Tomasz Antkowiak 11.04.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam wszytskich chcemy kupic ta cegle CEGLA niestety ta cegielnia nie ma odbiorcow nigdzie w naszej okolicy, obdzwonilem wiekszosc lokalnych skladow, niekt nawet nie slyszal... firmy kurierskie odpadaja (albo limit wagi albo cena ) ma ktos pomysl jak przewiezc takie 2 palety spod Wielunia do Poznania? paleta z cegla wazy 1050kg, rozmiar palety EUR. uprzedzajac pytania: tak musi byc to klasa 20, potrzebuje raptem ok 600 szt, i ta wlasnie sie nam podoba bo ma zostac "gola" nietynkowana, klinkieru nie chcemy, recznie formowane maja przewaznie jakies dziwaczne wymiary no chyba ze ktos cos innego fajnego pokaze, najchetniej w zblizonej cenie gdybym mial prawko odpowiednie to wzialbym lawete i kopnal sie osobiscie...ale mam tylko B wiec jezdzic z przyczepka DMC750 kg 3 krotnie to troche slabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 11.04.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam wszytskich chcemy kupic ta cegle CEGLA niestety ta cegielnia nie ma odbiorcow nigdzie w naszej okolicy, obdzwonilem wiekszosc lokalnych skladow, niekt nawet nie slyszal... firmy kurierskie odpadaja (albo limit wagi albo cena ) ma ktos pomysl jak przewiezc takie 2 palety spod Wielunia do Poznania? paleta z cegla wazy 1050kg, rozmiar palety EUR. uprzedzajac pytania: tak musi byc to klasa 20, potrzebuje raptem ok 600 szt, i ta wlasnie sie nam podoba bo ma zostac "gola" nietynkowana, klinkieru nie chcemy, recznie formowane maja przewaznie jakies dziwaczne wymiary no chyba ze ktos cos innego fajnego pokaze, najchetniej w zblizonej cenie gdybym mial prawko odpowiednie to wzialbym lawete i kopnal sie osobiscie...ale mam tylko B wiec jezdzic z przyczepka DMC750 kg 3 krotnie to troche slabo A jakie ceny dały Ci firmy spedycyjne? Pytałeś Schenker? U nas w firmie wożą palety EUR do 1,5 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.04.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 A jakie ceny dały Ci firmy spedycyjne? Pytałeś Schenker? U nas w firmie wożą palety EUR do 1,5 tony. tak, pytalem, niestety ani schenker ani raben nie podejma takie przesylki bo jestem osoba prywatna a zlecenie bylo by jednorazowe... firmy kurierskie natomiast odpadaja z uwagi wlasnie na wage (DHL max 1000kg wg Panienki z informacji) lub tez cene (siodemka 3,7 kPLN ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 11.04.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 11.04.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 no wlasnie chyba nic mi innego nie pozostanie... pokombinuje jeszcze, ale moze sie tak skonczyc ze sie bede musial kopnac jakims busem albo np autolaweta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 10.01.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 no wlasnie chyba nic mi innego nie pozostanie... pokombinuje jeszcze, ale moze sie tak skonczyc ze sie bede musial kopnac jakims busem albo np autolaweta... Wypożyczalnia samochodów albo jakiś lokalny, nie za wielki spedytor. Moze będą mieli gdzies w okolicy kurs powrotny. Pozostaje kwestia rozładunku na budowie (koparka albo ręczny, bo widlaka zapewne na działce nie masz ) Samochody z wypożyczalni na kategorię prawa jazdy B mają zazwyczaj oficjalną ladowność w okolicach 1,5 tony, co prawda 2 tony mu nie zaszkodzą technicznie wiec mozna sprobować. W Wawie wyporzyczenie dostawczaka na dobę wychodzi ponizej 200 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 10.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Oj nie wiem czy nie zaszkodzą. Ja wiozłem moim renault masterem palete cementu i nigdy wiecej. Dwóch palet w zyciu bym na samochód nie załadował - bał bym sie tym jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil69 10.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Moze wynająć jakiś transport, dużo jest firm zajmujących się różnego radzaju przewozami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Może mało odkrywczy jestem, ale spróbuj spytać w starym dobrym PeKaEsie (PKS Spedycja, czy jak to się tam teraz nazywa), potrafią mile zaskoczyć czasem. Mieliśmy tak w pracy niedawno: transport mebli z Berlina trzeba było przewieźć (odział firmy się zlikwidował, my akurat urządzaliśmy nowe biuro, więc gdzie miały ich meble trafić, jak nie do Polski? ), wszyscy możliwi przewoźnicy, kurierzy itp obdzwonieni przez nas rzucali ceny mocno powyżej tysiąca PLN, co czyniło interes mało opłacalnym. PKS - przywiózł nam te meble na czas i na miejsce za 200zł Pojechały po prostu jako dopełnienie pustej przestrzeni ładunkowej z innym transportem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 11.01.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Poczta Polska realizuje przewozy paletowe.Tu masz telefon do handlowca w Katowicach. Bartłomiej Przudzik 502-013-705 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 13.04.2015 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) PKS? Serio? Ja raz korzystałam z firmy Fr****, którą znalazłam poprzez ten artykuł [moderowano] i uważam, że cena była adekwatna do jakości usług. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Jarek.P podejrzenie spamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.04.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 A sądzisz że ta informacja jest po dwóch latach nadal pytającemu potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts