pp99 11.04.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam,podczas instalacji oczyszczalni mówili mi, że wybiera się średnio co 2 lata. Ale kiedy tak dokładnie trzeba je opróżniać? Czy to się jakoś sprawdza?Mija niedługo 2 lata, wszystko działa w porządku. Czy mimo tego powinienem je opróżnić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.04.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 WitamTak powinno się robić. Tym bardziej, jak takie są zalecenia producenta. Opróżnić i dobrze wyczyścić najlepiej karcherem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 12.04.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja opróżniłem pierwszy raz po 1 roku ale spokojnie myślę, że można co 2-3lata. Oczywiście tyczy się to biologicznej. Przy ekologicznej robiłbym to co 1 rok aby nie zapchać drenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.04.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Robi się przegląd oczyszczalni, wtedy gość może sprawdzić ile jest osadu i czy trzeba wywozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladia 12.05.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Ja opróżniam co 1,5-2 lata. Podczas opróżniana otwieram w domu wszystkie kurki z wodą, żeby osadnik jak najszybciej napełnił się wodą. Nie płukam zbiornika, opłukuję tylko z grubszych brudów filtr, żeby jak najwięcej bakterii zostało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts