Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panele ogrodzeniowe i słupki niesystemowe

Recommended Posts

cześć,

do ogrodzenia 120 m panelami.

bardzo porządne słupki stalowe (stal grubościenna) mogę załatwić za darmo.

i teraz pytanie do praktyków: czy warto i czy 'da się' pomocować panele ogrodzeniowe do takich słupków stalowych (wymiary trochę nietypowe, 60x80). szukać gotowych obejm czy dospawywać jakieś uszy?

czy to bez sensu i lepiej sprzedać słupki stalowe i kupić systemowe?

przy okazji: w obi sprzedają panele jarmex 80-90 zł/sztukę (153x250) -> ocynk + malowanie. dobre to? warto?

cześć,

do ogrodzenia 120 m panelami.

bardzo porządne słupki stalowe (stal grubościenna) mogę załatwić za darmo.

i teraz pytanie do praktyków: czy warto i czy 'da się' pomocować panele ogrodzeniowe do takich słupków stalowych (wymiary trochę nietypowe, 60x80). szukać gotowych obejm czy dospawywać jakieś uszy?

czy to bez sensu i lepiej sprzedać słupki stalowe i kupić systemowe?

przy okazji: w obi sprzedają panele jarmex 80-90 zł/sztukę (153x250) -> ocynk + malowanie. dobre to? warto?

Da się przymocować tylko nie obejmami a wkrętami z taką specjalną podkładką. Jeśli słupki nie cynkowane to możesz przewiercić, jeśli cynkowane to będzie rdzewieć w miejscach montażu. Cena paneli dobra. Tylko jaki drut gruby?

Da się przymocować tylko nie obejmami a wkrętami z taką specjalną podkładką. Jeśli słupki nie cynkowane to możesz przewiercić, jeśli cynkowane to będzie rdzewieć w miejscach montażu. Cena paneli dobra. Tylko jaki drut gruby?

4 mm.

Dla zainteresowanych: w praktikerze są aktualnie panele betafence takich samych wymiarów, sam ocynk (bez malowania), 64,99. te oglądałem, wyglądają solidnie, 3,8 mm.

• 4 weeks później...
  • 6 months później...
Witam ponieważ jestem babą więc nie bardzo łapę w tą tematykę:eek: patrzyłam panele z prakticera i są one dla mnie ostatecznym rozwiązaniem jakoś nie mam przekonania co do takich oproduktów marketowych. z resztą sama nie wiem;/ ostatnio natknęłam się na plobut co myślicie? Sprawdzałam opinie w necie i są pozytywne. Oczywiście chce ocynk plus malowanie, bo uważam że takie rozwiązaniem będzie bardziej trwałe:rolleyes:

I znowu nachalna, bezczelna reklama firmy. Firma musi cienko prząść, skoro ucieka się do tak prymitywnych metod marketingowych.

• 4 months później...