Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogród stokrotki i domek letniskowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 745
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj,

Przepraszam, że tak z boku z butami w Wasze dyskusje, ale oglądając Twoje zmagania ogrodowe spojrzałem na fotki:

Strzelam: Rovinj, Istria??? Kilka lat już minęło, ale port dość charakterystyczny i się zastanawiam, czy mnie pamięć nie zawodzi :)

zdrówka, mrozek

Tydzień był wyjątkowo ładny, a weekend był jego zwieńczeniem

Dziś za to jest bardzo brzydki dzień, jest pochmurno, szaro, zimno i cały dzień pada

mogę więc nadrobić domowe zaległości.

Już drugą sobotę z rzędu spędziliśmy w takich okolicznościach:

http://imageshack.us/a/img840/2239/20121006.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://imageshack.us/a/img233/2337/20121006001.jpg

Uploaded with ImageShack.us

HMMMMmmmm, zdecydowanie polecam, balia ogrodowa to świetna sprawa.

Gorąca woda, gwieździste niebo wśród drzew i drinki, które w takich okolicznościach smakują doskonale

już nie mogę doczekać się zimy. W śniegu, to dopiero będzie frajda:lol2:

Nie Gosiek, nie my, ale nasi znajomi

i powiem Ci, że to rzecz doskonała i już zaczęłam na nią zbierać

a najfajniejsze jest to, że można z niej korzystać przez cały rok.

Naprawdę polecam banię to rewelacyjna sprawa, a jej cudowności niestety nie da się opisać, trzeba to przeżyć

jakieś zadaszenie mogłoby być, ale nie jest to konieczne. W tym przypadku w razie potrzeby służy parasol, na zdjęciu jest widoczny obok bani, jego obwód jest trochę szerszy od bani i to wystarcza. Jedno baniowanie faktycznie odbyło się przy deszczu, a parasol zdał egzamin w 100%. Co do pieca są dwie wersje. Pierwsza z nich - piec w bani, miejsce jest wygospodarowane na niego, ale kosztem miejsca do kąpieli. Druga z wersji, wybrana w tym przypadku, piec na zewnątrz. Na zdjęciu, za parawanem, tam gdzie świeci się światełko, widać rurę, czyli komin od pieca. Nie dość, że w cieplutkiej wodzie jest przyjemnie, to jest jeszcze cudniej, bo pachnie palonym drzewem. A mnie osobiście rozwalają kolorowe zmieniające się światełka na dnie bani. Sprawiają bajkowe wrażenie. Dziękuję Wam J i W. ;):yes::hug:

Czas nagrzewania wody do ok. 40 st. to 3-3,5h. Koszty nie są miażdżące - średniej klasy telewizor.

Banie oczywiście są różnej wielkości, może być środek drewniany lub z tworzywa i takie tam różne opcje.

Edytowane przez mariola3108