Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogród stokrotki i domek letniskowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 745
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mariola

Wszystkiego najpiękniejszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń, również tych głęboko ukrytych. Niech zbliżający się Nowy Rok przyniesie same radosne momenty!!!

http://img405.imageshack.us/img405/5883/78710523.jpg

dziękuję Wam dziewczyny za życzenia. Wierzę, że nasze życzenia wracają do nas, jako spełnione. Jeszcze raz życzę Wam samych wspaniałości.

Buziaki i oby do wiosny. Dziś ta myśl szczególnie mnie naszła, gdyż pogoda była wyjątkowo wiosenna i znowu wzięło mnie na planowanie prac ogrodowych. Zimy jeszcze nie było, a mi wiosny już tak bardzo potrzeba...

Stosując się do rady Elfir zamierzałam dziś pojechać na działkę, aby powapnować drzewka. Ale niestety pogoda mnie załamała. Cały dzień szaro, buro, pochmurno i deszczowo-mżawkowoato. Może w ciągu tygodnia będzie bardziej sprzyjająca aura. Koniecznie muszę to zrobić, bo faktycznie zapowiada się pogodowy miszung. Zawsze myślałam, że wapniowanie pni drzew ma właściwości dezynfekcyjne i ochronne przed szkodnikami. Pojęcia nie miałam, że chodzi o ochronę przed ostrym słońcem, które przeplata się z mrozami.

Czy ktoś opracował już może wiosenny kalendarz nawożenia dla poszczególnych roślin?

U mnie trochę lenistwa, trochę świętowania, trochę szaleństwa i zabawy - czyli wszystko. I też oczywiście zbyt szybko mi przeleciało.

W między czasie byłam u Ciebie i troszkę się zorientowałam, co do Twojego grafiku świąteczno - noworocznego. U mnie było bardzo podobnie. Skoro zmykasz to do zobaczenia pędziwiatrze :rolleyes:

Mariolu-ja przychodze po rade i informacje od kogos kto moze wie "na zywo" a nie wygoogluje;)

W zeszlym roku zamarzyly mi sie hortensje-BARDZO,BARDZO,BARDZO-ale bylo juz dosc pozno i pani w ogrodniczym powiedziala ze lepiej kupic na wiosne bo ladniejsze ,zdrowsze itp;)

Chce ich duzo,ale mam tez duuuzo slonka i troche przewiewu bo na gorce-czy mam szanse je u siebie "hodowac"?:rolleyes:

PLEASE POMOZ:rolleyes::lol2: