Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogród stokrotki i domek letniskowy

Recommended Posts

pięknie u Ciebie......to połączenie roślin, kamieni, kory.......cudnie...bardzo podoba mi się "donica" z pniaka, chyba cos takiego spróbuję zrobic u mnie...tzn. mąż zrobi:p

a studnia rewelacyjna......bardzo mi się podoba.....napisz mi jak możesz na priv ile takie cudo kosztuje i gdzie to można zakupić

• Odpowiedzi 745
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Pogoda ostatnio nie rozpieszcza, a szkoda czerwiec zaczął się nieprzyjemnie, dziś już dziewiąty, za chwilę połowa miesiąca i obawiam się, że ten miesiąc już nie nadrobi zaległości pogodowych. Prognozy na najbliższy tydzień są bezlitosne przez najbliższe sześć dni ma padać.

Maj zleciał zbyt szybko. Gdyby maj mógł trwać choć trzy miesiące, albo jak na wyspach kanaryjskich - cały rok.

Za to rośliny rosną jak oszalałe i co dzień są inne.

Mariolu, ja też dziś z niepokojem oglądałam prognozę pogody.

Chłodno i deszczowo co dzień, w czwartek tylko 17 stopni.

Maciejka, która wzeszła trzy tygodnie temu nie rusza dalej.

Na liściach wielu bylin pojawiła się rdza i inne grzybowe choroby.

I my i rośliny potrzebujemy słońca, ciepła.

Czekaliśmy na to pół roku i czekamy nadal.

Jak rano się budzę i widzę zachmurzone niebo to aż smutno.

Jak tu zaczarować ciepło, no jak?

Dużo wewnętrznego ciepła życzę, niech nadrabia niedostatki słońca.

Beatko właśnie tak mi do dzisiaj się buzia cieszy

Gumisiowa ja się poprawię, na pewno będzie jeszcze nie jedna okazja. Ach piękne to nasze podbeskidzie prawda?

http://images38.fotosik.pl/1636/36d5da8eba80ed3agen.jpg

zdjęcie zapożyczone od koleżanki, bardzo zdolnej fotografki ;)

Edytowane przez mariola3108

Po obfitych w deszcze tygodniach moja działka wygląda jak busz.

Pierwsze co mi się skojarzyło, jak ją wczoraj zobaczyłam to Jumanji. Pamiętacie? był kiedyś taki przygodowy film.

Jak okiem sięgnąć zielone zarośla i tylko gdzieniegdzie przebijają się stłumione zielenią kolory kwitnących kwiatów, które utonęły w zalewającej je fali trawy.

Plany skoszenia trawy od trzech tygodni skutecznie krzyżowała albo pogoda, albo zbyt mokra ziemia, albo nagła, nieprzewidziana sytuacja, czyli stan wyższej konieczności.

Mam nadzieję, że jutro już nam nie przeszkodzi i będziemy mogli skosić nasz mały raj. Jeśli nie zapomnę aparatu (co ostatnio zdarza mi się nagminnie), to jutro zrobię zdjęcie przed i po. I jeśli mnie ten widok nie zawstydzi, to się nim z Wami podzielę.

• 3 weeks później...