zerocool 12.04.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Masz chwilę aby zagłosować w ankiecie ? Być może pomożesz nam dokonać wyboru imienia dla dziecka http://www.supergrafik.pl/imie/ Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 12.04.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 poważnie nie masz własnego zdania? żona też nie? w ankiecie nie ma więc zasugeruję: polikarp.imię co prawda nie dla mojego dziecka ale obcemu mogę szczerze doradzić co nie?może jeszcze jakieś sugestie forumowiczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.04.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) ja pierdzielę, to już rzeźnia ...:) "Suma inteligencji na świecie jest stała, ale liczba ludności ciągle rośnie." Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.04.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 No nie, w ten sposób rozbieriosz Inaczej brzmi np. Dorian Kwiczała a inaczej Dorian Rozwadowski,nie sądzisz? Ten pierwszy chyba lepiej czułby się jako Grzegorz albo Jan.. Najpierw zestaw poszczególne imiona z nazwiskiem i posłuchaj jak brzmią. Nazwiska "pospolite" z nietypowymi imionami brzmią z reguły pretensjonalnie. Złym zestawieniem bywa też długie (wielosylabowe) imię+długie nazwisko. Tymoteusz Krasnopolski,zanim skończy się przedstawiać, zmęczy sobie język. Jeszcze kwestia popularności imienia. Może to oczywiście niektórym rodzicom nie przeszkadzać, ja akurat jestem przeciwnikiem nadawania dzieciom topowych imion. Potem w klasie 6 Kubusiów i 5 Julii na 15 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 13.04.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 A może tak po staropolsku. Cechy świętego, który ma być patronem dziecka. Jak to Wołodyjowski powiadał, że jest Jerzy Michał, ale woli Michał, bo św. Jerzy tylko smoka zabił, a święty Michał na czele zastępów niebieskich stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 13.04.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Dziecko już na świecie (sądzę, że nie )? Urodzi się i zobaczycie na kogo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.04.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Są pewne "cechy imion", widzę to wokół siebie. Np jestem Ewa i mam wiele cech wspólnych z innymi Ewami, które znam. Nie zauważam podobieństwa do Aś czy Ani na przykład. I teraz pytanie - czy ja "wyglądałam' na Ewę i dlatego mnie tak nazwali, czy dlatego, że jestem Ewa to mam jakieś cechy? Tego nie wiem. Ale wiem, że nadając imię mojemu dziecku chciałam żeby miała pewne cechy, które powtarzały się u osób z tym imieniem (jak widziałam wokół) i tak jest. Ale z drugiej strony, może bezwiednie w niej te cechy wyrabiałam? W każdym razie na pewno imię musi pasować do nazwiska, szczególnie u chłopaka (mała szansa na zmianę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.04.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Pewni rodzice mieli podobny dylemat. Poszli na plebanię i poprosili księdza o radę. Ten wręczył im litanię do wszystkich świętych aby mieli z czego wybierać. Wybrali Kyrie Elejson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts