieobecnie na mojej działce (30ar) mam wydaną decyzje o warunkach zabudowy bez wyznaczonej linii zabudowy. Ponieważ działka jest na lekkim stoku, chciałbym przy pomocy koparki zniwelować nieco teren i zrobić taras pod dom. Przy składaniu wniosku o ustalenie warunków zabudowy, wrysowałem orientacyjnie posadowienie budynku właśnie w miejscu gdzie planuje robić taras. I tu pojawia się pytanie - czy jeżeli nie jest ustalona linia zabudowy, to oznacza że mogę postawić dom w dowolnym miejscu na działce (wiadomo - przy zachowaniu odległości 4 m od granic sąsiednich działek)? nie chciał bym robić tarasu, żeby się później okazało że architekt usadowi mi budynek w innym miejscu, i trzeba będzie od nowa niwelować teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komtur II 14.05.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Mam podobny problem.W MPZP jest określona odległość linii zabudowy 6 m od ulicy dojazdowej.Chciałbym dom trochę od niej odsunąć.Czy budując dom z garażem od frontu np. taki: http://www.z500.pl/projekt/Z202,Funkcjonalny-dom-z-dachem-dwuspadowym-i-garazem-od-frontu.html ( to nie jest dom planowany - tylko jako przykład) linia zabudowy liczyć się będzie od bramy garażu czy od głównej bryły budynku? W nadzorze budowlanym w Starostwie zdania są podzielone.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts