macut 12.04.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 cześć,do ogrodzenia 120 m panelami. bardzo porządne słupki stalowe (stal grubościenna) mogę załatwić za darmo. i teraz pytanie do praktyków: czy warto i czy 'da się' pomocować panele ogrodzeniowe do takich słupków stalowych (wymiary trochę nietypowe, 60x80). szukać gotowych obejm czy dospawywać jakieś uszy?czy to bez sensu i lepiej sprzedać słupki stalowe i kupić systemowe? przy okazji: w obi sprzedają panele jarmex 80-90 zł/sztukę (153x250) -> ocynk + malowanie. dobre to? warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 13.04.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 cześć, do ogrodzenia 120 m panelami. bardzo porządne słupki stalowe (stal grubościenna) mogę załatwić za darmo. i teraz pytanie do praktyków: czy warto i czy 'da się' pomocować panele ogrodzeniowe do takich słupków stalowych (wymiary trochę nietypowe, 60x80). szukać gotowych obejm czy dospawywać jakieś uszy? czy to bez sensu i lepiej sprzedać słupki stalowe i kupić systemowe? przy okazji: w obi sprzedają panele jarmex 80-90 zł/sztukę (153x250) -> ocynk + malowanie. dobre to? warto? Da się przymocować tylko nie obejmami a wkrętami z taką specjalną podkładką. Jeśli słupki nie cynkowane to możesz przewiercić, jeśli cynkowane to będzie rdzewieć w miejscach montażu. Cena paneli dobra. Tylko jaki drut gruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macut 13.04.2012 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Da się przymocować tylko nie obejmami a wkrętami z taką specjalną podkładką. Jeśli słupki nie cynkowane to możesz przewiercić, jeśli cynkowane to będzie rdzewieć w miejscach montażu. Cena paneli dobra. Tylko jaki drut gruby? 4 mm. Dla zainteresowanych: w praktikerze są aktualnie panele betafence takich samych wymiarów, sam ocynk (bez malowania), 64,99. te oglądałem, wyglądają solidnie, 3,8 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
encefalo 07.05.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 miałem do czynienia z ich produktami powiem tak że firma jarmex jest z tej średniej półki więc można rzec że całkiem uczciwy i solidny producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 13.11.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam ponieważ jestem babą więc nie bardzo łapę w tą tematykę patrzyłam panele z prakticera i są one dla mnie ostatecznym rozwiązaniem jakoś nie mam przekonania co do takich oproduktów marketowych. z resztą sama nie wiem;/ ostatnio natknęłam się na plobut co myślicie? Sprawdzałam opinie w necie i są pozytywne. Oczywiście chce ocynk plus malowanie, bo uważam że takie rozwiązaniem będzie bardziej trwałe:rolleyes: I znowu nachalna, bezczelna reklama firmy. Firma musi cienko prząść, skoro ucieka się do tak prymitywnych metod marketingowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XCEL 26.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Panele ogrodzeniowe wykonane z drutu można montować do słupków o dowolnych wymiarach czy też rozstawach za pomocą śrub hakowych i z użyciem dodatkowych spinek nierdzewnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts