Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wentylacja w piwnicy ?czy powinna być jak w łazience oprócz tej do pieca?

Recommended Posts

Witam czy w piwnicy przy piecu gazowym powinna być wentylacja-kratka taka jak np. w lazience? chodzi o to że u mnie w domu jest tam wentylacja puszczona do pieca gazowego-włozona jest rura fi 100, ale sprawa dotyczy innej rzeczy z boku jest puszczona taka cegła z otworem jak w lazience i zapaprana jest cąła cementem i nie wiem teraz czy rzekomo tam miala byc dodatkowa wentylacja-typu kratka jak w lazience i murarze to zapaprali czy im cegły nie starczylo i akurat taka dali. mam w piwnicy 2 pomieszczenia i sciana która je dzieli ma niby takie otwory z dwóch stron czyli w kazdym z pomieszczeń. próbowałem to kuć i graniczy to z cudem gdyz jest to przedostatnia bloczek odgóry czyli płyty betonowej i już mam mętlik czy ta wentylacja tam miała być czy nie i czy wystarczy tylko ta co do pieca jest co rura fi 100 jest włozona, kolez mowi z ena piec gazowy kondensacyjny i tak to bedzie musial przerabiac i wlozy tam fi 80, ale to juz inny temat. Proszę o info co z tą wentylacja z tych specjalnych cegieł jak do kratki...?czy powinno byc czy nie? dziekuje

• 2 weeks później...