pszczyl 12.04.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Czy ktoś używa pompy ciepła ULRICH Hit Pump Wasser HPW 3,5 kW, jeśli tak to proszę o szczegóły dotyczące zużycia prądu i eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczyl 20.04.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Czyżby nie było użytkowników tej pompy ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 21.04.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Czyżby nie było użytkowników tej pompy ciepła? Pompa jak pompa ,tylko ta woda na dworze. Ale mozna zrobić na gliokolu i weżownicy Koszt podgrzewu wody to 70 gr do 1 zł za 100 litrów zależy od temperatury . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 21.04.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jakbym chciał zastosować wymiennik płytowy do takiej pompy, żeby na zew. był glikol za wymiennikiem woda, to jaką powierzchnie musiał by mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 21.04.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 to mała moc 3,5 kw max prawie każdy wymiennik da radę np 0,5 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 21.04.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Sprawność takiego układu glikol-woda mocno się pogorszy czy nie ma się czym przejmować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 21.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 a ile to jest mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
navi 21.04.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 dla mnie 15% i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 21.04.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 bliżej 10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sus1719511062 08.02.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Jestem w prawdzie serwisantem ale co nie co mogę powiedzieć.Co do zużycia prądu jest to wartość nominalna na poziomie 0,88 kW (trzeba pamiętać że jest to mierzone w odpowiednich warunkach) - wszystkie te informacje oczywiście są zawarte w instrukcji obsługi. COP na poziomie 4,12 (czyli 1 kW dajemy a otrzymujmy 4 kW)Co do eksploatacji, prócz prądu nic innego nie potrzeba.Jeżeli chodzi o montaż to podłączamy hydraulicznie tylko dwie rurki do zbiornika/podgrzewacza i gotowe. aa bym zapomniał w zestawie nie ma pompy c.w.u. do ładowania więc trzeba to brać pod uwagę przy kosztach. Pozdrawiam, Edytowane 11 Lutego 2013 przez S**us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirtechpoczta.fm 21.07.2022 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Jestem w prawdzie serwisantem ale co nie co mogę powiedzieć. Co do zużycia prądu jest to wartość nominalna na poziomie 0,88 kW (trzeba pamiętać że jest to mierzone w odpowiednich warunkach) - wszystkie te informacje oczywiście są zawarte w instrukcji obsługi. COP na poziomie 4,12 (czyli 1 kW dajemy a otrzymujmy 4 kW) Co do eksploatacji, prócz prądu nic innego nie potrzeba. Jeżeli chodzi o montaż to podłączamy hydraulicznie tylko dwie rurki do zbiornika/podgrzewacza i gotowe. aa bym zapomniał w zestawie nie ma pompy c.w.u. do ładowania więc trzeba to brać pod uwagę przy kosztach. Pozdrawiam, Witaj, masz może instrukcję i schemat elektryki do tej pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 22.07.2022 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Mam zeskanowaną instrukcję - Poszło na adres [email protected]. prosze o info czy pliki dotarły. Pompa tak naprawdę pobiera 1,2 kw i produkuje 3,8 kw energii teraz. Im zimniej tym gorzej - w okolicy 5 C kompletnie się nie opłaca choć pracuje - ale jej produkcja jest na poziomie 1,5 kw i bez przerwy popada w odszranianie. Użycie jej do ogrzania czegoś poza wodą w bojlerze nie ma wielkiego sensu. Wtedy kiedy chcielibysmy dogrzac trochę dom wydajność pompy jest na poziomie grzałki ele czyli COP =1. Pompa o której pisze ma mieć moc 3,5 kw i przy 25 C na dworze faktycznie ma. Z tego co widzę nie różni się niczym od pompy 3 kw --- poza przekrojem rur połączeniowych. Z niewiadomych przyczyn rury te mają mniejszy przekrój niż rury pompy 3 kw. Czy zdławienie przepływu miało na celu zmianę delty i wyciśnięcie zpompy ciut większej mocy ? Nie wiem za mało się znam. Wadą która miała być zaletą jest praca tej pompy na wodzie wodociągowej. Powoduje to zarastanie kamieniem pompy obiegowej rur połaczeniowych i zapewne wymiennika. Polecałbym o ile to możliwe podłączenie jej poprzez wężownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts